موسوعة مدرسة مکة في التفسیر: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR25412J1.jpg | عنوان =موسوعة مدرسة مکة في التفسیر | عنوا...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۴۴: خط ۴۴:
    }}
    }}
       
       
    '''موسوعة مدرسة مکة في التفسیر''' اثر احمد عمرانی، کتابی است پیرامون کتب تفسیری مکتب مکه مکرمه در تفسیر قرآن کریم.
    '''موسوعة مدرسة مکة في التفسیر''' اثر [[عمراني، احمد|احمد عمرانی]]، کتابی است پیرامون کتب تفسیری مکتب مکه مکرمه در تفسیر قرآن کریم.


    از جمله ویژگی‌ها بارز کتاب، استفاده نویسنده از منابع و مصادر مهم و معتبر می‌باشد. وی در ابتدا از کتاب «الدر المنثور فی التفسیر بالمأثور» سیوطی که بیش از پانصد مصدر تفسیری را در خود جای داده، استفاده کرده و سپس، به کتب تفسیر مشهوری همچون «جامع البیان» طبری، تفسیر ابن کثیر، تفسیر عبدالرزاق صنعانی، تفسیر ابن ابی حاتم و سایر تفاسیر و نیز کتاب حدیث، به اعتبار دربرداشتن ابواب مخصوص به تفسیر و کتب مسانید، مصنفات، کتب رجال، طبقات، کتب رقائق و زهد و... پرداخته است<ref>مقدمه، ج1، ص6</ref>.
    از جمله ویژگی‌ها بارز کتاب، استفاده نویسنده از منابع و مصادر مهم و معتبر می‌باشد. وی در ابتدا از کتاب «[[الدر المنثور في التفسير بالمأثور|الدر المنثور فی التفسیر بالمأثور]]» [[سیوطی، عبدالرحمن بن ابی‌بکر|سیوطی]] که بیش از پانصد مصدر تفسیری را در خود جای داده، استفاده کرده و سپس، به کتب تفسیر مشهوری همچون «[[جامع البيان في تفسير القرآن (تفسير الطبري)|جامع البیان]]» [[طبری، محمد بن جریر بن یزید|طبری]]، تفسیر ابن کثیر، [[تفسير القرآن العزيز|تفسیر عبدالرزاق صنعانی]]، [[تفسير القرآن العظيم (ابن أبي‌حاتم)|تفسیر ابن ابی حاتم]] و سایر تفاسیر و نیز کتاب حدیث، به اعتبار دربرداشتن ابواب مخصوص به تفسیر و کتب مسانید، مصنفات، کتب رجال، طبقات، کتب رقائق و زهد و... پرداخته است<ref>مقدمه، ج1، ص6</ref>.


    ویژگی دیگر کتاب آن است که نویسنده سعی داشته تا از تمام مصادری که به آنها اعتماد نموده و استفاده کرده است را به صورت کامل و جامع، مورد تتبع و بررسی قرار دهد و در بررسی آنها، ترتیب تاریخی این مصادر را در حد امکان، رعایت کند<ref>همان، ص</ref>.
    ویژگی دیگر کتاب آن است که نویسنده سعی داشته تا از تمام مصادری که به آنها اعتماد نموده و استفاده کرده است را به صورت کامل و جامع، مورد تتبع و بررسی قرار دهد و در بررسی آنها، ترتیب تاریخی این مصادر را در حد امکان، رعایت کند<ref>همان، ص</ref>.

    نسخهٔ ‏۱۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۲:۴۹

    موسوعة مدرسة مکة في التفسیر
    موسوعة مدرسة مکة في التفسیر
    پدیدآورانعمراني، احمد (گردآورنده )
    عنوان‌های دیگرتفسير عبد الله بن عباس

    تفسير مجاهد

    تفسير سعيد بن جبير

    تفسير عکرمه مولي ابن عباس

    تفسير عطاء بن ابي رباح

    تفسير طاوس بن کيسان اليماني
    ناشردار السلام مؤسسة البحوث و الدراسات العلمية
    مکان نشرمصر - قاهره مغرب - فاس
    سال نشر1432ق. = 2011م.
    چاپچاپ يکم
    موضوعتفاسير ماثوره - شيعه

    تفاسير ماثوره - اهل سنت

    تفاسير ماثوره - مجموعه‏ها
    زبانعربي
    تعداد جلد8
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ع‎‏8‎‏م‎‏8‎‏ / 92/95 BP

    موسوعة مدرسة مکة في التفسیر اثر احمد عمرانی، کتابی است پیرامون کتب تفسیری مکتب مکه مکرمه در تفسیر قرآن کریم.

    از جمله ویژگی‌ها بارز کتاب، استفاده نویسنده از منابع و مصادر مهم و معتبر می‌باشد. وی در ابتدا از کتاب «الدر المنثور فی التفسیر بالمأثور» سیوطی که بیش از پانصد مصدر تفسیری را در خود جای داده، استفاده کرده و سپس، به کتب تفسیر مشهوری همچون «جامع البیان» طبری، تفسیر ابن کثیر، تفسیر عبدالرزاق صنعانی، تفسیر ابن ابی حاتم و سایر تفاسیر و نیز کتاب حدیث، به اعتبار دربرداشتن ابواب مخصوص به تفسیر و کتب مسانید، مصنفات، کتب رجال، طبقات، کتب رقائق و زهد و... پرداخته است[۱].

    ویژگی دیگر کتاب آن است که نویسنده سعی داشته تا از تمام مصادری که به آنها اعتماد نموده و استفاده کرده است را به صورت کامل و جامع، مورد تتبع و بررسی قرار دهد و در بررسی آنها، ترتیب تاریخی این مصادر را در حد امکان، رعایت کند[۲].

    آنچه باعث اهمیت کتاب می‌شود، آن است که نویسنده سعی داشته تا نصوصی که در متن تفسیر از آنها استفاده می‌کند، از لحاظ صحت، سند، قدمت و کامل و تمام بودن، در بهترین حالت ممکن قرار داشته باشد. علاوه بر این، موارد تکراری حذف شده و در پاورقی‌ها، به آن اشاره شده است[۳].

    پانویس

    1. مقدمه، ج1، ص6
    2. همان، ص
    3. همان

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها