معارف و عقاید 5: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}


    '''معارف و عقاید 5''' اثر عبدالمجید زهادت، مباحثی است در بیان برخی از معارف و عقاید اسلامی مربوط به امامت عامه و خاصه که با قلمی شیوا و روان، به رشته تحریر درآمده است.
    '''معارف و عقاید 5'''، اثر عبدالمجید زهادت، مباحثی است در بیان برخی از معارف و عقاید اسلامی مربوط به امامت عامه و خاصه که با قلمی شیوا و روان، به رشته تحریر درآمده است.


    پرسش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اعتقادی ریشه در هویت حقیقی انسان دارد و آدمی با پاسخ‌گویی به این
    پرسش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اعتقادی، ریشه در هویت حقیقی انسان دارد و آدمی با پاسخگویی به این سؤال‌ها راه تیره و تار زندگی را روشن و مسیر حیات سعادت‌مندانه را برای خویش هموار می‌کند. در فرهنگ اسلامی نیز به باور و اندیشه انسان جایگاهی ویژه داده شده است و دانش‌های عقلی بر صدر سایر علوم نشسته‌اند. دانش کلام و عقاید نیز از همان سده‌های نخستین اسلامی، به‌عنوان یک دانش اصیل، در کنار علم فقه به دست دانشمندان مسلمان پایه‌ریزی شد و تاکنون همچنان استوار به رسالت خویش ادامه می‌دهد<ref>ر.ک: مقدمه دفتر، ص13</ref>.
    سؤال‌ها راه تیره و تار زندگی را روشن و مسیر حیات سعادت‌مندانه را برای خویش هموار می‌کند. در فرهنگ اسلامی نیز به باور و اندیشه انسان جایگاهی ویژه داده شده است و دانش‌های عقلی بر صدر سایر علوم نشسته‌اند. دانش کلام و عقاید نیز از همان سده‌های نخستین اسلامی، به عنوان یک دانش اصیل، در کنار علم فقه به دست دانشمندان مسلمان پایه ریزی شد و تاکنون همچنان استوار به رسالت خویش ادامه می‌دهد<ref>مقدمه، ص13</ref>.


    اثر حاضر که به عنوان بخشی از نظام آموزش جدید حوزه‌های علمیه تدوین و تنظیم
    اثر حاضر که به‌عنوان بخشی از نظام آموزش جدید حوزه‌های علمیه تدوین و تنظیم یافته، عصاره مجموعه گسترده‌ای از آثار قدیم و جدید در این رشته است. نظر به اینکه در نظام جدید، محتوای دروس متناسب با سه سطح مخاطبان، به سه مرحله «آشنایی»، «شناخت » و «تسلط» دسته‌بندی شده است، در این کتاب نیز میزان آشنایی مخاطبان رعایت شده که این امر، از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    یافته، عصاره مجموعه گسترده‌ای از آثار قدیم و جدید در این رشته است. نظر به اینکه
    در نظام جدید، محتوای دروس متناسب با سه سطح مخاطبان، به سه مرحله «آشنایی»
    «شناخت » و «تسلط» دسته‌بندی شده است، در این کتاب نیز میزان آشنایی مخاطبان رعایت شده که این امر، از مهمترین ویژگی‌های کتاب است<ref>ر.ک: همان</ref>.


    این کتاب، به مرحله دوم از آموزش علم کلام اختصاص دارد و در آن تلاش شده است که یک دوره نسبتا جامع، نه لزوما کامل، از مباحث امامت عامه و خاصه در آن گنجانده شود. بعد از تکمیل مباحث امامت خاصه و مهدویت در جلد دوم، این مرحله با کتاب‌های دیگری با موضوع‌های معاد، انسان‌شناسی و جهان‌شناسی و مباحث اجتماعی دین تکمیل گردیده است<ref>همان، ص13- 14</ref>.
    این کتاب، به مرحله دوم از آموزش علم کلام اختصاص دارد و در آن تلاش شده است که یک دوره نسبتا جامع، نه لزوما کامل، از مباحث امامت عامه و خاصه در آن گنجانده شود. بعد از تکمیل مباحث امامت خاصه و مهدویت در جلد دوم، این مرحله با کتاب‌های دیگری با موضوع‌های معاد، انسان‌شناسی و جهان‌شناسی و مباحث اجتماعی دین تکمیل گردیده است<ref>ر.ک: همان، ص13-‌14</ref>.


    در مرحله مقدماتی با دو جلد کتاب معارف و عقاید 2، زیربنای بحث‌های اعتقادی
    در مرحله مقدماتی با دو جلد کتاب معارف و عقاید 1 و 2، زیربنای بحث‌های اعتقادی پی‌ریزی و یک دوره مختصر از کلیه ابواب معارف بیان شده است. در اثر حاضر، مانند دو کتاب قبلی (معارف و عقاید 3 و 4)، مطالب بیشتر با بیان تفصیلی و ادله دقیق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر مطرح گردیده و مهم‌ترین اصطلاحات و اطلاعات در هر بحث، ارائه شده است. البته در این مرحله، نویسنده از گزارش تفصیلی آرا و نقد و بررسی آنها خودداری کرده و این مهم را به مرحله سوم وانهاده است<ref>ر.ک: همان، ص14</ref>.
    پیریزی و یک دوره مختصر از کلیه ابواب معارف بیان شده است. در اثر حاضر، مانند دو کتاب قبلی (معارف و عقاید 4)، مطالب بیشتر با بیان تفصیلی و ادله دقیق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر مطرح گردیده و مهم‌ترین اصطلاحات و اطلاعات در هر بحث، ارائه شده است. البته در این مرحله، نویسنده از گزارش تفصیلی آرا و نقد و بررسی آنها خودداری کرده و این مهم را به مرحله سوم وانهاده است<ref>همان، ص14</ref>.


    برخی از مهمترین موضوعات مطرح شده در کتاب، عبارتند از: شئون و وظازق امام<ref>متن کتاب، ص33</ref>، ضرورت امام<ref>همان، ص59</ref>، ویژگی‌های امام<ref>همان، ص75</ref> و راه‌های شناخت و تعیین امام<ref>همان، ص151</ref>.
    برخی از مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در کتاب، عبارتند از: شئون و وظایف امام<ref>ر.ک: متن کتاب، ص33</ref>، ضرورت عقلی امامت<ref>ر.ک: همان، ص59</ref>، ویژگی‌های امام<ref>ر.ک: همان، ص75</ref> و راه‌های شناخت و تعیین امام<ref>ر.ک: همان، ص151</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس==
    <references />
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    مقدمه دفتر و متن کتاب.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۵۴: خط ۴۹:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات آذر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات آذر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده آذر 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]

    نسخهٔ ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۵۹

    معارف و عقاید 5
    معارف و عقاید 5
    پدیدآورانزهادت، عبد المجید (نويسنده)

    مرکز مدیریت حوزه های علمیه، دفتر تدوین متون درسی حوزه های علمیه (نويسنده)

    یوسفیان، مهدی (نويسنده)
    سال نشر1399ش
    چاپ5
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /س2م6 211/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    معارف و عقاید 5، اثر عبدالمجید زهادت، مباحثی است در بیان برخی از معارف و عقاید اسلامی مربوط به امامت عامه و خاصه که با قلمی شیوا و روان، به رشته تحریر درآمده است.

    پرسش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اعتقادی، ریشه در هویت حقیقی انسان دارد و آدمی با پاسخگویی به این سؤال‌ها راه تیره و تار زندگی را روشن و مسیر حیات سعادت‌مندانه را برای خویش هموار می‌کند. در فرهنگ اسلامی نیز به باور و اندیشه انسان جایگاهی ویژه داده شده است و دانش‌های عقلی بر صدر سایر علوم نشسته‌اند. دانش کلام و عقاید نیز از همان سده‌های نخستین اسلامی، به‌عنوان یک دانش اصیل، در کنار علم فقه به دست دانشمندان مسلمان پایه‌ریزی شد و تاکنون همچنان استوار به رسالت خویش ادامه می‌دهد[۱].

    اثر حاضر که به‌عنوان بخشی از نظام آموزش جدید حوزه‌های علمیه تدوین و تنظیم یافته، عصاره مجموعه گسترده‌ای از آثار قدیم و جدید در این رشته است. نظر به اینکه در نظام جدید، محتوای دروس متناسب با سه سطح مخاطبان، به سه مرحله «آشنایی»، «شناخت » و «تسلط» دسته‌بندی شده است، در این کتاب نیز میزان آشنایی مخاطبان رعایت شده که این امر، از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب است[۲].

    این کتاب، به مرحله دوم از آموزش علم کلام اختصاص دارد و در آن تلاش شده است که یک دوره نسبتا جامع، نه لزوما کامل، از مباحث امامت عامه و خاصه در آن گنجانده شود. بعد از تکمیل مباحث امامت خاصه و مهدویت در جلد دوم، این مرحله با کتاب‌های دیگری با موضوع‌های معاد، انسان‌شناسی و جهان‌شناسی و مباحث اجتماعی دین تکمیل گردیده است[۳].

    در مرحله مقدماتی با دو جلد کتاب معارف و عقاید 1 و 2، زیربنای بحث‌های اعتقادی پی‌ریزی و یک دوره مختصر از کلیه ابواب معارف بیان شده است. در اثر حاضر، مانند دو کتاب قبلی (معارف و عقاید 3 و 4)، مطالب بیشتر با بیان تفصیلی و ادله دقیق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر مطرح گردیده و مهم‌ترین اصطلاحات و اطلاعات در هر بحث، ارائه شده است. البته در این مرحله، نویسنده از گزارش تفصیلی آرا و نقد و بررسی آنها خودداری کرده و این مهم را به مرحله سوم وانهاده است[۴].

    برخی از مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در کتاب، عبارتند از: شئون و وظایف امام[۵]، ضرورت عقلی امامت[۶]، ویژگی‌های امام[۷] و راه‌های شناخت و تعیین امام[۸].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه دفتر، ص13
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص13-‌14
    4. ر.ک: همان، ص14
    5. ر.ک: متن کتاب، ص33
    6. ر.ک: همان، ص59
    7. ر.ک: همان، ص75
    8. ر.ک: همان، ص151

    منابع مقاله

    مقدمه دفتر و متن کتاب.

    وابسته‌ها