تفسير السمعاني: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}
       
       
    '''تفسير السمعاني،''' اثر ابومظفر منصور بن محمد بن عبدالجبار تمیمی سمعانی مروزی (متوفی 489ق) است که با تحقیق مصطفی عبدالقادر عطا، به چاپ رسیده است.
    '''تفسير السمعاني،''' اثر [[ابو مظفر سمعانی، منصور بن محمد|ابومظفر منصور بن محمد بن عبدالجبار تمیمی سمعانی مروزی]] (متوفی 489ق) است که با تحقیق [[عطا، مصطفی عبدالقادر|مصطفی عبدالقادر عطا]]، به چاپ رسیده است.


    از جمله ویژگی‌های تفسیر حاضر، آن است که تفسیری مأثور می‌باشد؛ یعنی اینکه مفسر آیات قرآن را به‌وسیله آیات دیگر و روایات و احادیث نبوی و نیز روایات صحابه و تابعین، تفسیر نموده است<ref>مقدمه، ص11</ref>.
    از جمله ویژگی‌های تفسیر حاضر، آن است که تفسیری مأثور می‌باشد؛ یعنی اینکه مفسر آیات قرآن را به‌وسیله آیات دیگر و روایات و احادیث نبوی و نیز روایات صحابه و تابعین، تفسیر نموده است<ref>مقدمه، ص11</ref>.

    نسخهٔ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۴۲

    تفسیر السمعانی
    تفسير السمعاني
    پدیدآورانابو مظفر سمعانی، منصور بن محمد (نویسنده) عطا، مصطفی عبدالقادر (محقق)
    ناشردار الکتب العلمية
    مکان نشرلبنان - بيروت
    سال نشر2010م.
    چاپچاپ يکم
    موضوعتفاسير اهل سنت - قرن 5ق.
    زبانعربي
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    ‏الف‎‏28‎‏ ‎‏ت‎‏7 / 94 BP

    تفسير السمعاني، اثر ابومظفر منصور بن محمد بن عبدالجبار تمیمی سمعانی مروزی (متوفی 489ق) است که با تحقیق مصطفی عبدالقادر عطا، به چاپ رسیده است.

    از جمله ویژگی‌های تفسیر حاضر، آن است که تفسیری مأثور می‌باشد؛ یعنی اینکه مفسر آیات قرآن را به‌وسیله آیات دیگر و روایات و احادیث نبوی و نیز روایات صحابه و تابعین، تفسیر نموده است[۱].

    دیگر ویژگی کتاب، روش نویسنده در ارائه مطالب است؛ بدین صورت که وی در ابتدا درباره هر سوره، اطلاعاتی پیرامون مکی یا مدنی بودن، اسامی مختلف سوره، فضایل قرائت آن سوره و... ارائه نموده و سپس، به تفسیر آیات، پرداخته است.

    در ابتدای کتاب، مقدمه‌ای از محقق افزوده شده که در آن، ابتدا به بیان معنی تفسیر و تأویل[۲] و تفاوت و نسبت میان آن دو، پرداخته شده[۳] و سپس شرح حال نسبتا مختصری از نویسنده کتاب، ارائه گردیده است[۴].

    این اثر، تفسیر تمام سوره‌های قرآن را دربر گرفته است. نویسنده مطالب کتاب خود را در چهار جلد تنظیم نموده است؛ به‌گونه‌ای که جلد نخست، از تفسیر سوره حمد تا سوره انعام، جلد دوم از سوره اعراف تا سوره انبیا، جلد سوم از سوره حج تا سوره شوری و جلد چهارم از سوره زخرف تا سوره ناس را در خود جای داده است.

    پانویس

    1. مقدمه، ص11
    2. مقدمه، ص6
    3. همان، ص9
    4. همان، ص12

    منابع مقاله

    مقدمه متن کتاب.


    وابسته‌ها