پرسمان مهدویت: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'خطي' به 'خطی')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (رده‌‌‌افزایی)
    خط ۷۰: خط ۷۰:
    [[رده:کلام و عقاید]]
    [[رده:کلام و عقاید]]
    [[رده:مباحث خاص کلامی]]
    [[رده:مباحث خاص کلامی]]
    [[رده:امام مهدی(عج)]]

    نسخهٔ ‏۲۰ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۰:۳۴

    پرسمان مهدویت
    پرسمان مهدویت
    پدیدآورانسلیمیان ریزی، خدامراد (نویسنده)
    ناشرشباب الجنه
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1385 ش
    چاپ2
    شابک964-949925-8-5
    موضوعمحمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق. -

    مهدویت - احادیث

    مهدویت - انتظار
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏224‎‏/‎‏4‎‏ ‎‏/‎‏س‎‏8‎‏پ‎‏4
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    پرسمان مهدویت، اثر خدا مراد سليميان مى‌باشد.

    مهدویت در فرهنگ شيعه، از جمله مهم‌ترين آموزه‌هاى اعتقادى و از ضروريات مذهب به شمار مى‌آيد. با مراجعه در منابع حديثى شيعه به خوبى در مى‌يابيم، موضوع ظهور حضرت مهدى عليه‌السلام و برپايى حكومت عدل جهانى به دست ايشان مورد اشاره قرار گرفته است.

    مؤلف انگيزه خود از نوشتار را شناخت فرهنگ و معارف اهل‌بيت عليهم‌السلام فروغى بيشتر افكنده، بر آگاهى جستجوگران معارف مهدوى بيفزايد، بيان مى‌كند.

    روش مؤلف در نگارش اين اثر اين گونه است كه در هر فصل، سؤالاتى را مطرح مى‌كند و سپس به پاسخ و تشريح مطالب مى‌پردازد تا خواننده بهتر بتواند با موضوعات مطرح شده در كتاب، خود را درگير نمايد و آسان‌تر از آن‌ها بهره بردارى نمايد.

    ساختار عناوين

    اثر از چهار بخش با عناوين نويد تا طلوع، ابر و آفتاب، چشم به راه آفتاب و عصر روشنايى تشكيل شده است.

    گزارش محتوا

    بخش اوّل، دو فصل با نام‌هاى منجى باورى در دين و آئين‌هاى پيش از اسلام و مهدویت در اسلام دارد.

    در فصل اول، عقيده زرتشتى‌ها، هندوها، يهوديان و مسيحيان در خصوص منجى و موعود مورد بررسى قرار مى‌گيرد. فصل دوم، به بررسى مهدویت از نگاه قرآن و روايات از ديدگاه اهل سنّت و شيعه مى‌پردازد. در بخش روايات اين مباحث مطرح مى‌شود. درباره پدر و مادر حضرت مهدى(ع)، ولادت پنهانى ايشان، محل ولادت و زندگى دوران كودكى، چگونگى اثبات ولادت ايشان، مشتركات اهل سنّت با شيعه در موضوعات مهدویت.

    بخش دوّم(ابر و آفتاب) چهار فصل دارد كه سه فصل اوّل به مباحث كليات غيبت، غيبت صغرى و غيبت كبرا مى‌پردازد و فصل چهارم زندگى حضرت مهدى(ع) را در دو دوره فوق از نظر ويژگى‌هاى جسمانى، دارا بودن زن و فرزند، محل زندگى و طول عمر مورد كنكاش و تبيين قرار مى‌دهد.

    سه فصل نخست (كليّت) شامل مباحث نظريه‌هاى چگونگى غيبت، فلسفه و علل غيبت، معناى غيبت صغرا، چگونگى آغاز امامت و غيبت آن حضرت، وظايف بزرگ و خطیر امامت و خردسالى آن حضرت، معناى نيابت خاص و فلسفه آن، معرفى سفيران دوره غيبت، معناى توقيع و نسبت دادن آن‌ها به قلم آن حضرت و معناى نيابت عام مى‌باشد.

    بخش سوم(چشم به راه آفتاب) به بحث انتظار، منتظران، ارتباط شیعیان با آن حضرت در عصر انتظار و بحث زمينه‌سازان ظهور در طى چهار فصل مى‌پردازد.

    در فصل مربوط به انتظار، معناى انتظار فرج و جايگاه آن در فرهنگ شيعه و ويژگى‌هاى آن و آثار انتظار آمده است. در فصل دوم، فضيلت منتظران و وظايف منتظران در دوران غيبت ذكر مى‌شود. نظريه‌هاى ملاقات با امام زمان(ع) در دوران غيبت كبرا بحث فصل سوم مى‌باشد. فصل چهارم، بحث چگونگى زمينه‌سازى ظهور حضرت توسط منتظران و ويژگى‌هاى آنان را مطرح مى‌كند.

    بخش چهارم داراى چهار فصل با عناوين: ظهور حضرت مهدى(ع)، قيام ايشان، حكومت حضرت مهدى(ع) و جهان پس از آن حضرت مى‌باشد.

    فصل اوّل شامل مطالب شرايط ظهور، نشانه‌هاى ظهور، زمان ظهور، ويژگى‌هاى جسمانى آن حضرت در دوران ظهور و نخستين اقدام آن حضرت پس از ظهور مى‌باشد. در فصل قيام حضرت مهدى(ع) (فصل دوم) مسائل چگونگى پيروزى آن حضرت با شمشير و تسليحات پيشرفته و اعجاب آور نظامى، ياران خاص حضرت و ويژگى‌هاى آنان، بررسى استفاده حضرت از نيروهاى غيبى در زمان حكومت جهانى خودشان، بررسى همراه داشتن ميراث پيامبران عليهم‌السلام در هنگام ظهور با حضرت و چگونگى بهره بردن حضرت از آن‌ها و بررسى فرود آمدن و اقتداى حضرت مسيح(ع) در عصر ظهور مطرح مى‌شود.

    در فصل سوم، درباره حكومت جهانى، ويژگى‌ها و روش حكومتى حضرت مهدى(ع) بحث مى‌شود و سپس اين سؤال مطرح مى‌شود كه با جهانى بودن حكومت آن حضرت، دين‌ها هم نيز يكى خواهد شد يا اين كه آن حضرت آئين جديدى خواهد آورد؟ مدّت حكومت آن حضرت و محل زندگى ايشان مسائل بعدى است كه مورد بررسى قرار مى‌گيرد.

    فصل چهارم، مباحث فرجام حيات حضرت مهدى(ع)، زنده شدن بعضى از انسان‌ها براى بار دوم، رجعت كنندگان عصر ظهور و وضعيّت جهان پس از حضرت مهدى توضيح داده خواهد شد.

    گزارش وضعيت

    مؤلف به قصد ايجاز مطالب، سندى روايات را حذف كرده، ولى منابع هر روايت را در پاورقى ذكر نموده است. همچنين از آن جا كه در متن، ترجمه فارسى روايات را درج نموده، متن عربى برخى از روايات را در پاورقى آورده است. در پاورقى‌ها، آدرس مطالبى كه از منابع مختلف در متن به آن‌ها استناد نموده، گنجانده شده است. در آغاز كتاب، فهرست مطالب و در پايان اثر، فهرست منابع و مأخذ آمده است.