گفتمان صهیونیستی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۸: خط ۲۸:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''گفتمان صهیونیستی''' اثر [[حسینی فاضل، مرتضی|مرتضی حسینی فاضل]]، ترجمه فارسی کتاب «فی الخطاب والمصطلح الصهیونی» نوشته [[مسیری، عبد الوهاب|عبدالوهاب مسیری]] است که در آن، به معرفى انواع گفتمان در حوزه شناخت و مبارزه با صهیونیسم و نقد علمى هر گفتمان، پرداخته شده است.
    '''گفتمان صهیونیستی'''، اثر [[حسینی فاضل، مرتضی|مرتضی حسینی فاضل]]، ترجمه فارسی کتاب «في الخطاب و المصطلح الصهيوني» نوشته [[مسیری، عبدالوهاب|عبدالوهاب مسیری]] است که در آن، به معرفى انواع گفتمان در حوزه شناخت و مبارزه با صهیونیسم و نقد علمى هر گفتمان، پرداخته شده است.


    از آنجایی که اصل کتاب در برنامه موجود نیست، در این نوشتار به معرفی آن، پرداخته شده است.
    ازآنجاکه اصل کتاب در برنامه موجود نیست، در این نوشتار به معرفی آن، پرداخته شده است.


    گفتمان اصطلاح‌شناسى از مباحثى است که امروزه در ادبیات سیاسى کاربردى فراوان یافته و اهل نظر بر آن‌اند که براى فهم بهتر یک اندیشه و یا جنبش سیاسى، باید به حوزه گفتمانى آن با دقت نگریست. نویسنده در مسیر شناخت صهیونیسم به این حوزه اهتمام ویژه‌اى داشته است و در اثر حاضر، موارد ذیل را به خوبى واکاویده است:
    گفتمان اصطلاح‌شناسى از مباحثى است که امروزه در ادبیات سیاسى کاربردى فراوان یافته و اهل نظر بر آنند که براى فهم بهتر یک اندیشه و یا جنبش سیاسى، باید به حوزه گفتمانى آن با دقت نگریست. نویسنده در مسیر شناخت صهیونیسم به این حوزه اهتمام ویژه‌اى داشته است و در اثر حاضر، موارد ذیل را به‌خوبى واکاویده است:
    # معرفى انواع گفتمان در حوزه شناخت و مبارزه با صهیونیسم و نقد علمى هر گفتمان
    # معرفى انواع گفتمان در حوزه شناخت و مبارزه با صهیونیسم و نقد علمى هر گفتمان.
    # شناساندن ویژگی‌هاى اصطلاحات غربى- صهیونیستى
    # شناساندن ویژگی‌هاى اصطلاحات غربى صهیونیستى.
    # بررسى ابعاد گفتمان نیرنگ‌آمیز صهیونیستى و رمزگشایى از آن.
    # بررسى ابعاد گفتمان نیرنگ‌آمیز صهیونیستى و رمزگشایى از آن.
    # تبیین ویژگی‌هاى اصطلاحات یهود و یهودیت‌ستیزى
    # تبیین ویژگی‌هاى اصطلاحات یهود و یهودیت‌ستیزى.
    # بیان راهبردهاى مبارزه با روند جعل اصطلاحات صهیونیستى<ref>همان</ref>.
    # بیان راهبردهاى مبارزه با روند جعل اصطلاحات صهیونیستى<ref>ر.ک: پیشگفتار، ص15</ref>.


    نویسنده معتقد است روند ساخت اصطلاحات جانبدارانه صهیونیستى به‌طور پیوسته ادامه دارد و ازاین‌رو، تجزیه و تحلیل این اصطلاحات به‌منظور شناخت و مقابله با مفاهیم نژادپرستانه و ادعاهاى دروغین موجود در آنها و همچنین ایجاد توانایى براى ابداع اصطلاحات ضد صهیونیستى، امرى ضرورى است<ref>ر.ک: مقدمه، ص17</ref>.
    نویسنده، معتقد است روند ساخت اصطلاحات جانب‌دارانه صهیونیستى به‌طور پیوسته ادامه دارد و ازاین‌رو، تجزیه و تحلیل این اصطلاحات به‌منظور شناخت و مقابله با مفاهیم نژادپرستانه و ادعاهاى دروغین موجود در آنها و همچنین ایجاد توانایى براى ابداع اصطلاحات ضد صهیونیستى، امرى ضرورى است<ref>ر.ک: مقدمه، ص17</ref>.


    وی به این نکته اشاره دارد که شاید مطالب کتاب براى خواننده تکرارى باشد، اما طبیعت شبه فرهنگنامه‌اى این پژوهش وی را ناگزیر به اتخاذ این شیوه نموده است. ویی در تجزیه و تحلیل اصطلاحات صهیونیستى و مفاهیم نهفته در پس آنها، تلاش کرده است تا به جنبه معرفت‌شناختى و مبانى اصلى آن اصطلاحات دست یابد. این مبانى، در یک امر ثابت و تغییرناپذیر خلاصه مى‌شود و آن اینکه صهیونیسم، یهود را قومى واحد با تاریخ مستقل و خصوصیت یهودى مسلم گرفته و فلسطین را نیز «ارتش اسرائیل» یعنى سرزمین اسرائیل مى‌خواند<ref>ر.ک: همان</ref>.
    وی به این نکته اشاره دارد که شاید مطالب کتاب براى خواننده تکرارى باشد، اما طبیعت شبه فرهنگ‌نامه‌اى این پژوهش وی را ناگزیر به اتخاذ این شیوه نموده است. وی در تجزیه و تحلیل اصطلاحات صهیونیستى و مفاهیم نهفته در پس آنها، تلاش کرده است تا به جنبه معرفت‌شناختى و مبانى اصلى آن اصطلاحات دست یابد. این مبانى، در یک امر ثابت و تغییرناپذیر خلاصه مى‌شود و آن اینکه صهیونیسم، یهود را قومى واحد با تاریخ مستقل و خصوصیت یهودى مسلم گرفته و فلسطین را نیز «ارتس یسرائیل»، یعنى سرزمین اسرائیل مى‌خواند<ref>ر.ک: همان</ref>.


    این پژوهش مقدماتى در صدد تجزیه تمامى اصطلاحات صهیونیستى نیست؛ بلکه تلاش مى‌کند روشى را براى تجزیه و تحلیل اصطلاحات ارائه نماید و در کنار آن، به عنوان مثال، به برخى اصطلاحات اساسى نیز پرداخته است. به نظر نویسنده، اگر این کتاب بتوند نسبت به مسأله اصطلاحات صهیونیستی، ایجاد آگاهی نماید، به هدف خود رسیده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    این پژوهش مقدماتى درصدد تجزیه تمامى اصطلاحات صهیونیستى نیست، بلکه تلاش مى‌کند روشى را براى تجزیه و تحلیل اصطلاحات ارائه نماید و در کنار آن، به‌عنوان مثال، به برخى اصطلاحات اساسى نیز پرداخته است. به نظر نویسنده، اگر این کتاب بتواند نسبت به مسئله اصطلاحات صهیونیستی، ایجاد آگاهی نماید، به هدف خود رسیده است<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس==
    <references />
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    پیشگفتار و مقدمه.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۵۷: خط ۵۷:
    [[رده: تاریخ آسیا]]
    [[رده: تاریخ آسیا]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده مهر 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]

    نسخهٔ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۵۶

    گفتمان صهیونیستی
    گفتمان صهیونیستی
    پدیدآورانمسیری، عبد الوهاب (نويسنده)

    حسینی فاضل، مرتضی (مترجم)

    سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. پژوهشکده تحقیقات اسلامی ( تهيه کننده)
    عنوان‌های دیگرپژوهش نظری و مقایسه ای ** فی الخطاب و المصطلح الصهیونیستی ** فی الخطاب و المصطلح الصهیونیستی. فارسی
    ناشرزمزم هدايت
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1386ش
    چاپ1
    شابک978-964-2854-41-7
    موضوعاسرائیل - دفاعیه‏ها و ردیه‏ها - تروریسم (ت. ج.) - صهیونیسم - فلسفه - صهیونیسم و یهودیت - یهودیان - تاریخ
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏م‎‏5‎‏ ‎‏ف‎‏9041 149 ‏DS‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    گفتمان صهیونیستی، اثر مرتضی حسینی فاضل، ترجمه فارسی کتاب «في الخطاب و المصطلح الصهيوني» نوشته عبدالوهاب مسیری است که در آن، به معرفى انواع گفتمان در حوزه شناخت و مبارزه با صهیونیسم و نقد علمى هر گفتمان، پرداخته شده است.

    ازآنجاکه اصل کتاب در برنامه موجود نیست، در این نوشتار به معرفی آن، پرداخته شده است.

    گفتمان اصطلاح‌شناسى از مباحثى است که امروزه در ادبیات سیاسى کاربردى فراوان یافته و اهل نظر بر آنند که براى فهم بهتر یک اندیشه و یا جنبش سیاسى، باید به حوزه گفتمانى آن با دقت نگریست. نویسنده در مسیر شناخت صهیونیسم به این حوزه اهتمام ویژه‌اى داشته است و در اثر حاضر، موارد ذیل را به‌خوبى واکاویده است:

    1. معرفى انواع گفتمان در حوزه شناخت و مبارزه با صهیونیسم و نقد علمى هر گفتمان.
    2. شناساندن ویژگی‌هاى اصطلاحات غربى – صهیونیستى.
    3. بررسى ابعاد گفتمان نیرنگ‌آمیز صهیونیستى و رمزگشایى از آن.
    4. تبیین ویژگی‌هاى اصطلاحات یهود و یهودیت‌ستیزى.
    5. بیان راهبردهاى مبارزه با روند جعل اصطلاحات صهیونیستى[۱].

    نویسنده، معتقد است روند ساخت اصطلاحات جانب‌دارانه صهیونیستى به‌طور پیوسته ادامه دارد و ازاین‌رو، تجزیه و تحلیل این اصطلاحات به‌منظور شناخت و مقابله با مفاهیم نژادپرستانه و ادعاهاى دروغین موجود در آنها و همچنین ایجاد توانایى براى ابداع اصطلاحات ضد صهیونیستى، امرى ضرورى است[۲].

    وی به این نکته اشاره دارد که شاید مطالب کتاب براى خواننده تکرارى باشد، اما طبیعت شبه فرهنگ‌نامه‌اى این پژوهش وی را ناگزیر به اتخاذ این شیوه نموده است. وی در تجزیه و تحلیل اصطلاحات صهیونیستى و مفاهیم نهفته در پس آنها، تلاش کرده است تا به جنبه معرفت‌شناختى و مبانى اصلى آن اصطلاحات دست یابد. این مبانى، در یک امر ثابت و تغییرناپذیر خلاصه مى‌شود و آن اینکه صهیونیسم، یهود را قومى واحد با تاریخ مستقل و خصوصیت یهودى مسلم گرفته و فلسطین را نیز «ارتس یسرائیل»، یعنى سرزمین اسرائیل مى‌خواند[۳].

    این پژوهش مقدماتى درصدد تجزیه تمامى اصطلاحات صهیونیستى نیست، بلکه تلاش مى‌کند روشى را براى تجزیه و تحلیل اصطلاحات ارائه نماید و در کنار آن، به‌عنوان مثال، به برخى اصطلاحات اساسى نیز پرداخته است. به نظر نویسنده، اگر این کتاب بتواند نسبت به مسئله اصطلاحات صهیونیستی، ایجاد آگاهی نماید، به هدف خود رسیده است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص15
    2. ر.ک: مقدمه، ص17
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    پیشگفتار و مقدمه.

    وابسته‌ها