الأحاديث المشتركة حول الإمام المهدي عليه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'رده:25 خرداد الی 24 تیر' به '')
    جز (جایگزینی متن - 'ناصری، محمد امیر' به 'ناصری، محمدامیر')
    خط ۶: خط ۶:
    [[تسخیری، محمد علی]] (اشراف)
    [[تسخیری، محمد علی]] (اشراف)


    [[ناصری، محمد امیر]] (نویسنده)
    [[ناصری، محمدامیر]] (نویسنده)
    | زبان =عربی
    | زبان =عربی
    | کد کنگره =‏BP‎‏ ‎‏51‎‏ ‎‏/‎‏ن‎‏2‎‏الف‎‏3
    | کد کنگره =‏BP‎‏ ‎‏51‎‏ ‎‏/‎‏ن‎‏2‎‏الف‎‏3
    خط ۲۸: خط ۲۸:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}  
    }}  
    '''الاحاديث المشتركة حول الامام المهدى''' اثر [[ناصری، محمد امیر|محمّدامير ناصرى]] مى‌باشد.
    '''الاحاديث المشتركة حول الامام المهدى''' اثر [[ناصری، محمدامیر|محمّدامير ناصرى]] مى‌باشد.


    اثر به جمع‌آورى مهم‌ترين ويژگى‌هاى امام زمان(ع)، علايم و نشانه‌هاى ظهور او از منابع روايى اهل سنّت و شيعه پرداخته است.
    اثر به جمع‌آورى مهم‌ترين ويژگى‌هاى امام زمان(ع)، علايم و نشانه‌هاى ظهور او از منابع روايى اهل سنّت و شيعه پرداخته است.

    نسخهٔ ‏۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۰۸

    الأحاديث المشتركة حول الإمام المهدي عليه‌السلام
    الأحاديث المشتركة حول الإمام المهدي عليه‌السلام
    پدیدآورانتسخیری، محمد علی (اشراف) ناصری، محمدامیر (نویسنده)
    عنوان‌های دیگرالإمام المهدي في الأحادیث المشترکة بین السنة و الشیعة
    ناشرالمجمع العالمي للتقريب بين المذاهب الإسلامية، المعاونية الثقافية، مرکز التحقیقات و الدراسات العلمیة
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1384 ش یا 1427 ‌‎ق یا 2006 م
    چاپ1
    شابک964-8889-15-5
    موضوعمحمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق. - احادیث مهدویت - احادیث
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏51‎‏ ‎‏/‎‏ن‎‏2‎‏الف‎‏3
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الاحاديث المشتركة حول الامام المهدى اثر محمّدامير ناصرى مى‌باشد.

    اثر به جمع‌آورى مهم‌ترين ويژگى‌هاى امام زمان(ع)، علايم و نشانه‌هاى ظهور او از منابع روايى اهل سنّت و شيعه پرداخته است.

    مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى در راستاى گسترش دوستى و همكارى بين تمامى اقشار جامعه مسلمان و تحكيم این روابط كه مورد تاكيد اهل‌بيت(ع) و فقهاى مسلمان از آغاز تا كنون بوده به مركز تحقيقات خود، سفارش كاوشى را دربارۀ بحث مهدويّت مى‌دهد، زيرا ايمان و عقيده به مهدى موعود(عج) نقطه روشنى است كه به عنوان شاخصى تاريخى، ملموس و مهم، نشانگر ميزان روابط شيعه و سنّى مى‌باشد و مركز تحقيقات نيز از طريق همكارى با مؤلف اثر حاضر را تهيّه و به خوانندگان عرضه مى‌كند. وبا انتشار این اثر (يازدهمين کتاب) حلقه ديگرى به مجموعه سلسله احاديث مشترك تهيّه شده توسط این مركز با اشراف دبيركل آن آقاى محمّدعلى تسخيرى افزوده مى‌گردد.

    ساختار

    در انديشۀ بشريت، هيچ امرى همانند مسالۀ امام مهدى(عج) كه اسلام و پيش از آن كه اديان آسمانى ديگر به آن بشارت داده‌اند، مورد توجه نبوده است. این موضوع پيش از آن كه مسئله دينى يا اسلامی‌باشد، مسئله انسانى بوده است؛ چرا كه ايشان تبلور آرزوهاى تمام بشريت برای رهایى از ظلم و بندگى و ايجاد پايه‌هاى عدل و آزادى است.

    بنابراین ايمان به حتمى بودن ظهور مصلح دينى و جهانى، و تشكيل حكومت عدل در سراسر كره خاکى، به یکى از نيازهاى ضرورى و نقاط مشترك بشريت و تمامى اديان آسمانى مبذل گشته، و تنها اختلاف در این مورد بر سر تعيين هويت آن مصلح و كسى است كه اهداف و اصول همه پيامبران از آدم(ع) تا خاتم(ص) را محقق خواهد ساخت. مؤلف با ساماندهى منظم و مناسب خود در بيست و شش باب به معرّفى هويت این مصلح و منجى جهانى، قطعيت ظهور و برپايى حكومت الهى و عدالت محور ايشان مى‌پردازد. و روشن مى‌كند كه اسلام در اهتمام به این مسأله از همه سرآمد بوده و بيان مى‌كند كه مهدى موعود از ذريه نبى اكرم است و در آخرالزمان ظاهر مى‌گردد و زمين را كه پر از ظلم و ستم شده، از عدالت و مساوات پر مى‌سازد. مؤلف از طريق ارائه اخبار وآثار مشترك ميان شيعه و سنّى به تبيين این مسأله پرداخته است.

    روش نگارش ايشان این گونه است كه در ابتدا روايات اهل سنّت و سپس روايات شيعه را نقل مى‌كند. نحوۀ نقل، ابتدا نام منبع روايت و سپس حديث و خبر را با سلسله سند ذكر مى‌كند و از هر گونه شرح و توضيح خوددارى نموده است. اثر، از نظر طبقه‌بندى احاديث و تفكیک آن‌ها به عامه و شيعه و استفاده از منابع معتبر هر دو فرقه، در نوع خود بى‌نظير است.

    گزارش محتوا

    مؤلف در هفت باب اوّل به گردآورى و دسته‌بندى احاديث مربوط به اثبات وجود امام مهدى(عج) و تعيين اسم، كينه، نسب و منزلت و فضايل و ويژگى‌هاى ظاهرى و رفتارى ايشان مى‌پردازد.

    باب هشتم تا دهم نگاهى به جهان اسلام از جهات سياسى، اقتصادى و اجتماعى در هنگام ظهور امام عصر(عج) دارد. در آن زمان مسلمانان از دين دور گزيده‌اند و اسلام در غربت به سر مى‌برد. مردم به ارزش‌هاى اخلاقى و اجتماعى و احكام اسلامى؛ از جمله حج بى‌اعتنا گشته‌اند و از علائم حتمى قيام مهدى(عج)، كفرورزى بى‌پرده به خداوند است. از لحاظ سياسى، سلطه طاغوت و مسلمانان و اختلافات شديد بين ايشان و هجوم وحشيانه كفار بر آن‌ها را مى‌توان از نشانه‌هاى ظهور آن حضرت نام برد.

    در باب يازدهم تا چهاردهم به پديده‌هاى طبيعى پيش از ظهور، فتنه‌ها و حوادث نزدیک به زمان ظهور امام عصر(عج)، منتظران و زمينه‌سازان ظهور و اصحاب و ياران خاص مهدى پرداخته مى‌شود.

    باب يازدهم تا هفدهم به بحث سفيانى، سپاه خسف و دجال كه از نشانه‌هاى هنگام قيام امام زمان(عج) است، مى‌پردازد. دراين فصول به معرّفى كامل آن‌ها طبق آن چه در روايات شيعه و سنّى آمده است، پرداخته مى‌شود.

    باب هيجدهم تا بيست وششم به علايم و شرايط و ظهور امام مهدى(عج)، جنگ‌هاى داخلى و خارجى ايشان، نزول حضرت عيسى(ع) چگونگى بيت مردم با ايشان، معرّفى سپاه امام زمان(عج) و دولت و حكومت و سيره حكومتى ايشان پرداخته مى‌شود.

    گزارش وضعيّت

    اثر با عنوان امام مهدى(عج) در آيندۀ روايات شيعه و اهل سنّت توسط محمد مهدى رضايى به فارسی ترجمه شده است.

    پاورقى‌ها به ذكر كامل منابع احاديثى كه در متن نقل شده است، مى‌پردازد. و در صورتى كه روايت علاوه بر آن چه كه مؤلف از منبع ذكر نموده، در مصادر ديگر روايى باز نقل شده، تمامى آن‌ها را در پاورقى مى‌آورد.

    یکى از راه‌هاى مأخذ شناسى دربارۀ موضوعات مختلف، دقت در کتاب‌نامه و فهرست منابعى است كه در پایان آثار ارائه مى‌شود. با دقت در کتابنامه این اثر كه بيش از 106 منبع مى‌باشد و مطالعه آن‌ها به این نكته مى‌توان اذعان نمود كه روايات از منابع و مصادر معتبر و دسته اوّل اهل سنّت و شيعه مى‌باشد. ضمناً در پایان کتاب هم فهرست مطالب درج شده است.

    منابع مقاله

    1. پايگاه اطلاع رسانى سراسرى اسلامى (پارسا)، 1388، امام مهدى(عج) در آينه قلم، قم، مؤسسه اطلاع رسانى مرجع.
    2. اثر حاضر

    وابسته‌ها