التيسير العجيب في تفسير الغريب: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۹: خط ۲۹:
    '''التيسير العجيب في تفسير الغريب'''، تألیف ناصرالدین احمد بن محمد مالکی اسکندرانی معروف به ابن منیر (متوفی 683ق)، کتابی منظوم در شرح الفاظ ناآشنای قرآن کریم است. این کتاب با تحقیق سلیمان ملا ابراهیم اوغلو منتشر شده است.  
    '''التيسير العجيب في تفسير الغريب'''، تألیف ناصرالدین احمد بن محمد مالکی اسکندرانی معروف به ابن منیر (متوفی 683ق)، کتابی منظوم در شرح الفاظ ناآشنای قرآن کریم است. این کتاب با تحقیق سلیمان ملا ابراهیم اوغلو منتشر شده است.  


    تألیفات متنوعی در رابطه با قرآن کریم با اسامی مختلف وجود دارد. بعضی با اسم «معانی القرآن»، بعضی با نام «اعراب القرآن» و برخی نیز با اسم «غریب القرآن» و همه این اسامی به نام واحدی برمی‌گردند که شرح الفاظ قرآن کریم و استدلال برای آن به کلام عرب و اشعار ایشان است. نویسنده و مفسر مشهور ابن منیر در این حوزه، کتابی منظومی تألیف کرده و نامش را «التیسیر العجیب فی تفسیر الغریب» گذاشته است. او در این کتاب الفاظ غریب و ناآشنای قرآن از سوره فاتحه تا ناس را در 2482 بیت شرح کرده و روایات و درایات و آراء مختلف را بدون اینکه به گویندگان آنها اشاره کند، گرد آورده است. او در این تألیف، شیوه خاص خود را به‌کار گرفته و به قرائات و اعراب و ناسخ و منسوخ و اسباب نزول و غیر آن، از علوم قرآن، اهتمام نموده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص7-6</ref>‏.
    تألیفات متنوعی در رابطه با قرآن کریم با اسامی مختلف وجود دارد. بعضی با اسم «معانی القرآن»، بعضی با نام «اعراب القرآن» و برخی نیز با اسم «غریب القرآن» و همه این اسامی به نام واحدی برمی‌گردند که شرح الفاظ قرآن کریم و استدلال برای آن به کلام عرب و اشعار ایشان است. نویسنده و مفسر مشهور ابن منیر در این حوزه، کتابی منظوم تألیف کرده و نامش را «التیسیر العجیب فی تفسیر الغریب» گذاشته است. او در این کتاب الفاظ غریب و ناآشنای قرآن از سوره فاتحه تا ناس را در 2482 بیت شرح کرده و روایات و درایات و آراء مختلف را بدون اینکه به گویندگان آنها اشاره کند، گرد آورده است. او در این تألیف، شیوه خاص خود را به‌کار گرفته و به قرائات و اعراب و ناسخ و منسوخ و اسباب نزول و غیر آن، از علوم قرآن، اهتمام نموده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص7-6</ref>‏.
    به نمونه زیر توجه کنید:
    به نمونه زیر توجه کنید:
    '''و العالمون المحدثات جمع
    «و العالمون المحدثات جمع
    علامة يعرف منها المبدع'''
    علامة يعرف منها المبدع
    '''و قيل ما العالَم غير العالِم
    و قيل ما العالَم غير العالِم
    من ملك و جنة و آدمي'''<ref>ر.ک: متن کتاب، ص27</ref>‏.
    من ملك و جنة و آدمي»<ref>ر.ک: متن کتاب، ص27</ref>‏.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    خط ۴۹: خط ۴۹:
    [[رده:مقالات خرداد 01 موسوی]]
    [[رده:مقالات خرداد 01 موسوی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده شهریور 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]

    نسخهٔ ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۰۱

    التيسير العجيب في تفسير الغريب
    التيسير العجيب في تفسير الغريب
    پدیدآوراناب‍ن‌‌م‍ن‍يیر، اح‍م‍د ب‍ن‌ م‍ح‍م‍د (نویسنده) ملا ابراهیم‌ اوغلو، سلیما‌ن‌ (محقق)
    ناشردار الغرب الإسلامي
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1994م.
    چاپچاپ یکم
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏الف2ت9 / 82/3 BP

    التيسير العجيب في تفسير الغريب، تألیف ناصرالدین احمد بن محمد مالکی اسکندرانی معروف به ابن منیر (متوفی 683ق)، کتابی منظوم در شرح الفاظ ناآشنای قرآن کریم است. این کتاب با تحقیق سلیمان ملا ابراهیم اوغلو منتشر شده است.

    تألیفات متنوعی در رابطه با قرآن کریم با اسامی مختلف وجود دارد. بعضی با اسم «معانی القرآن»، بعضی با نام «اعراب القرآن» و برخی نیز با اسم «غریب القرآن» و همه این اسامی به نام واحدی برمی‌گردند که شرح الفاظ قرآن کریم و استدلال برای آن به کلام عرب و اشعار ایشان است. نویسنده و مفسر مشهور ابن منیر در این حوزه، کتابی منظوم تألیف کرده و نامش را «التیسیر العجیب فی تفسیر الغریب» گذاشته است. او در این کتاب الفاظ غریب و ناآشنای قرآن از سوره فاتحه تا ناس را در 2482 بیت شرح کرده و روایات و درایات و آراء مختلف را بدون اینکه به گویندگان آنها اشاره کند، گرد آورده است. او در این تألیف، شیوه خاص خود را به‌کار گرفته و به قرائات و اعراب و ناسخ و منسوخ و اسباب نزول و غیر آن، از علوم قرآن، اهتمام نموده است[۱]‏. به نمونه زیر توجه کنید: «و العالمون المحدثات جمع علامة يعرف منها المبدع و قيل ما العالَم غير العالِم من ملك و جنة و آدمي»[۲]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه محقق، ص7-6
    2. ر.ک: متن کتاب، ص27

    منابع مقاله

    مقدمه محقق و متن کتاب.

    وابسته‌ها