اصول الحديث (خیرآبادی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' '''' به ''''')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''علوم الحديث؛ أصيلها و معاصرها '''، نوشته پژوهشگر معاصر سنّی هندی و استاد دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی، [[محمد ابواللیث خیرآبادی]] (متولد 1953م)، بین مباحث حدیثی اندیشوران قدیم و جدید، پیوند برقرار می‌کند و گاه مثال‌هایی نو می‌آورد و تعریفی تازه از برخی اصطلاحات حدیثی، ارائه می‌کند.
    '''علوم الحديث؛ أصيلها و معاصرها'''، نوشته پژوهشگر معاصر سنّی هندی و استاد دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی، [[محمد ابواللیث خیرآبادی]] (متولد 1953م)، بین مباحث حدیثی اندیشوران قدیم و جدید، پیوند برقرار می‌کند و گاه مثال‌هایی نو می‌آورد و تعریفی تازه از برخی اصطلاحات حدیثی، ارائه می‌کند.


    ==هدف و روش==
    ==هدف و روش==

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۴۸

    اصول الحديث(خیر آبادی، محمد ابواللیث)
    اصول الحديث (خیرآبادی)
    پدیدآورانخیر آبادی، محمد ابواللیث (نويسنده)
    عنوان‌های دیگراصيلها و معاصرها
    سال نشر1432ق - 2011م
    چاپ7
    شابک983-40200-2-3
    موضوعحدیث - حدیث - علم الدرایه
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    6الف9خ 109 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    علوم الحديث؛ أصيلها و معاصرها، نوشته پژوهشگر معاصر سنّی هندی و استاد دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی، محمد ابواللیث خیرآبادی (متولد 1953م)، بین مباحث حدیثی اندیشوران قدیم و جدید، پیوند برقرار می‌کند و گاه مثال‌هایی نو می‌آورد و تعریفی تازه از برخی اصطلاحات حدیثی، ارائه می‌کند.

    هدف و روش

    محمد ابواللیث خیرآبادی، با بیان اینکه کتاب حاضر کوششی در جهت برقرار کردن ارتباط بین گذشته و حال است تا این امت به میراث اسلامی‌اش و به‌خصوص سنت نبوی(ص) و علوم حدیث وصل شود، افزوده است: نقش فرهنگ اسلامی به پایان نرسیده است و باید همواره با نشاط ادامه یابد و بدانیم که رسالت امت اسلامی، جهانی است. نویسنده، تأکید کرده است که در این اثر کوشیده‌ام همه مسائل علوم حدیث را با مثال یا مثال‌هایی توضیحی مطرح کنم و در مواردی از نمودارها نیز کمک گرفته‌ام تا مطالب روشن‌تر شود[۱]‏.

    ساختار و محتوا

    کتاب حاضر، از 3 بخش به‌ترتیب ذیل تشکیل شده است:

    1. مدخل علوم حدیث (شامل 9 فصل: مبادی علوم حدیث، اهمیت، پیدایش و اصطلاحات اساسی آن و مهم‌ترین کتاب‌های حدیث و...).
    2. علوم روایت حدیث (شامل 3 فصل).
    3. علوم درایت حدیث (شامل 5 فصل).

    نمونه مطالب

    • محمد ابواللیث خیرآبادی بعد از نقل چند تعریف برای محدث، خودش نظری جدید عرضه می‌دارد: محدث در روزگار ما - که دوره کامپیوتر است - کسی است که اشتغال فراوانی به حدیث و خواندن و پژوهش و بررسی آن دارد و روایات و راه‌های نقل آن و راویان و جرح و تعدیل آنان و کتاب‌های حدیثی و رجالی و شروح آن را می‌شناسد و می‌تواند تعامل آگاهانه‌ای با احادیث برقرار کند و احوال و شرایط و اسباب و علل آن و به‌خصوص روایات مختلف و مشکل را دریابد و تفسیر کند؛ مانند عبدالفتاح ابوغُدّه و...[۲]‏.
    • در زمان ابوعبدالله محمد بن ادریس شافعى (متوفای 204ق) گروهی با تمسک به روایات مختلف و متعارض، به تشکیک در سنت نبوی(ص) پرداختند؛ پس شافعی کتاب اختلاف الحديث را تألیف کرد، ولی قصدش بررسی همه جوانب موضوع نبود، بلکه تعدادی از احادیث مشکل را مطرح کرد تا راه جمع کردن بین اخبار متعارض و حلّ مشکل را نشان دهد[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص1-2
    2. ر.ک: متن کتاب، ص34
    3. ر.ک: همان، ص310

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها