المعجب في علم النحو: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''المعجب في علم النحو''' نوشته [[جمال‌الدین، رووف|رؤوف- ابو محمد جمال‌الدين بن محمد بن عبد اللّه بن علی بن محمد]]- معروف به [[جمال‌الدین، رووف|میرزا اخباری]]- بن عبدالنبی بن عبدالصانع حسينی علوی، شرح ذیل کتاب «[[المغرب في ترتيب المعرب|المغرب]]» [[مطرزی، ناصر بن عبدالسید|مطرزی]](متوفى610ق) به زبان عربی که مشتمل است بر فلسفه علم نحو و حروف، مطابق با منهج علمی اصيل.
    '''المعجب في علم النحو'''، نوشته [[جمال‌الدین، رئوف|رئوف ابومحمد جمال‌الدین بن محمد بن عبداللّه بن علی بن محمد]] - معروف به [[جمال‌الدین، رئوف|میرزا اخباری]] - بن عبدالنبی بن عبدالصانع حسینی علوی، شرح ذیل کتاب «[[المغرب في ترتيب المعرب|المغرب]]» [[مطرزی، ناصر بن عبدالسید|مطرزی]] (متوفى610ق) به زبان عربی است که مشتمل است بر فلسفه علم نحو و حروف، مطابق با منهج علمی اصیل.


    مؤلف می نویسد:
    مؤلف می‌نویسد:
    آن‌چه را که [[مطرزی، ناصر بن عبدالسید|ناصر بن عبدالسيد بن علی مطرزی خوارزمی]] در ذيل كتابش «[[المغرب في ترتيب المعرب|المغرب]]» نوشته، خلاصه‌ای عالی در علم نحو است که من شیوه نگارش آن‌را  پسندیدم و ترجیح دادم که مقداری از آن‌را، شرح بدهم و این کتابم را «المعجب في شرح ذيل المغرب في علم النحو» نام‌نهادم، با رعایت اختصار بدون افزونگی و اخلال در مطلوب. <ref> ر.ک: متن کتاب؛ ص 8  </ref>  
    آنچه را که [[مطرزی، ناصر بن عبدالسید|ناصر بن عبدالسید بن علی مطرزی خوارزمی]] در ذیل کتابش «[[المغرب في ترتيب المعرب|المغرب]]» نوشته، خلاصه‌ای عالی در علم نحو است که من شیوه نگارش آن ‌را پسندیدم و ترجیح دادم که مقداری از آن ‌را شرح بدهم و این کتابم را «المعجب في شرح ذيل المغرب في علم النحو» نام ‌نهادم، با رعایت اختصار بدون اطناب و اخلال در مطلوب<ref>ر.ک: متن کتاب، ص‌8</ref>.


    بعد از پایان کتاب، مطالبی که قراربود بین تفصیل و اختصار باشد، مفصل شد، با این‌که من، قسمت‌هایی از کلام [[مطرزی، ناصر بن عبدالسید|مطرزی]] را که نیازی به ذکر آنها نبود، مانند مثال‌های روشن، حذف کردم و نیست جز این‌که من، مطالب متفرق در کتب متقدمین را در این کتاب، جمع کرده‌ام. <ref> ر.ک: همان؛ ص 224و225  </ref>  
    مؤلف در آخر می‌نویسد: مطالبی که قرار بود متوسط بین تفصیل و اختصار باشد، مفصل شد؛ با اینکه من قسمت‌هایی از کلام [[مطرزی، ناصر بن عبدالسید|مطرزی]] را که نیازی به ذکر آنها نبود، مانند مثال‌های روشن، حذف کردم و این بدان جهت است که من، مطالب متفرقه در کتب متقدمین را در این کتاب، جمع کرده‌ام<ref>ر.ک: همان، ص‌224-225</ref>.


    شارح، مطالب ماتن را بین پرانتز و با کلمه «قال» آورده و شرح خود را با کلمه «اقول» بیان کرده‌است.
    شارح، مطالب ماتن را بین پرانتز و با کلمه «قال» آورده و شرح خود را با کلمه «أقول» بیان کرده‌ است.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    <references />
    <references/>
    ==منبع مقاله==
     
    ==منابع مقاله==
    متن کتاب.
    متن کتاب.


    خط ۴۷: خط ۴۸:
    [[رده:زبان و ادبیات شرقی (مصری، قبطی، سامی، آشوری، سومری، عبری، آرامی، سریانی، عربی، حبشی)‎‏]]
    [[رده:زبان و ادبیات شرقی (مصری، قبطی، سامی، آشوری، سومری، عبری، آرامی، سریانی، عربی، حبشی)‎‏]]
    [[رده:مقالات مهر 01 حسینی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 حسینی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده آبان 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1401]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آبان 1401]]

    نسخهٔ ‏۵ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۴۷

    المعجب في علم النحو
    المعجب في علم النحو
    پدیدآورانجمال‌الدین، رووف (نويسنده)
    عنوان‌های دیگریتضمن فلسفة علم النحو و الحروف وفق المنهج العلمي الأصیل
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    6م8ج/ 6151 PJ
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    المعجب في علم النحو، نوشته رئوف ابومحمد جمال‌الدین بن محمد بن عبداللّه بن علی بن محمد - معروف به میرزا اخباری - بن عبدالنبی بن عبدالصانع حسینی علوی، شرح ذیل کتاب «المغرب» مطرزی (متوفى610ق) به زبان عربی است که مشتمل است بر فلسفه علم نحو و حروف، مطابق با منهج علمی اصیل.

    مؤلف می‌نویسد: آنچه را که ناصر بن عبدالسید بن علی مطرزی خوارزمی در ذیل کتابش «المغرب» نوشته، خلاصه‌ای عالی در علم نحو است که من شیوه نگارش آن ‌را پسندیدم و ترجیح دادم که مقداری از آن ‌را شرح بدهم و این کتابم را «المعجب في شرح ذيل المغرب في علم النحو» نام ‌نهادم، با رعایت اختصار بدون اطناب و اخلال در مطلوب[۱].

    مؤلف در آخر می‌نویسد: مطالبی که قرار بود متوسط بین تفصیل و اختصار باشد، مفصل شد؛ با اینکه من قسمت‌هایی از کلام مطرزی را که نیازی به ذکر آنها نبود، مانند مثال‌های روشن، حذف کردم و این بدان جهت است که من، مطالب متفرقه در کتب متقدمین را در این کتاب، جمع کرده‌ام[۲].

    شارح، مطالب ماتن را بین پرانتز و با کلمه «قال» آورده و شرح خود را با کلمه «أقول» بیان کرده‌ است.

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص‌8
    2. ر.ک: همان، ص‌224-225

    منابع مقاله

    متن کتاب.


    وابسته‌ها