شرح مکاسب: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}


    '''شرح مکاسب''' نوشته علی محمدی خراسانی(معاصر) از اساتید دروس عالی حوزه علمیه است. این اثر در موضوع فقه (فقه شیعه- فقه استدلالی) به نگارش درآمده است.  
    '''شرح مکاسب'''، نوشته علی محمدی خراسانی (معاصر)، از اساتید دروس عالی حوزه علمیه قم در موضوع فقه (فقه شیعه - ‌فقه استدلالی) است.  
    نوشتار یاد شده شرحی بر کتاب «المکاسب المحرمه» شیخ مرتضی انصاری( م 1281ق)است که به عنوان کتاب درسی در حوزه‌های علمیه مطرح است. نویسنده این شرح را به زبان فارسی تدوین نموده است. چهار جلد از این اثر تحت عنوان «تقریرات درس مکاسب» است که به تقریرات درس مکاسب نویسنده اختصاص دارد و به کوشش عبد الحسین فیاضی وی فراهم شده است.
    نوشتار یادشده، شرحی بر کتاب «مکاسب» شیخ مرتضی انصاری (م 1281ق) است که به‌عنوان کتاب درسی در حوزه‌های علمیه مطرح است. نویسنده، این شرح را به زبان فارسی تدوین نموده است. چهار جلد از این اثر تحت عنوان «تقریرات درس مکاسب» است که به تقریرات درس مکاسب نویسنده اختصاص دارد و به کوشش عبدالحسین فیاضی فراهم شده است.
    این شرح شامل سه بخش مهم کتاب یعنی مکاسب محرمه، بیع و خیارات است با زبانی آسان و روشن و قابل فهم، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.  اثر یاد شده عمدتا مورد  استفاده طلاب علوم دینی و دانشجویان رشته فقه است.
    روش نویسنده در این اثر ذکر فرازی از سخنان شیخ انصاری و سپس شرح، توضیح و تحلیل آن است. او از آوردن تمام متن عربی مورد بحث اجتناب کرده و تنها بخشی از آن را ذکر کرده و به ترجمه باقی آن اکتفا نموده  است. مثلا در بحث از طریقه سوم امرار معاش عبارت «و اما تفسیر الاجارات» شیخ انصاری ره را آورده سپس به ترجمه و شرح پرداخته است. <ref> متن ج1، ص 23  </ref>در پاورقی اثر، نام مصادر و منابعی را که شیخ انصاری در ضمن مطالب خود ذکر کرده و یا به نویسنده آنها اشاره کرده، آورده است.


    این شرح، شامل سه بخش مهم کتاب مکاسب، یعنی مکاسب محرمه، بیع و خیارات است که با زبانی آسان و روشن و قابل فهم، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. اثر یادشده عمدتا مورد استفاده طلاب علوم دینی و دانشجویان رشته فقه است.
    روش نویسنده در این اثر، ذکر فرازی از سخنان شیخ انصاری و سپس شرح، توضیح و تحلیل آن است. او از آوردن تمام متن عربی مورد بحث اجتناب کرده و تنها بخشی از آن را ذکر کرده و به ترجمه باقی آن اکتفا نموده است؛ مثلا در بحث از طریقه سوم امرار معاش، عبارت «و أما تفسير الإجارات» شیخ انصاری(ره) را آورده، سپس به ترجمه و شرح آن پرداخته است<ref>ر.ک: متن کتاب، ج1، ص‌23</ref>.


    ==پانویس ==
    در پاورقی اثر، نام مصادر و منابعی که شیخ انصاری مطلبی را از آنها نقل کرده و یا به نویسنده آنها اشاره نموده، آورده شده است.
     
    ==پانویس==
    <references/>
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
     
    متن کتاب.
    #مقدمه و متن.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۴۴: خط ۴۵:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات مهر 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده آذر 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]

    نسخهٔ ‏۱۷ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۱۲

    شرح مکاسب
    شرح مکاسب
    پدیدآورانمحمدی، علی (نويسنده)

    انصاری، مرتضی بن محمدامین (نويسنده)

    فیاضی، عبدالحسین (مقرر)
    عنوان‌های دیگرمکاسب. شرح
    ناشرالامام الحسن بن علي (عليهما السلام)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1390ش - 1391ش
    چاپ3
    موضوعانصاری، مرتضی بن محمد امین، 1214 - 1281ق. شرح مکاسب استاد محمدی خراسانی - فقه جعفری - محمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - معراج
    زبانفارسی
    تعداد جلد9
    کد کنگره
    /الف۸ م۷۰۲۸ 190/1 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شرح مکاسب، نوشته علی محمدی خراسانی (معاصر)، از اساتید دروس عالی حوزه علمیه قم در موضوع فقه (فقه شیعه - ‌فقه استدلالی) است. نوشتار یادشده، شرحی بر کتاب «مکاسب» شیخ مرتضی انصاری (م 1281ق) است که به‌عنوان کتاب درسی در حوزه‌های علمیه مطرح است. نویسنده، این شرح را به زبان فارسی تدوین نموده است. چهار جلد از این اثر تحت عنوان «تقریرات درس مکاسب» است که به تقریرات درس مکاسب نویسنده اختصاص دارد و به کوشش عبدالحسین فیاضی فراهم شده است.

    این شرح، شامل سه بخش مهم کتاب مکاسب، یعنی مکاسب محرمه، بیع و خیارات است که با زبانی آسان و روشن و قابل فهم، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. اثر یادشده عمدتا مورد استفاده طلاب علوم دینی و دانشجویان رشته فقه است. روش نویسنده در این اثر، ذکر فرازی از سخنان شیخ انصاری و سپس شرح، توضیح و تحلیل آن است. او از آوردن تمام متن عربی مورد بحث اجتناب کرده و تنها بخشی از آن را ذکر کرده و به ترجمه باقی آن اکتفا نموده است؛ مثلا در بحث از طریقه سوم امرار معاش، عبارت «و أما تفسير الإجارات» شیخ انصاری(ره) را آورده، سپس به ترجمه و شرح آن پرداخته است[۱].

    در پاورقی اثر، نام مصادر و منابعی که شیخ انصاری مطلبی را از آنها نقل کرده و یا به نویسنده آنها اشاره نموده، آورده شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ج1، ص‌23

    منابع مقاله

    متن کتاب.

    وابسته‌ها