فطرت (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «''' تحریف'''، ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد: *تحریف قرآن،عنوان کتاب یک جلدی سید علی حسینی میلانی است با موضوع قرآن کریم و کلام اسلامی و اختصاصا بحث تحریف در قرآن کریم. *افسانه تحریف قرآن، ترجمه «أكذوبة تحري...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    ''' تحریف'''، ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:
    ''' فطرت'''، ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:


    *[[تحریف قرآن]]،عنوان کتاب یک جلدی [[حسینی میلانی، سید علی|سید علی حسینی میلانی]] است با موضوع قرآن کریم و کلام اسلامی و اختصاصا بحث تحریف در قرآن کریم.
    *[[فطرت]]،مجموعه 10 سخنرانی‌ از فقیه و اسلام‌شناس معاصر، [[مطهری، مرتضی|مرتضی مطهری]] (1298-1358ش)، مطرح‌شده در جمع معلمان و دبیران مدرسه نیکان تهران در سال‌های 1355 و 1356ش است که معانی و ویژگی‌های سرشت پاک و الهی انسان را با استفاده از آیات و روایات تحلیل و تبیین می‌کند.




    *[[افسانه تحریف قرآن]]، ترجمه «[[أكذوبة تحريف القرآن بين الشيعة و السنة|أكذوبة تحريف القرآن بين الشيعة و السنة]]» تألیف [[جعفریان، رسول|رسول جعفریان]]، از جمله آثار قرآنی در پاسخ به شبهه تحریف قرآن کریم است. محمود شریفی این اثر را به فارسی ترجمه کرده است.
    *[[فطرت در قرآن]]، تنظیم‌شده تقریرات یازده جلسه درس استاد [[مطهری، مرتضی|شهید آیت‌الله مطهری]] در حوزه علمیه قم تحت همین عنوان برای تعدادی از طلاب در سال‌های 1356 و 1357ش بوده است.  




    *[[قرآن و مصونیت از تحریف]]، ترجمه «[[صيانة القرآن من التحريف (حیدری)|صيانة القرآن من التحريف]]» تألیف [[حیدری، کمال|سید کمال حیدری]] از جمله آثار نویسنده در دفاع از اعتقاد تشیع به عدم تحریف قرآن کریم و پاسخ به شبهات مخالفان پیرامون آن است.
    *[[فطری بودن دین]]، تنظیم‌شده شش جلسه بحث و انتقاد استاد شهید مرتضی مطهری در انجمن اسلامی پزشکان در سال 1355، در موضوع «فطرت» است.  
     
     
    *[[عدم تحریف قرآن]]، تألیف [[طاهری خرم‌آبادی، سید حسن|سيد حسن طاهرى خرم‌آبادى]]، نوشتارى است كه در اثبات عدم تحريف قرآن كريم نگاشته شده است.
     
     
    *[[رویکرد «الغدير» به تحریف]]، تأليف ر[[عباسی، روح‌الله|وح‌اللّه عباسى]] (متولد قم، 1357ش) است كه در آن، به صورت مستند و تحليلى به توضيح گزارش‌ها و نقادى‌هاى [[علامه امينى]] و كتاب جاودانه‌اش الغدير در مسأله سرنوشت‌ساز تحريف فضيلت‌ها و منقبت‌هاى حضرت [[امام على(ع)|اميرالمؤمنين على(ع)]] پرداخته است.
     
     
    *[[مصونیت قرآن از تحریف]]، ترجمه و تلخيص كتاب «[[صيانة القرآن من التحريف]]» اثر آيت‌الله [[معرفت، محمدهادی|محمدهادى معرفت]] مى‌باشد كه در آن، به گوشه‌هايى از مهم‌ترين اتهامات دشمنان اسلام و بدخواهان به اسلام و مسلمانان، درباره موضوع تحريف قرآن كريم، مطرح و با پرهيز از كلى‌گويى، موارد اتهام به‌طور مشخص و جزيى، مورد بررسى قرار گرفته است و نویسنده بدين وسيله، گامى مؤثر در جهت آگاهى و آمادگى بيشتر جوانان و حقيقت‌جويان، در مقابله با نقشه‌هاى شوم دشمنان اسلام و استكبار جهانى، برداشته است.
     
     
    *[[تحریف‌ناپذیری قرآن]]نوشته [[نجارزادگان، فتح‌الله|فتح‌الله نجارزادگان]]، اثرى است كه طى آن دلايل سلامت و مصونيت اين كتاب آسمانى از هر گونه تحريف بيان و روايات تحريف‌نما در منابع فريقين مورد نقد و بررسى قرار گرفته است.
     
     
    *[[نزاهت قرآن از تحریف]]، تألیف [[جوادی آملی، عبدالله|عبدالله جوادی آملی]] و آقايان حجت‌الاسلام نصيرى و بندعلى آن را پژوهش و ويرايش نموده‌اند.
     
     
    *[[البرهان علی عدم تحريف القرآن]]،اثر [[رضوی، سید مرتضی|سيد‌ ‎مرتضى رضوى كشميرى]] - نویسنده كتاب «مع رجال الفكر في القاهرة»، متولد 1307ش - است كه نویسنده در آن، به شبهه دشمنان در باب تحريف قرآن پاسخ داده و نظر شیعیان را با استناد به منابع معتبر روشن كرده است.
     
     
    *[[في رحاب أهل‌البيت(ع): أسطورة تحريف القرآن]]، جلد سی‌ویکم از مجموعه کتابچه‌هایى است در چهل مجلد که موضوعات مختلف کلامى، فقهى و تاریخى و قرآنى را مورد بررسى قرار داده است. [[حصینی موسوی، سید عبدالرحیم|سید عبدالرحیم موسوى]] و یک گروه تحقیقى، تدوین و تنظیم این مجموعه را به انجام رسانده‌اند.
     
     
    *[[اعجاز قرآن و مصونیت از تحریف]]،اثر [[اسکندرلو، محمدجواد|محمدجواد اسکندرلو]]، پژوهشی است پیرامون جنبه‌های اعجاز قرآن و مصونیت آن از تحریف.
     
     
    *[[تحریف‌ناپذیری قرآن (نصیری)]]،ترجمه کتاب «[[صيانة القرآن من التحريف]]» اثر [[معرفت، محمدهادی|آیت‌الله معرفت]] می‌باشد که توسط [[نصیری، علی|علی نصیری]]، ضمن رعایت اصل امانت در ترجمه، به فارسی روان و سلیس امروزین، ترجمه شده است.
     
     
    *[[أكذوبة تحريف القرآن بين الشيعة و السنة]]،تألیف [[جعفریان، رسول|رسول جعفریان]]، از جمله آثار معاصر در یکی از موضوعات مهم قرآنی است. در این اثر موضوع تحریف قرآن و استناد آن به شیعه مطرح و مورد نقد و رد قرار گرفته است.
     
     
    *[[تحریف ناپذیری و حجیت قرآن کریم]]،نوشته [[نکونام، محمدرضا|محمدرضا نکونام]]، کتابی است به زبان فارسی و با موضوع علوم قرآنی. نویسنده در این اثر، مباحث مربوط به تحریف ناپذیری قرآن کریم را «به‌طور خلاصه و فشرده و با حذف دلایل مفصّل و غیرعلمی و تمسکات مخدوش حامیان و منتقدان، به‌صورت منطقى و استدلالى پى مى‌گیرد و نقاط‍ مثبت و مشکلات اساسى آن را منصفانه عنوان مى‌نماید و وجدان علمى و عقیدتى همگان را بر آن گواه مى‌گیرد و به‌طور کوتاه، جهات تفصیلى بحث را به نقد و بررسى مى‌گذارد تا این موضوع دینى و امر مهم اسلامى خود را به‌خوبى نشان دهد و از پرده ابهام بیرون آید.»
     
     
    *[[کتاب‌شناسی عدم تحریف قرآن]]، نوشته [[کا‌ظم‌ استا‌دی|کاظم استادی]] (معاصر)، اثری است در موضوع قرآن و تحریف، این نوشتار بر آن است که با معرفی و کتاب‌شناسی تألیفات جدید و قدیم در باب عدم تحریف قرآن، کمک و دستیاری باشد برای پژوهشگران این موضوع برای تحقیق دقیق و عمیق در این باب. این کتاب به زبان فارسی در یک جلد و در سال‎های اخیر به رشته تألیف درآمدهاست.
     
     
    *[[آشنایی با تفاسیر (به ضمیمه مسأله عدم تحریف قرآن و چند بحث قرآنی)]]،تأليف [[رضا استادى]]، اثری است به زبان فارسی در معرفى تفاسير كامل شيعه و اهل سنت به ضمیمه‌ى مسأله عدم تحريف قرآن و چند بحث قرآنى ديگر.
     
     
    *[[قرآن هرگز تحریف نشده]]، ترجمه فارسی اثر عربی استاد [[حسن‌زاده آملی، حسن|علامه حسن‌زاده آملى]] با نام «فصل الخطاب في عدم تحريف كتاب رب الأرباب» است که توسط عبدالعلى محمدى شاهرودى صورت گرفته است.
     
     
    *[[ظاهرة التحريف في التراث الإسلامي]]،نوشته [[سبحانی تبریزی، جعفر|جعفر سبحانی]]، کتابی است به زبان عربی با موضوع کلام و تاریخ اسلامی. نویسنده در کتاب حاضر به بیان برخی از تحریفاتی که در طول زمان به علل مختلف در تراث اسلامی راه یافته می‌پردازد.
     
     
    *[[صيانة القرآن من التحريف]]، اثر علامه [[معرفت، محمدهادی|محمدهادى معرفت]]، كتابى است به زبان عربى، پيرامون بررسى مسئله تحريف در قرآن.
     
     
    *[[التحقيق في نفي التحريف عن القرآن الشريف]]،نوشته [[حسینی میلانی، علی|سيد‌ ‎على حسینى ميلانى]]، كتابى است كه به نقد و بررسى شبهه تحريف قرآن كريم در منابع روايى و علمى اهل سنت و شيعه پرداخته و تحريف ناپذيرى قرآن را براساس آيات قرآنى و روايات وارده از معصومين عليهم‌السلام اثبات مى‌كند.
     
     
    *[[تحریف‌شناسی عاشورا و تاریخ امام حسین علیه‌السلام]]،  تألیف [[صحتی سردرودی، محمد|محمد صحتی سردرودی]] (متولد 1343ش)، از جمله آثار معاصر است که علل ورود تحریف در واقعه عاشورا و تاریخ کربلا را مورد نقد و بررسی قرار داده است.
     
     
    *[[سلامة القرآن من التحريف و تفنيد الإفتراءات علی الشيعة الإمامية]]،تألیف [[نجارزادگان، فتح‌الله|دكتر فتح‌الله محمدى(نجارزادگان)]]، پيرامون مسالۀ تحريف ناپذيرى قرآن نوشته شده كه مؤلف محترم، آن را «سلامة القرآن من التحريف» نام نهاده است.
     
     
    *[[ إعلام الخلف بمن قال بتحريف القرآن من أعلام السلف]]، اثر [[علايي، صادق|صادق علایی]]، کتابی است در سه جلد به زبان عربی با موضوع علوم قرآنی و کلام. نویسنده در این کتاب، به بررسی تهمتی که وهابیان راجع به اعتقاد شیعه به تحریف قرآن مطرح کرده‌اند، پرداخته است.
     
     
    *[[في رحاب أهل‌البيت(ع): صيانة القرآن الكريم من التحريف]]،جلد اول از مجموعه کتابچه‌هایى است در چهل مجلد که موضوعات مختلف کلامى، فقهى و تاریخى و قرآنى را مورد بررسى قرار داده است. [[حصینی موسوی، سید عبدالرحیم|سید عبدالرحیم موسوى]] و یک گروه تحقیقى، تدوین و تنظیم این مجموعه را به انجام رسانده‌اند.
     
     
    *[[عاشوراپژوهی با رویکردی به تحریف‌شناسی تاریخ امام حسین(ع)]]،اثر مؤلف معاصر، [[صحتی سردرودی، محمد|محمد صحتی سردرودی]]، حاوی مقالاتی پیرامون عاشوراست.
     





    نسخهٔ ‏۲۲ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۴۴

    فطرت، ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:

    • فطرت،مجموعه 10 سخنرانی‌ از فقیه و اسلام‌شناس معاصر، مرتضی مطهری (1298-1358ش)، مطرح‌شده در جمع معلمان و دبیران مدرسه نیکان تهران در سال‌های 1355 و 1356ش است که معانی و ویژگی‌های سرشت پاک و الهی انسان را با استفاده از آیات و روایات تحلیل و تبیین می‌کند.



    • فطری بودن دین، تنظیم‌شده شش جلسه بحث و انتقاد استاد شهید مرتضی مطهری در انجمن اسلامی پزشکان در سال 1355، در موضوع «فطرت» است.