شرح کفایة الاصول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - ' ]]' به ']]')
    خط ۵: خط ۵:
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[محمدی، علی ]] (نويسنده)
    [[محمدی، علی]] (نويسنده)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی

    نسخهٔ ‏۲۶ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۵۷

    شرح کفایة الاصول
    شرح کفایة الاصول
    پدیدآورانمحمدی، علی (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرالمنطق. شرح ** کفایه الاصول. شرح
    ناشرالامام الحسن بن علي (عليهما السلام)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1391ش
    چاپ3
    موضوعآخوند خراسانی، محمد کاظم بن حسین، 1255 - 1329ق. کفایه الاصول - نقد و تفسیر - اصول فقه شیعه - قرن 14
    زبانفارسی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    /آ۳ ک۷۰۲۸ 159/8 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شرح کفایة الاصول، نوشته علی محمدی خراسانی (معاصر)، شرح فارسی بر «کفایة الاصول» آخوند خراسانی است. شارح، نگارش این کتاب را در سه جلد در سال 1420ق، به انجام رسانده است.

    شارح، در پیشگفتار کتاب با اشاره به مفید، مختصر، منقح بودن و درعین‌حال عمیق و جامع و کامل بودن کتاب کفایة الاصول، سبب و انگیزه نگارش این شرح را این‌گونه مطرح می‌کند: «کفایة الاصول، قرآن مجید نیست که وحی منزل باشد و کامل‌تر از آن ممکن نباشد و نباید دست به ترکیب آن زده شود، بلکه نیازمند پالایش است تا طلاب گران‌قدر حداکثر بهره‌برداری از این کتاب ارزنده را در علم اصول داشته باشند. در مواردی عبارات نارسا و مبهم است و حتی خود بزرگان از محققان احتمالاتی می‌دهند و عبور می‌کنند که بجاست بهترین احتمال تبیین و در متن یا پانوشت کتاب بیاید. در مواردی با همه اختصار، تطویل وجود دارد که مورد حاجت نیست. در مواردی تکرار وجود دارد که نیازی نیست آنچه را در معنای حرف یک بار با طول و تفصیل آورده‌اند، بار دیگر در مبحث مشتق به‌مناسبت بیاورند. در مواردی، مطالب به‌صورت پراکنده ذکر شده که تنظیم آن و یکجا آوردن مطلب صرفه‌جویی در وقت طلاب عزیز و در فهم بهتر مطلب است؛ فی‌المثل در باب شروط جریان استصحاب چه در رسائل شیخ اعظم و چه در کفایه محقق اعظم، قسمتی از شروط در مقدمه استصحاب ذکر شده، قسمتی در ضمن تنبیهات استصحاب بیان گردیده و قسمتی در تتمه استصحاب آمده که مجموعاً ده شرط است که نگارنده در درس خارج اصول خود آن‌ها را تنظیم نموده و در اوایل استصحاب آورده‌‌ام و از این نمونه‌ها فراوان مشاهده می‌شود[۱]‏.

    شرح حاضر پس از سه دوره کامل تدریس کفایه و مراجعه به حواشی و شروح و تقریرات در ظرف سه سال نوشته شده است[۲].‏ شیوه شرح به این ‌‌صورت است که بخشی از متن کفایه در ذیل عنوانی خاص ذکر شده است؛ سپس با دسته‌بندی مطالب به شیوه جدید به شرح و توضیح مطالب پرداخته شده است. برخی توضیحات فرعی نیز در پاورقی ارائه گردیده است.

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، جلد 1، ص18
    2. ر.ک: همان، ص19

    منابع مقاله

    پیشگفتار کتاب.


    وابسته‌ها