الحدائق الناضرة في أحكام العترة الطاهرة (بحرانی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR69762J1.jpg | عنوان = الحدائق الناضرة في أحكام العترة الطاهرة(بحرانی، یوسف بن احمد) | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = بحرانی، یوسف بن احمد (نويسنده) ایروانی، محمد تقی (محقق) |زبان | زبان = عربی | کد کنگ...» ایجاد کرد)
     
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۲۴

    الحدائق الناضرة في أحكام العترة الطاهرة(بحرانی، یوسف بن احمد)
    الحدائق الناضرة في أحكام العترة الطاهرة (بحرانی)
    پدیدآورانبحرانی، یوسف بن احمد (نويسنده) ایروانی، محمد تقی (محقق)
    ناشردار الأضواء
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1405ق - 1407ق - 1409ق - 1985م - 1987م - 1989م
    چاپ2
    زبانعربی
    تعداد جلد25
    کد کنگره
    /ب3ح4 183 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الحدائق الناظرة في أحکام العترة الطاهرة، تألیف فقیه و محدث شیعه، شیخ یوسف بحرانی (1107-‌1186ق)، مشهور به صاحب حدائق و محدث بحرانی است. بحرانی این کتاب را با هدف تألیف کتاب جامعی که مهم‌ترین مسائل و فروعات فقهی را درحالی‌که مذیل به روایات نبوی و احادیث اهل‌بیت(ع) است، در خود داشته باشد، به رشته تحریر درآورده است[۱].‏ این کتاب با تحقیقات و تعلیقات محمدتقی ایروانی منتشر شده است.

    ازآنجا‌که همین نسخه 25 جلدی در سال 1363ش توسط مؤسسه نشر اسلامی در قم منتشر شده و کتاب‌شناسی شده است، در این نوشتار مقایسه‌ای بین دو نسخه صورت گرفته است. شیخ علی آخوندی مسئول دارالکتب الاسلامیه نجف در مقدمه‌اش بر کتاب سبب انتشار آن را نیاز فقها در مراجعه و تفهیم و استنباط احکام و نیز نایاب شدن نسخه‌های کتاب دانسته است. او نسخه‌های پیشین را پرغلط دانسته، ولذا از شیخ محمدتقی ایروانی درخواست کرده که به تحقیق و تصحیح و استخراج احادیث آن از کتاب وسائل الشیعه اقدام کند[۲]‏.

    نسخه حاضر همانند نسخه مذکور با ذکر شرح ‌حال و شاگردان و آثار شیخ یوسف بحرانی به قلم سید عبدالعزیز طباطبایی آغاز شده است. در حقیقت این دو نسخه دو طبع از نسخه محقق ایروانی است و در تحقیق و پانوشت و حتی صفحه‌بندی یکی است؛ به‌طوری‌که صفحه 7 هر دو نسخه با عبارت «و ما رواه الشيخ في كتاب العدة» آغاز شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: خطبه کتاب، جلد 1، ص2
    2. ر.ک: مقدمه ناشر بر طبع اول، همان، ص6-5

    منابع مقاله

    خطبه کتاب و مقدمه ناشر.

    وابسته‌ها