الوهابيون و البيوت المرفوعة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'همدانی سنقری، محمد علی بن حسن' به 'سنقری حائری، محمدعلی')
    (لینک درون متنی)
    خط ۲۶: خط ۲۶:




    '''الوهابيون و البيوت المرفوعة'''، تألیف علامه محقق و محدث شيخ محمد على بن حسن همدانى سنقرى كردستانى، درباره عدم جواز تخريب اماكن و قبور ائمه و صالحين، به زبان عربى مى‌باشد و تحقيقى كه بر روى اين كتاب انجام گرفته، توسط جمعى از علماء مى‌باشد.
    '''الوهابيون و البيوت المرفوعة'''، تألیف علامه محقق و محدث [[سنقری حائری، محمدعلی|شيخ محمد على بن حسن همدانى سنقرى كردستانى]]، درباره عدم جواز تخريب اماكن و قبور ائمه و صالحين، به زبان عربى مى‌باشد و تحقيقى كه بر روى اين كتاب انجام گرفته، توسط جمعى از علماء مى‌باشد.


    == انگيزه تألیف ==
    == انگيزه تألیف ==
    خط ۵۴: خط ۵۴:


    متن و مقدمه كتاب.
    متن و مقدمه كتاب.


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]

    نسخهٔ ‏۱۹ ژوئن ۲۰۱۸، ساعت ۲۲:۳۴

    الوهابیون و البیوت المرفوعة
    الوهابيون و البيوت المرفوعة
    پدیدآورانسنقری حائری، محمدعلی (نويسنده)
    ناشر[بی نا]
    مکان نشر[بی جا] - [بی جا]
    سال نشر1418 ق
    چاپ2
    موضوعوهابیه - دفاعیه‎ها و ردیه‎ها
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏207‎‏/‎‏6‎‏ ‎‏/‎‏ﻫ‎‏8‎‏و‎‏9
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf


    الوهابيون و البيوت المرفوعة، تألیف علامه محقق و محدث شيخ محمد على بن حسن همدانى سنقرى كردستانى، درباره عدم جواز تخريب اماكن و قبور ائمه و صالحين، به زبان عربى مى‌باشد و تحقيقى كه بر روى اين كتاب انجام گرفته، توسط جمعى از علماء مى‌باشد.

    انگيزه تألیف

    زمانى كه اصحاب فرقه ضاله وهابيت، بسيارى بعضى از مساجد و خانه‌هايى را كه منسوب به اهل بيت(ع) و زوجات پيامبر اسلام و بعضى صحابه بود را خراب مى‌نمودند، ايشان اقدام به نوشتن چنين كتابى نمودند.

    ساختار و گزارش محتوا

    كتاب با مقدمه‌اى درباره مؤلف و خود كتاب، از محققين محترم كه گروهى از علماء مى‌باشند، شروع مى‌شود، سپس از سه مقام در اين كتاب صحبت مى‌شود:

    1. در معناى عبادت است؛ مجرد خواندن شخصى ديگرى را عبادت نيست، بلكه عبادت علاوه بر خواندن، قصد عبوديت از طرف دعا كننده و الوهيت در مدعو نيز نياز دارد. لذا استغاثه به انبياء و ائمه و اولياء، كه آنان را واسطه به سوى خدا قرار مى‌دهد به خاطر قربى است كه نزد خدا دارند، اين كار عبادت اين افراد نيست، بلكه عبادت خود خداست، زيرا اين نيز مامور از طرف خداوند مى‌باشد. همين طور است، استشفاع به آنان.
      سپس مؤلف ادله‌اى بر ثبوت شفاعت نبى مكرم اسلام را بيان نموده‌اند.
    2. ادله وهابيون در انكار شفاعت را جواب داده‌اند و گفته‌اند كه استشفاء در حى و ميت بدون اين كه فرقى بكند، محقق خواهد شد، به خاطر ورود اين مطلب در ادعيه و زيارات وارده، از اهل بيت عليهم‌السلام و همان طور كه سيره امت اسلامى در طول عصرها و قرن‌هاى اوليه كه بهترين قرون بوده و در طول سال‌هاى متعاقب، صورت گرفته است. همچنين در اين مقام رديه‌اى بر قول به جدايى زندگى و مرگ پيامبر(ص) و توسل به وى آورده شده است.
      امور شرعيه‌اى كه مربوط به توسل و استغاثه و زيارت اموات و بناء ضريح و قبه‌هاست، را عنوان نموده است. به علاوه جواب از شبهاتى را كه در اين باب به اين منظور كه بناء اين گونه موارد، تصرف در زمين و وقف مى‌باشد. و اثبات اينكه، قبه‌هايى كه در بقيع وجود دارد، ملك آنان است نه وقف آنها و همچنين جواب از عدم بت بودن قبور و حرمت زيارت آن را بيان داشته‌اند.

    در خاتمه‌ى كتاب، مؤلف احاديثى را كه از پيامبر اسلام درباره‌ى ظهور اين فرقه و بر حذر بودن از آن - كه خود اين خبر از دلائل نبوت و معجزه آن مى‌باشد - نقل نموده است و همچنين فهرست‌هايى از گروه محققين، از آيات و احاديث و الفاظ نيز ذكر شده است.

    نسخه شناسى

    چاپ اول اين كتاب در سال 1345ق به اسم "المشاهد المشرفه و الوهابيون" و چاپ دومش نيز در سال 1418ق در يك جلد انجام گرفته است.

    منابع مقاله

    متن و مقدمه كتاب.