نامه‌های بلوغ: تفاوت میان نسخه‌ها

۳٬۴۱۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۶ اکتبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR04271J1.jpg | عنوان = نامه های بلوغ | عنوان‌های دیگر =...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
'''نامه‌های بلوغ''' اثر حجت‌الاسلام علی صفایی حائری (عین- صاد)، مجموعه‌ای است از پنج نامه از نویسنده به فرزندانش که هنگام بلوغ آنها، نگارش یافته است. در این نامه‌ها که با مضامینی از قرآن و موضوعات دینی فراهم آمده، جایگاه بلوغ در فرآیند زندگی انسان تشریح شده است. نویسنده در این نامه‌‌ها به جایگاه بلوغ و اهمیت آن اشاره کرده است و بحران‌های آن را شناخته است.
 
مخاطب در این نامه‌ها، اگرچه فرزندان نویسنده بوده‌اند، اما خطاب او عام است. او به واقع «جایگاه بلوغ» را که با تحولات و بحران‌ها همراه است، پراهمیت و اساسی ارزیابی نموده است<ref>ر.ک: به جای مقدمه، ص7</ref>.
 
سرآغاز بلوغ، اگرچه با تحولات جسمی همراه است، اما تحولات روحی آن بسیار بزرگ‌تر است. در این مرحله از رشد است که انسان مورد توجه خداوند قرار می‌گیرد و صلاحیت پیدا می‌کند تا مورد خطاب او قرار گیرد. از طرفی دیگر، احساس استقلال و آزادی در انتخاب، بحران‌هایی را فراروی انسان می‌گذارد. این انتخاب‌ها، نیازمند بینش‌ها و معیارهایی است تا انتخاب بر اساس ارزش و توان آدمی باشد. با چنین زمینه‌ای، شخص را می‌توان سالک و راه‌رو نامید. سالک در سلوک خود باید راه و مقصد و منازل و مراحل رسیدن به آن را بشناسد، همان‌طور که به وظایف و موانعی که بر سر راه اوست، باید آگاهی یابد. فراهم آوردن این بینش‌ها و زمینه‌ها برای انتخاب و معیارها و روش‌های انتخاب، انگیزه اصلی نگارش این نامه‌هاست<ref>همان</ref>.
 
نویسنده به این نکته اشاره دارد که در این زمانه تاریک و این زمین شلوغ، اگر انسان بخواهد کف حادثه‌ها نشود و حادثه‌ساز باشد، باید «بینات»، «کتاب» و «میزان» داشته باشد و با این سه وسیله، در تمامی جریان‌های فکری و سیاسی و اجتماعی، در برابر فریب‌ها و شیطان‌ها، قائم و برپا باشد، آن‌هم قائم به قسط و بر روی ساقه‌ها و ریشه‌های محکم. «بینات» آن هدایتی است که وضع تو و جهان را، رابطه تو و جهان را و مقصد تو و جهان را روشن می‌کند. «کتاب» یعنی دستورها، نوشته‌ها، فریضه‌ها و آدام و احکام در این حرکت و در این رابطه‌ها «میزان» یعنی معیاری که در انتخاب مقصد، مکتب و عمل، تو را راهنما باشد<ref>ر.ک: متن کتاب، ص18</ref>.
 
==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references />
 
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۶۱٬۱۸۹

ویرایش