مکاتب فقهی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR56348J1.jpg | عنوان = مکاتب فقهی | عنوان‌های دیگر = بررسی و تحلیل مکاتب فقهی شیعه از عصر غیبت تا دوره معاصر | پدیدآورندگان | پدیدآوران = ربانی، محمد حسن (نويسنده) قاسمی، محمدعلی (ويراستار علمي) |زبان | زبان = فارسی |...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - 'آیت الله' به 'آیت‌الله')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۳۰: خط ۳۰:
    نوشتار حاضر درباره زندگی فقها، شاگردان، کتاب‌ها، حوزه درسی و پاره‌ای خصوصیات آنان و نیز مکتب فقهی آنان سخن  گفته است. بیشترین مطالب کتاب به اخباریان و وحید بهبهانی اختصاص یافته است. <ref> پیشگفتار ص 12</ref>
    نوشتار حاضر درباره زندگی فقها، شاگردان، کتاب‌ها، حوزه درسی و پاره‌ای خصوصیات آنان و نیز مکتب فقهی آنان سخن  گفته است. بیشترین مطالب کتاب به اخباریان و وحید بهبهانی اختصاص یافته است. <ref> پیشگفتار ص 12</ref>


    ساختار کتاب در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول به تاریخ فقه اهل سنت اختصاص یافته و به مباحثی از قبیل دوره تشریع فقه درعصر پیامبر(ص)، مذاهب تابعین، مکاتب و مذاهب چهارگانه فقه اهل سنت، فقهای دوره رکود، دوره‌ی فقه تقلیدی و مسائل مختلف پیرامون آن‌ها پرداخته شده است. در بخش دوم فقه شیعه به بحث گذاشته شده است. در این بخش به دوره‌های فقهی شیعه تحت عنوان مکاتب فقهی اشاره شده و مباحث آن نخست با فقه از آغاز عصر غیبت آغاز شده و در ادامه از مکتب فقهی شیخ مفید، حله، جبل عامل، محقق اردبیلی ، وحید بهبهانی، فیض کاشانی، صاحب جواهر، شیخ انصاری، آیت الله بروجردی، امام خمینی، آیت الله خویی سخن به میان آمده است. نویسند دربررسی  هر یک از مکاتب یاد شده به طرح مباحثی در خصوص شاگردان، روش‌ها، ویژگی‌ها و امتیازات و تالیفات عالمان آن مکتب پرداخته است.
    ساختار کتاب در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول به تاریخ فقه اهل سنت اختصاص یافته و به مباحثی از قبیل دوره تشریع فقه درعصر پیامبر(ص)، مذاهب تابعین، مکاتب و مذاهب چهارگانه فقه اهل سنت، فقهای دوره رکود، دوره‌ی فقه تقلیدی و مسائل مختلف پیرامون آن‌ها پرداخته شده است. در بخش دوم فقه شیعه به بحث گذاشته شده است. در این بخش به دوره‌های فقهی شیعه تحت عنوان مکاتب فقهی اشاره شده و مباحث آن نخست با فقه از آغاز عصر غیبت آغاز شده و در ادامه از مکتب فقهی شیخ مفید، حله، جبل عامل، محقق اردبیلی ، وحید بهبهانی، فیض کاشانی، صاحب جواهر، شیخ انصاری، آیت‌الله بروجردی، امام خمینی، آیت‌الله خویی سخن به میان آمده است. نویسند دربررسی  هر یک از مکاتب یاد شده به طرح مباحثی در خصوص شاگردان، روش‌ها، ویژگی‌ها و امتیازات و تالیفات عالمان آن مکتب پرداخته است.
    فهرست محتوا در آغاز و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.
    فهرست محتوا در آغاز و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.



    نسخهٔ ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۱۶

    مکاتب فقهی
    مکاتب فقهی
    پدیدآورانربانی، محمد حسن (نويسنده) قاسمی، محمدعلی (ويراستار علمي)
    عنوان‌های دیگربررسی و تحلیل مکاتب فقهی شیعه از عصر غیبت تا دوره معاصر
    ناشردانشگاه علوم اسلامی رضوی
    مکان نشرایران - مشهد مقدس
    سال نشر1395ش
    چاپ2
    شابک978-600-7044-18-6
    موضوعفقه جعفری - تاریخ - فقه اهل سنت - فقه - تاریخ - اسلام - فرقه‎ها - فقه تطبیقی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    7م 2ر 148 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مکاتب فقهی بررسی و تحلیل مکاتب فقهی شیعه از عصر غیبت تا دوره معاصر، نوشته محمد حسن ربانی(متولد 1343ق) در تاریخ فقه و مکتب فقیهان جعفری است.

    نوشتار حاضر درباره زندگی فقها، شاگردان، کتاب‌ها، حوزه درسی و پاره‌ای خصوصیات آنان و نیز مکتب فقهی آنان سخن گفته است. بیشترین مطالب کتاب به اخباریان و وحید بهبهانی اختصاص یافته است. [۱]

    ساختار کتاب در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول به تاریخ فقه اهل سنت اختصاص یافته و به مباحثی از قبیل دوره تشریع فقه درعصر پیامبر(ص)، مذاهب تابعین، مکاتب و مذاهب چهارگانه فقه اهل سنت، فقهای دوره رکود، دوره‌ی فقه تقلیدی و مسائل مختلف پیرامون آن‌ها پرداخته شده است. در بخش دوم فقه شیعه به بحث گذاشته شده است. در این بخش به دوره‌های فقهی شیعه تحت عنوان مکاتب فقهی اشاره شده و مباحث آن نخست با فقه از آغاز عصر غیبت آغاز شده و در ادامه از مکتب فقهی شیخ مفید، حله، جبل عامل، محقق اردبیلی ، وحید بهبهانی، فیض کاشانی، صاحب جواهر، شیخ انصاری، آیت‌الله بروجردی، امام خمینی، آیت‌الله خویی سخن به میان آمده است. نویسند دربررسی هر یک از مکاتب یاد شده به طرح مباحثی در خصوص شاگردان، روش‌ها، ویژگی‌ها و امتیازات و تالیفات عالمان آن مکتب پرداخته است. فهرست محتوا در آغاز و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.


    پانویس

    1. پیشگفتار ص 12

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن.


    وابسته‌ها