صلاة المسافر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR126523J1.jpg | عنوان = صلاة المسافر | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = انصاری، مرتضی بن محمدامین (نويسنده) رشتی، حبیب‎ الله بن محمد علی (مقرر) اسکندری تبریزی، مرتضی ( محقق) مؤسسه میراث زين العابدي...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷: خط ۲۷:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''صلاة المسافر'''، تقریرات دروس فقیه ممتاز و مرجع تقلید شیعه قرن سیزدهم هجری قمری، [[مرتضى بن محمدامین انصارى]]، معروف به [[شیخ مرتضی انصاری]] (۱۲۱۴- ۱۲۸۱ق)، به قلم فقیه شیعی، [[میرزا حبیب‌الله رشتى]]، مشهور به [[محقق رشتى]] (1234-1312ق)، است که پاسخ 12 مسئله اصلی درباره احکام و شرایط «نماز مسافر» را به ‌شکل اجتهادی تبیین می‌کند. پژوهشگر معاصر، [[مرتضی اسکندری تبریزی]] این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و در مقدمه‌، مدرّس و مقرّر و ویژگی‌های نسخه‌های خطی اثر حاضر را شناسانده و همچنین در پاورقی‌ها افزون بر ارجاع به منابع، به معرفی سایر اندیشوران ذکرشده در کتاب، پرداخته و معانی واژگان مشکل را نیز بیان کرده است.
'''صلاة المسافر'''، تقریرات دروس فقیه ممتاز و مرجع تقلید شیعه قرن سیزدهم هجری قمری، [[انصاری، مرتضی بن محمدامین|مرتضى بن محمدامین انصارى]]، معروف به [[شیخ مرتضی انصاری]] (۱۲۱۴- ۱۲۸۱ق)، به قلم فقیه شیعی، [[رشتی، حبیب‌الله|میرزا حبیب‌الله رشتى]]، مشهور به [[محقق رشتى]] (1234-1312ق)، است که پاسخ 12 مسئله اصلی درباره احکام و شرایط «نماز مسافر» را به ‌شکل اجتهادی تبیین می‌کند. پژوهشگر معاصر، [[اسکندری تبریزی، مرتضی|مرتضی اسکندری تبریزی]] این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و در مقدمه‌، مدرّس و مقرّر و ویژگی‌های نسخه‌های خطی اثر حاضر را شناسانده و همچنین در پاورقی‌ها افزون بر ارجاع به منابع، به معرفی سایر اندیشوران ذکرشده در کتاب، پرداخته و معانی واژگان مشکل را نیز بیان کرده است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* «مؤسسه فرهنگی میراث زین‌العابدین» نوشته است: میراث علمی فرهنگی اندیشوران یگانه‌ای که عُمر و جوانی خود را فدای درس و تدریس در حوزه‌های علمیه کردند، شایسته پژوهش و نشر است؛ از جمله کتاب حاضر که حاصل درس‌های [[شیخ انصاری]] و به خامه شاگردش [[میرزا حبیب‌الله رشتى]] است<ref>ر.ک: مقدمه مؤسسه، ص5-6</ref>.
* «مؤسسه فرهنگی میراث زین‌العابدین» نوشته است: میراث علمی فرهنگی اندیشوران یگانه‌ای که عُمر و جوانی خود را فدای درس و تدریس در حوزه‌های علمیه کردند، شایسته پژوهش و نشر است؛ از جمله کتاب حاضر که حاصل درس‌های [[شیخ انصاری]] و به خامه شاگردش [[رشتی، حبیب‌الله|میرزا حبیب‌الله رشتى]] است<ref>ر.ک: مقدمه مؤسسه، ص5-6</ref>.
* [[مرتضی اسکندری تبریزی]] یادآور شده است:
* [[اسکندری تبریزی، مرتضی|مرتضی اسکندری تبریزی]] یادآور شده است:
** [[محقق رشتى]] این کتاب را در دوران حیات [[شیخ مرتضی انصاری]] تألیف کرده است؛ زیرا در اواخر همین اثر، در جمله‌ای معترضه (میان‌جمله) می‌گوید: (((... در این عصر - یعنی سال 1277ق - ...))) <ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص20 و متن کتاب، ص314</ref>.
** [[محقق رشتى]] این کتاب را در دوران حیات [[شیخ مرتضی انصاری]] تألیف کرده است؛ زیرا در اواخر همین اثر، در جمله‌ای معترضه (میان‌جمله) می‌گوید: «... در این عصر - یعنی سال 1277ق - ...»<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص20 و متن کتاب، ص314</ref>.
** هرچند در تصحیح برخی موارد از «روش تلفیقی» استفاده کردم، ولیکن در غالب موارد به نسخه «ش» اعتماد کرده‌ام؛ زیرا نسخه مادر است و [[میرزا حبیب‌الله رشتى]] با خطّ خودش آن را نوشته است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص24</ref>.
** هرچند در تصحیح برخی موارد از «روش تلفیقی» استفاده کردم، ولیکن در غالب موارد به نسخه «ش» اعتماد کرده‌ام؛ زیرا نسخه مادر است و [[رشتی، حبیب‌الله|میرزا حبیب‌الله رشتى]] با خطّ خودش آن را نوشته است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص24</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==