به یاد پیر مغان: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'رده:مقالات خرداد موسوی' به '')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۴۳: خط ۴۳:
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 تیر 1402]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 تیر 1402]]
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]
    [[رده:مقالات خرداد موسوی]]

    نسخهٔ ‏۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۲۴

    به یاد پیر مغان
    به یاد پیر مغان
    پدیدآورانسروشیان، جمشید سروش
    ناشرنقش جهان
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1369
    چاپیکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL1515/س4،ب9

    به یاد پیرمغان ، نوشته جمشید سروش سروشیان، دربرگیرنده مجموعه‌ای از نوشته‌های مؤلف به همراه بخش‌هایی از آثار برخی محققان ایرانی از جمله ابراهیم پورداوود، جلال‌الدین آشتیانی، جلیل دوست‌خواه و همچنین گزارشی از برخی اندرزنامه‌های اخلاقی می‌باشد.

    کتاب از نظر ساختار مشتمل بر یک پیشگفتار و هشت گفتار اصلی است. در پیشگفتار، مطالبی از نویسنده و محققان نام‌برده در تمجید از آیین زرتشت و برخی آموزه‌های آن آمده است. نگاهی به خداشناسی زرتشتی با استناد به بخش‌های پنج‌گانه اوستا، محتوای گفتار نخست را تشکیل می‌دهد. در گفتار دوم، سخنانی از رابیندرانات تاگور، فیلسوف و شاعر هندی، درباره زرتشت و مهم‌ترین آموزه‌های دینی و اخلاقی او در گاتاها به پیوست شعرهایی از پورداوود در ستایش از دین زرتشت گنجانده شده است. نویسنده، گفتارهای سوم و چهارم را با برگزیده‌ای از آثار جلال‌الدین آشتیانی که در آن‌ها درباره تعالیم یهود و مسیحیت سخن گفته، آورده است. در گفتارهای پنجم و ششم، مطالبی درباره کتاب شکندگمانیک وزار و دین مسیحیت آمده که آن‌ها نیز برگزیده‌ای از کتاب شکندگمانیک ویچار ترجمه صادق هدایت است. گفتار هلتم، به بحث درباره ارزش سوادآموزی و دانش‌اندوزی و هنر در اوستا اختصاص دارد که از نوشته‌های خود مؤلف است. در آخرین گفتار، قطعاتی از اندرزهای پهلوی در ستایش دانش و خردورزی و هنر برگزیده شده است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص51

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها