رياض العلماء و حياض الفضلاء (مطبعة الخيام): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر = NUR11681J1.jpg | عنوان = ‏رياض العلماء و حياض الفضلاء | ع...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۰: خط ۳۰:
    }}  
    }}  
       
       
    '''رياض العلماء و حياض الفضلاء'''، اثر ميرزا عبدالله افندى اصفهانی (متوفاى بين سال‌هاى 1120-1130ق)، كتابى است در شرح‌حال علما، از عصر غيبت تا زمان مؤلف كه به زبان عربى و در قرن دوازدهم هجرى نوشته شده است. این نسخه از کتاب به اهتمام سيد محمود مرعشى و با تحقيق سيد احمد حسينى در سال 1401 ق در مطبعة الخیام قم در هفت جلد چاپ و منتشر شده است. سی سال بعد در سال 1431ق همین نسخه مجدداً بدون هیچ‌گونه تغییری در بیروت به طبع رسید.
    '''رياض العلماء و حياض الفضلاء'''، اثر [[افندی، عبدالله بن عیسی‌بیگ|ميرزا عبدالله افندى اصفهانی]] (متوفاى بين سال‌هاى 1120-1130ق)، كتابى است در شرح‌حال علما، از عصر غيبت تا زمان مؤلف كه به زبان عربى و در قرن دوازدهم هجرى نوشته شده است. این نسخه از کتاب به اهتمام [[مرعشی، سید محمود|سيد محمود مرعشى]] و با تحقيق [[حسینی اشکوری، سید احمد|سيد احمد حسينى]] در سال 1401 ق در مطبعة الخیام قم در هفت جلد چاپ و منتشر شده است. سی سال بعد در سال 1431ق همین نسخه مجدداً بدون هیچ‌گونه تغییری در بیروت به طبع رسید.


    در میان سرگذشت‌نامه‌های دانشمندان و بزرگان علوم و معارف اسلامی کمتر محققی است که با ریاض العلماء و حیاض الفضلاء تألیف میرزا عبدالله افندی (متولد حدود 1067 و متوفای بین سال‌های 1120-1130ق) آشنا نباشند؛ زیرا نه‌تنها شیوه تدوین کتاب –که مرتب به حروف معجم است- آن را مطلوب گردانیده است، بلکه اطلاعات ارزنده و مفیدی که منحصر به این کتاب است و در دیگر نگاشته‌های رجالی عصر وی دیده نمی‌شود بر ارزش آن افزوده است<ref>ر.ک: افندی، عبدالله بن عیسی بیگ، ج1، ص13</ref>‏.
    در میان سرگذشت‌نامه‌های دانشمندان و بزرگان علوم و معارف اسلامی کمتر محققی است که با ریاض العلماء و حیاض الفضلاء تألیف [[افندی، عبدالله بن عیسی‌بیگ|میرزا عبدالله افندی]] (متولد حدود 1067 و متوفای بین سال‌های 1120-1130ق) آشنا نباشند؛ زیرا نه‌تنها شیوه تدوین کتاب –که مرتب به حروف معجم است- آن را مطلوب گردانیده است، بلکه اطلاعات ارزنده و مفیدی که منحصر به این کتاب است و در دیگر نگاشته‌های رجالی عصر وی دیده نمی‌شود بر ارزش آن افزوده است<ref>ر.ک: افندی، عبدالله بن عیسی بیگ، ج1، ص13</ref>‏.


    از این کتاب ترجمه ارزشمندی به قلم محمدباقر ساعدی در شش جلد تنظیم شده است. در ابتدای آن، مقدمه‌ای از ناشر و مترجم، افزوده شده است. در مقدمه ناشر، به موضوع و اهمیت کتاب و نویسنده آن اشاره گردیده و در مقدمه مترجم، شرح‌حال مفصلی از نویسنده، ارائه گردیده است<ref>ر.ک: همان، ص64-17</ref>‏.
    از این کتاب ترجمه ارزشمندی به قلم [[ساعدی خراسانی، محمدباقر|محمدباقر ساعدی]] در شش جلد تنظیم شده است. در ابتدای آن، مقدمه‌ای از ناشر و مترجم، افزوده شده است. در مقدمه ناشر، به موضوع و اهمیت کتاب و نویسنده آن اشاره گردیده و در مقدمه مترجم، شرح‌حال مفصلی از نویسنده، ارائه گردیده است<ref>ر.ک: همان، ص64-17</ref>‏.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references />


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==

    نسخهٔ ‏۱۰ مارس ۲۰۲۰، ساعت ۱۱:۲۷

    ‏رياض العلماء و حياض الفضلاء
    رياض العلماء و حياض الفضلاء (مطبعة الخيام)
    پدیدآورانافندی، عبدالله بن عیسی‌بیگ (نويسنده)

    حسینی اشکوری، احمد (محقق)

    مرعشی، سید محمود (اهتمام)
    ناشرکتابخانه عمومي حضرت آيت الله العظمي مرعشي نجفي (ره)
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1401، 1403، 1415ق
    موضوعافندي، عبد الله بن عيسي بيگ، 1066 - 1130ق. - سرگذشت نامه، شيعه - سرگذشت نامه و کتاب شناسي
    زبانعربی
    تعداد جلد7
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏الف‎‏7‎‏ر‎‏9‎‏ 55/2 BP

    رياض العلماء و حياض الفضلاء، اثر ميرزا عبدالله افندى اصفهانی (متوفاى بين سال‌هاى 1120-1130ق)، كتابى است در شرح‌حال علما، از عصر غيبت تا زمان مؤلف كه به زبان عربى و در قرن دوازدهم هجرى نوشته شده است. این نسخه از کتاب به اهتمام سيد محمود مرعشى و با تحقيق سيد احمد حسينى در سال 1401 ق در مطبعة الخیام قم در هفت جلد چاپ و منتشر شده است. سی سال بعد در سال 1431ق همین نسخه مجدداً بدون هیچ‌گونه تغییری در بیروت به طبع رسید.

    در میان سرگذشت‌نامه‌های دانشمندان و بزرگان علوم و معارف اسلامی کمتر محققی است که با ریاض العلماء و حیاض الفضلاء تألیف میرزا عبدالله افندی (متولد حدود 1067 و متوفای بین سال‌های 1120-1130ق) آشنا نباشند؛ زیرا نه‌تنها شیوه تدوین کتاب –که مرتب به حروف معجم است- آن را مطلوب گردانیده است، بلکه اطلاعات ارزنده و مفیدی که منحصر به این کتاب است و در دیگر نگاشته‌های رجالی عصر وی دیده نمی‌شود بر ارزش آن افزوده است[۱]‏.

    از این کتاب ترجمه ارزشمندی به قلم محمدباقر ساعدی در شش جلد تنظیم شده است. در ابتدای آن، مقدمه‌ای از ناشر و مترجم، افزوده شده است. در مقدمه ناشر، به موضوع و اهمیت کتاب و نویسنده آن اشاره گردیده و در مقدمه مترجم، شرح‌حال مفصلی از نویسنده، ارائه گردیده است[۲]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: افندی، عبدالله بن عیسی بیگ، ج1، ص13
    2. ر.ک: همان، ص64-17

    منابع مقاله

    1. متن کتاب.
    2. افندی، عبدالله بن عیسی بیگ، ریاض العلماء و حیاض الفضلاء، ترجمه محمدباقر ساعدی، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ دوم، 1389.


    وابسته‌ها