ابن فهد (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی « '''ابن فهد''' ممکن است به هر یک از افراد زیر اشاره داشته باشد: * ابن فهد حلی، اح...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۵: خط ۵:




    * [[ابن فهد، عمر بن محمد|نجم‌الدين عمر محمد بن محمد بن فهد ]] (812-885ق)، از سرشناس‌ترين افراد خاندان ابن‌فهد است. این خاندان از بزرگ‌ترين خاندان‌هاى مكه است كه برای آن نسبت‌هاى علوى، قُرَشى، هاشمى و مكى برشمرده‌اند. همه افراد شناخته شده این خاندان -جز عطيه كه سخاوى او را مالكى مذهب دانسته است- شافعى بوده‌اند. اشتهار این خاندان بيشتر در سده‌هاى هشتم تا دهم بوده است و در این دوره، كسانى از آن خاندان در دانش و تجارت بلند آوازه شدند. دانش عالمان این خانواده بيشتر در جهت ضبط و ذكر اهمیت سرزمین حجاز (تاريخ محلى) بكار گرفته شده است.
    * [[ابن فهد، عمر بن محمد|نجم‌الدين عمر محمد بن محمد بن فهد ]] (812-885ق)، (812-885ق)، مورخ، از اهالی مکه ، از آثار او [[إتحاف الوری بأخبار أم القری]] 





    نسخهٔ ‏۱۳ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۳۲

    ابن فهد ممکن است به هر یک از افراد زیر اشاره داشته باشد:

    • جمال‌الدين، ابوالعباس، احمد بن محمد بن فهد اسدى حلى(۷۵۷-۸۴۱ق)، یکی از بزرگترین فقیهان و محدثان و علمای امامیه در قرن هشتم و نهم هجری می‌باشد، بهترين معرف مقامات باطنى او، آثار و تأليفات باقى مانده از اوست كه حكايت از مقامات باطنى و معنوى او مى‌نمايد. گر چه ابن فهد در علوم مختلف از جمله فقه و تاريخ و كلام و غير اينها تأليفاتى دارد، اما نام او تداعى كنندۀ عرفان وسير و سلوك و زهد و تقوا است و بيشتر به‌اين صفات شهرت دارد و در یک نظر سريع به نوشته‌هاى او نيز این مطلب به خوبى مشاهده مى‌گردد. مهمترین کتاب او عدة الداعي و نجاح الساعي است که در موضوع دعا و سیر و سلوک نگاشته شده است.