فلسفه اخلاق (غرویان): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR13098J1.jpg | عنوان = فلسفه اخلاق(غرویان، محسن) | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = غرویان، محسن (نويسنده) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = ‎‏/‎‏غ‎‏4‎‏ف‎‏8 247/8 BP | موضوع =اخلاق - فلسفه - اخلاق اسلامی - ا...» ایجاد کرد)
     
    جز (A-esmaili صفحهٔ فلسفه اخلاق(غرویان، محسن) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به فلسفه اخلاق(غرویان) منتقل کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۸ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۰۹

    فلسفه اخلاق(غرویان، محسن)
    فلسفه اخلاق (غرویان)
    پدیدآورانغرویان، محسن (نويسنده)
    ناشرپيک جلال
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1379ش
    چاپ2
    شابک964-92641-7-5
    موضوعاخلاق - فلسفه - اخلاق اسلامی - اخلاق تطبیقی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏غ‎‏4‎‏ف‎‏8 247/8 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فلسفه اخلاق اثر محسن غرویان (متولد 1338ش)، کتابی است پیرامون فلسفه اخلاق و اهمیت و جایگاه آن. در این کتاب، سعی شده است مطالب با قلمی روان و شیوا، ارائه گردد و از اصطلاحات پیچیده و مطالب سنگین که فراتر از فهم مخاطبان این کتاب است پرهیز شود.

    امروزه فلسفه اخلاق به عنوان یک بحث زنده و نو، در بسیاری از مراکز علمی و آموزشی، تدریس می‌شود و طی سال‌های اخیر، کتاب‌های فراوانی در این زمینه تهیه و منتشر شده است که هرکدام از امتیازات ویژه‌ای برخوردارند. در میان این کتاب‌ها، می‌توان به دو کتاب «فلسفه اخلاق» استاد مرتضی مطهری و «دروس فلسفه اخلاق» استاد محمدتقی مصباح یزدی اشاره کرد. کتاب حاضر نیز در همین راستا، به عنوان یک متن درسی، نوشته شده است که نویسنده در تهیه و تدوین آن، از این دو کتاب ارزشمند، بهره گرفته و کوشیده است تا چکیده سخن این دو استاد فرزانه در هر یک از مباحث کتاب، آورده شود[۱].

    در این کتاب، در کنار مباحث فلسفه اخلاق، نکات اخلاقی و کاربردی نیز در حد امکان، مطرح شده تا مباحث کتاب، خشک و بی‌روح نباشد و بیشتر مفید فایده باشد[۲].

    مطالب کتاب، در دو بخش، در قالب بیست درس، ارائه شده است. در درس اول، به منظور بیان اهمیت اخلاق و فلسفه اخلاق، اهمیت اخلاق در تاریخ فلسفه‌ها و مکاتب و نیز از دیدگاه قرآن و احادیث، مورد مطالعه قرار گرفته است[۳].

    در درس دوم، به تعریف علم اخلاق و فلسفه اخلاق و بیان تفاوت این دو پرداخته شده و به فلسفه علم اخلاق، اشاره گردیده[۴] و در فصل سوم، ویژگی‌های افعال طبیعی و افعال اخلاقی، بیان شده است[۵]. درس چهارم، مقایسه‌ای است بین اخلاق دینی و اخلاق غیردینی[۶] و درس پنجم، اشاره‌ای است به الزام اخلاقی و مسئولیت[۷].

    در درس ششم، اطلاق و نسبیت در اخلاق مورد بحث و بررسی قرار گرفته[۸] و در درس هفتم، حقیقی یا اعتباری بودن اخلاق، مورد مطالعه قرار گرفته است[۹]. بحران اخلاقی در دنیای معاصر، اهمیت اخلاق در قرآن و حدیث، انسان در نگاه اسلام ونظریه اسلام درباره سعادت و کمال آدمی، از دیگر عناوین کتاب می‌باشد.

    پانویس

    1. پیشگفتار، ص13- 14
    2. همان، ص14
    3. متن کتاب، ص17- 22
    4. همان، ص25- 30
    5. همان، ص31- 33
    6. همان، ص40- 44
    7. همان، ص47- 52
    8. همان، ص55- 62
    9. همان، ص64- 67

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها