فاطمه الزهراء علیهاالسلام من المهد الی اللحد: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR14599J1.jpg | عنوان = فاطمه الزهراء علیهاالسلام من ال...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
    '''فاطمة الزهراء من المهد إلی اللحد''' تألیف سید محمدکاظم قزوینی، اثری است تحقیقی در زمینه ابعاد گوناگون زندگی، سیره و فضایل حضرت زهرا(س).
     
    به واسطه توجه به هدف نگارش کتاب، می‌توان برخی از ویژگی‌های این اثر را دریافت. نویسنده در توضیح این هدف می‌نویسد «در بررسی از کتاب‌خانه متوجه شدم اثر جامع و شایسته‌ای که در خور مقام والا و پرشکوه برترین بانوی جهان هستی باشد به چشم نمی‌خورد و یک نوع احساس خلاء کردم»<ref>مقدمه، ص7</ref>. آن‌گاه وی تصمیم می‌گیرد که کتابی در این زمینه به نگارش در‌آورد که هم ترسیم کننده زندگی درس‌آموز و تاریخ‌ساز حضرت زهرا(س) باشد و هم نیاز جویندگان آب حیات کوثر همیشه جوشان وجود او را پاسخ گوید<ref>همان</ref>.
     
    وی با استناد به منابع تاریخی و آیات و متون روایی شیعه تلاش کرده است اثری با ارزش در اشاره به مقام حضرت زهرا(س) تألیف نماید. وی ابتدا از چگونگی و برکات ولادت آن حضرت بحث کرده<ref>متن کتاب، ص10- 42</ref> و ضمن توضیح وجه تسمیه نام‌ها و لقب‌های حضرت<ref>همان، ص44</ref>، احادیث پیامبر را درباره جایگاه و منزلت او را نقل کرده<ref>همان، ص57</ref> و سپس، آیات و سوره‌هایی از قرآن کریم، مانند آیه القربی<ref>همان، ص157</ref>، مباهله<ref>همان، ص160</ref> و سوره هل أتی<ref>همان، ص163</ref> که به مقام آن حضرت، اشاره دارند را مورد بحث قرار داده است.
     
    زندگی سیاسی- اجتماعی، زندگی خانوادگی، سیره تربیتی، سیره اخلاقی و سیاسی حضرت زهرا از قسمت‌های عمده کتاب است که نویسنده با استشهاد به وقایع و داستان‌های تاریخی، مانند ماجرای فدک<ref>همان، ص221</ref>، خطبه حضرت زهرا در مسجد<ref>همان239</ref> و...، آنها را تحلیل کرده است.
     
    در بخش دیگر اندیشه‏های حضرت درباره توحید و امامت و فلسفه احکام و تلاش‌های او در بیان حقایق و جلوگیری از انحرافات صدر اسلام و دفاع از حضرت علی (ع) بیان شده است<ref>همان، ص244- 406</ref>.
     
    بیت الاحزان حضرت زهرا(س)<ref>همان، ص409</ref>، رابطه آن حضرت با اسماء<ref>همان، ص416</ref>، عیادت شیخین از آن حضرت<ref>همان، ص417</ref>، وصایای حضرت زهرا(س)<ref>همان، ص425</ref>، چگونگی غسل، تجهیز، نماز و دفن آن حضرت<ref>همان، ص434- 436</ref>، مجهول بودن قبر ایشان<ref>همان، ص438</ref>، شکایت امام علی(ع) نزد پیامبر(ص)<ref>همان، ص441</ref> تاریخ وفات حضرت زهرا(س)<ref>همان، ص449</ref> و احادیث در شفاعت کردن آن حضرت<ref>همان، ص457</ref> از دیگر مطالب و موضوعات کتاب می‌باشد.
     
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references />
     
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]

    نسخهٔ ‏۶ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۳۹

    فاطمه الزهراء علیهاالسلام من المهد الی اللحد
    فاطمه الزهراء علیهاالسلام من المهد الی اللحد
    پدیدآورانقزوینی، محمدکاظم (نويسنده)
    ناشرمؤسسة الأعلمي للمطبوعات
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1411ق - 1991م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعفاطمه زهرا (س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق. - سرگذشت نامه
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ق‎‏4‎‏ف‎‏2 27/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فاطمة الزهراء من المهد إلی اللحد تألیف سید محمدکاظم قزوینی، اثری است تحقیقی در زمینه ابعاد گوناگون زندگی، سیره و فضایل حضرت زهرا(س).

    به واسطه توجه به هدف نگارش کتاب، می‌توان برخی از ویژگی‌های این اثر را دریافت. نویسنده در توضیح این هدف می‌نویسد «در بررسی از کتاب‌خانه متوجه شدم اثر جامع و شایسته‌ای که در خور مقام والا و پرشکوه برترین بانوی جهان هستی باشد به چشم نمی‌خورد و یک نوع احساس خلاء کردم»[۱]. آن‌گاه وی تصمیم می‌گیرد که کتابی در این زمینه به نگارش در‌آورد که هم ترسیم کننده زندگی درس‌آموز و تاریخ‌ساز حضرت زهرا(س) باشد و هم نیاز جویندگان آب حیات کوثر همیشه جوشان وجود او را پاسخ گوید[۲].

    وی با استناد به منابع تاریخی و آیات و متون روایی شیعه تلاش کرده است اثری با ارزش در اشاره به مقام حضرت زهرا(س) تألیف نماید. وی ابتدا از چگونگی و برکات ولادت آن حضرت بحث کرده[۳] و ضمن توضیح وجه تسمیه نام‌ها و لقب‌های حضرت[۴]، احادیث پیامبر را درباره جایگاه و منزلت او را نقل کرده[۵] و سپس، آیات و سوره‌هایی از قرآن کریم، مانند آیه القربی[۶]، مباهله[۷] و سوره هل أتی[۸] که به مقام آن حضرت، اشاره دارند را مورد بحث قرار داده است.

    زندگی سیاسی- اجتماعی، زندگی خانوادگی، سیره تربیتی، سیره اخلاقی و سیاسی حضرت زهرا از قسمت‌های عمده کتاب است که نویسنده با استشهاد به وقایع و داستان‌های تاریخی، مانند ماجرای فدک[۹]، خطبه حضرت زهرا در مسجد[۱۰] و...، آنها را تحلیل کرده است.

    در بخش دیگر اندیشه‏های حضرت درباره توحید و امامت و فلسفه احکام و تلاش‌های او در بیان حقایق و جلوگیری از انحرافات صدر اسلام و دفاع از حضرت علی (ع) بیان شده است[۱۱].

    بیت الاحزان حضرت زهرا(س)[۱۲]، رابطه آن حضرت با اسماء[۱۳]، عیادت شیخین از آن حضرت[۱۴]، وصایای حضرت زهرا(س)[۱۵]، چگونگی غسل، تجهیز، نماز و دفن آن حضرت[۱۶]، مجهول بودن قبر ایشان[۱۷]، شکایت امام علی(ع) نزد پیامبر(ص)[۱۸] تاریخ وفات حضرت زهرا(س)[۱۹] و احادیث در شفاعت کردن آن حضرت[۲۰] از دیگر مطالب و موضوعات کتاب می‌باشد.

    پانویس

    1. مقدمه، ص7
    2. همان
    3. متن کتاب، ص10- 42
    4. همان، ص44
    5. همان، ص57
    6. همان، ص157
    7. همان، ص160
    8. همان، ص163
    9. همان، ص221
    10. همان239
    11. همان، ص244- 406
    12. همان، ص409
    13. همان، ص416
    14. همان، ص417
    15. همان، ص425
    16. همان، ص434- 436
    17. همان، ص438
    18. همان، ص441
    19. همان، ص449
    20. همان، ص457

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها