عرفان عملی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    خط ۵۳: خط ۵۳:
    [[رده:عرفان (علم و معرفت، وجود، اطوار و لطائف سبعه، حضرات خمسه، عشق. محبت)]]
    [[رده:عرفان (علم و معرفت، وجود، اطوار و لطائف سبعه، حضرات خمسه، عشق. محبت)]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 بهمن 1401]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ بهمن 1401 توسط عباس مکرمی]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ بهمن 1401 توسط عباس مکرمی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ بهمن 1401 توسط سید محمد رضا موسوی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ بهمن 1401 توسط سید محمد رضا موسوی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۱۸

    عرفان عملی
    عرفان عملی
    پدیدآورانفاضلی، قادر (نويسنده)
    ناشرفضيلت علم
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1384ش
    چاپ1
    شابک964-7393-06-7
    موضوعآداب طریقت - عرفان
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ف‎‏2‎‏ ‎‏ع‎‏47 286 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    عرفان عملی اثر قادر فاضلی (متولد 1341ش)، مباحثی است پیرامون عرفان عملی و اهمیت و جایگاه آن در علوم اسلامی و نیز شیوه سیر و سلوک عرفانی و مقامات و حالات عارفان. این اثر به فارسی ساده و روان برای تدریس در دانشگاه به رشته تحریر درآمده است.

    عرفان اسلامی، یکی از موفق‌‍ترین علوم اسلامی است که از بیشترین جاذبه در میان آنها برخوردار بوده و بیشترین محصول را به بار آورده است. کتاب‌های عرفانی و شخصیت‌های عارف، چشم‌گیرترین و برجسته‌ترین ثمره اسلام بوده و هست.

    بزرگان عرفان اسلامی چه در زمینه عرفان نظری و چه در زمینه عرفان عملی، جاوانه‌ترین آثار را از خود بجا نهاده‌اند. آنچه در اثر حاضر عرضه شده، مختصری است از آیین عرفان عملی اسلامی که جهت تدریس در دانشگاه‌ها، تدوین یافته است[۱].

    مطالب کتاب، بدون تبویب و فصل‌بندی خاصی، در عناوین معتدد، عرضه شده است. نویسنده در ابتدای کتاب، به بیان معنا و تعریف عرفان پرداخته و سپس، ضمن اشاره به موضوع و جایگاه و ارزش عرفان، اقسام آن، شامل عرفان نظری و عملی را تشریح کرده است. وی فایده عرفان عملی را تشبه به خداوند و خداگونه شدن دانسته و معتقد است وقتی انسان به علم و قدرت و رحمت الهی پی ببرد و آنها را در جان خود پیاده کند، از علم و قدرت الهی بهره‌مند شده و عالم الهی و قادر الهی و کریم الهی می‌گردد. به عبارت دیگر، چنین شخصی آیینه خدانما می‌شود، به گونه‌ای که همه حرف‌ها و حرکات و سکنات او، آدمی را به یاد خدا می‌اندازد[۲].

    در ادامه، ضمن پرداختن به مباحث مربوط به سلوک عرفانی، همچون سیر و سلوک عرفانی، مبدء و مقصد سالک، اهمیت سیر و سلوک، مراحل سیر و سلوک، راه‌های سیر و سلوک، پایه‌های ثابت و متغیر و سیر و سلوک دینی[۳]، به نقش پیر و راهنما در سیر و سلوک، اشاره شده است. نویسنده بر این عقیده است که مسأله پیر و پیروی از او، یکی از مسائل اساسی سیر و سلوک عرفانی است و همه عرفا بر ضرورت پیر در طی طریق عرفان، اتفاق نظر دارند[۴].

    اوصاف پیر، اوصاف سالک، شریعت، طریقت و حقیقت و مراتب هریک از آنها و رابطه آنها با یکدیگر، کلمات عرفایی چون سید حیدر آملی و محیی‌الدین ابن عربی و مقامات عارفان و حالات ایشان، از دیگر موضوعات جالب و خواندنی کتاب است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص10- 11
    2. همان، ص12-14
    3. همان، ص18- 34
    4. همان، ص37- 38

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها