أنوار الوسائل: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۴: خط ۳۴:
    }}  
    }}  


    '''أنوار الوسائل'''، اثر آیت‌الله محمدطاهر آل‌شبیر خاقانی، شرحی است بر کتاب «وسائل الشيعة» نوشته شیخ حر عاملی (متوفی 1104ق)؛ بدین صورت که ابتدا متن «وسائل الشيعة» ذکر شده و سپس، به شرح آن پرداخته شده است.
    '''أنوار الوسائل'''، اثر [[آل شبیر خاقانی، محمد طاهر|آیت‌الله محمدطاهر آل‌شبیر خاقانی]]، شرحی است بر کتاب «[[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة|وسائل الشيعة]]» نوشته [[حر عاملی، محمد بن حسن|شیخ حر عاملی]] (متوفی 1104ق)؛ بدین صورت که ابتدا متن «وسائل الشيعة» ذکر شده و سپس، به شرح آن پرداخته شده است.


    ازآنجاکه کتاب «وسائل الشيعة» از مهم‌ترین و نافع‌ترین کتب حدیثی شیعه بوده و شامل بسیاری از روایات فقهی اهل‌بیت(ع) می‌باشد، لذا شارح در اثر حاضر، به جمع‌آوری و اتقان احادیث آن پرداخته و اثری شبیه به شرح برای آن، فراهم نموده که در آن، به بررسی روایات و احادیث آن از حیث صحت و ضعف پرداخته است<ref>ر.ک: مقدمه، ج1، ص3</ref>.
    ازآنجاکه کتاب «[[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة|وسائل الشيعة]]» از مهم‌ترین و نافع‌ترین کتب حدیثی شیعه بوده و شامل بسیاری از روایات فقهی اهل‌بیت(ع) می‌باشد، لذا شارح در اثر حاضر، به جمع‌آوری و اتقان احادیث آن پرداخته و اثری شبیه به شرح برای آن، فراهم نموده که در آن، به بررسی روایات و احادیث آن از حیث صحت و ضعف پرداخته است<ref>ر.ک: مقدمه، ج1، ص3</ref>.


    شارح تلاش فراوانی نموده تا در حد امکان، عناوین کتاب، مطابق با عناوین کتاب «وسائل» بوده و در مواردی که عناوین مغایرتی داشته، آن را ذکر نموده است<ref>ر.ک: همان</ref>. وی همچنین، علاوه بر ذکر مطالب صاحب «وسائل»، به‌عنوان تمیم فایده و اکمال غرض، به ذکر روایات معتبر «مستدرك الوسائل»، مانند جعفریات و نیز برخی از مطالب کتب فقهی دیگر مانند «دعائم الإسلام» پرداخته است<ref>ر.ک: همان، ص4</ref>.
    شارح تلاش فراوانی نموده تا در حد امکان، عناوین کتاب، مطابق با عناوین کتاب «[[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة|وسائل]]» بوده و در مواردی که عناوین مغایرتی داشته، آن را ذکر نموده است<ref>ر.ک: همان</ref>. وی همچنین، علاوه بر ذکر مطالب [[حر عاملی، محمد بن حسن|صاحب «وسائل]]»، به‌عنوان تمیم فایده و اکمال غرض، به ذکر روایات معتبر «[[مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل|مستدرك الوسائل]]»، مانند جعفریات و نیز برخی از مطالب کتب فقهی دیگر مانند «[[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعائم الإسلام]]» پرداخته است<ref>ر.ک: همان، ص4</ref>.


    مطالب کتاب، در دو جلد سامان‌دهی شده و پیش از شروع مباحث، مطلبی تحت عنوان «تمهید» ذکر گردیده که در آن، به تعریف علم فقه، پرداخته شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص7-‌8</ref>.
    مطالب کتاب، در دو جلد سامان‌دهی شده و پیش از شروع مباحث، مطلبی تحت عنوان «تمهید» ذکر گردیده که در آن، به تعریف علم فقه، پرداخته شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص7-‌8</ref>.
    خط ۵۳: خط ۵۳:


    == وابسته‌ها ==
    == وابسته‌ها ==
    [[تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة]]
     
    [[مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل]]
     
    [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
       
       

    نسخهٔ ‏۲۵ دسامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۰:۴۷

    ‏أنوار الوسائل
    أنوار الوسائل
    پدیدآورانآل شبیر خاقانی، محمد طاهر (شارح) حر عاملی، محمد بن حسن (نویسنده)
    عنوان‌های دیگروسائل الشيعة إلي تحصيل مسائل الشريعة. شرح
    مکان نشرايران - قم
    سال نشرمجلد1: 1403ق , مجلد2: 1403ق ,
    موضوعاحاديث احکام

    احاديث شيعه - قرن 11ق.

    احاديث شيعه - قرن 14

    حر عاملي، محمد بن حسن، 1033 - 1104ق. وسايل الشيعه الي تحصيل مسايل الشريعه - نقد و تفسير
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏135‎‏ ‎‏/‎‏ح‎‏4‎‏ ‎‏و‎‏5022 ‏

    أنوار الوسائل، اثر آیت‌الله محمدطاهر آل‌شبیر خاقانی، شرحی است بر کتاب «وسائل الشيعة» نوشته شیخ حر عاملی (متوفی 1104ق)؛ بدین صورت که ابتدا متن «وسائل الشيعة» ذکر شده و سپس، به شرح آن پرداخته شده است.

    ازآنجاکه کتاب «وسائل الشيعة» از مهم‌ترین و نافع‌ترین کتب حدیثی شیعه بوده و شامل بسیاری از روایات فقهی اهل‌بیت(ع) می‌باشد، لذا شارح در اثر حاضر، به جمع‌آوری و اتقان احادیث آن پرداخته و اثری شبیه به شرح برای آن، فراهم نموده که در آن، به بررسی روایات و احادیث آن از حیث صحت و ضعف پرداخته است[۱].

    شارح تلاش فراوانی نموده تا در حد امکان، عناوین کتاب، مطابق با عناوین کتاب «وسائل» بوده و در مواردی که عناوین مغایرتی داشته، آن را ذکر نموده است[۲]. وی همچنین، علاوه بر ذکر مطالب صاحب «وسائل»، به‌عنوان تمیم فایده و اکمال غرض، به ذکر روایات معتبر «مستدرك الوسائل»، مانند جعفریات و نیز برخی از مطالب کتب فقهی دیگر مانند «دعائم الإسلام» پرداخته است[۳].

    مطالب کتاب، در دو جلد سامان‌دهی شده و پیش از شروع مباحث، مطلبی تحت عنوان «تمهید» ذکر گردیده که در آن، به تعریف علم فقه، پرداخته شده است[۴].

    وضعیت کتاب

    فهرست مطالب هر جلد، در انتهای همان جلد آمده و در پاورقی‌ها، علاوه بر ذکر منابع[۵]، به توضیح برخی از مطالب متن پرداخته شده است[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، ص3
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص4
    4. ر.ک: متن کتاب، ص7-‌8
    5. مثلا ر.ک: پاورقی، ج1، ص9
    6. مثلا ر.ک: همان، ص10

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها

    تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة

    مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل

    دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام