الرسائل التسع (آشتياني): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'در باره' به 'درباره'
جز (جایگزینی متن - 'صاحب مدارك' به 'صاحب مدارك ')
جز (جایگزینی متن - 'در باره' به 'درباره')
خط ۶۰: خط ۶۰:




اين مجموعه، با مقدمه‌اى در باره زندگانى و فعاليت‌هاى علمى و سياسى - اجتماعى مؤلف شروع مى‌شود. پس از آن، نه رساله فقهى ميرزا [[آشتیانی، محمدحسن بن جعفر|محمد حسن آشتيانى]] به همراه پاورقى‌هاى علمى ارائه مى‌گردد و در انتها فهرست منابع مورد استناد كتاب معرفى گرديده است.
اين مجموعه، با مقدمه‌اى درباره زندگانى و فعاليت‌هاى علمى و سياسى - اجتماعى مؤلف شروع مى‌شود. پس از آن، نه رساله فقهى ميرزا [[آشتیانی، محمدحسن بن جعفر|محمد حسن آشتيانى]] به همراه پاورقى‌هاى علمى ارائه مى‌گردد و در انتها فهرست منابع مورد استناد كتاب معرفى گرديده است.


== گزارش محتوا ==
== گزارش محتوا ==
خط ۱۰۰: خط ۱۰۰:
رسالة قصد الدعاء مع قصد القراءة فى الصلوة  
رسالة قصد الدعاء مع قصد القراءة فى الصلوة  


در اين رساله، به اين موضوع پرداخته شده است كه آيا در قرائت نماز مى‌شود هم قصد قرآن كرد و هم قصد دعا؛ مثلاً در آيه'''«اهدنا الصراط المستقيم»''' به غير از قصد قرائت، قصد دعا هم داشته باشيم. مصنف، قول برخى از فقها، مانند علامه را ذكر كرده كه معتقدند نمى‌شود و دليل آنها را نيز آورده است. او، هم‌چنين كلمات شهيد و برخى فقهاى ديگر را در باره جواز نقل مى‌كند و به نقد و تحليل آنها مى‌پردازد.
در اين رساله، به اين موضوع پرداخته شده است كه آيا در قرائت نماز مى‌شود هم قصد قرآن كرد و هم قصد دعا؛ مثلاً در آيه'''«اهدنا الصراط المستقيم»''' به غير از قصد قرائت، قصد دعا هم داشته باشيم. مصنف، قول برخى از فقها، مانند علامه را ذكر كرده كه معتقدند نمى‌شود و دليل آنها را نيز آورده است. او، هم‌چنين كلمات شهيد و برخى فقهاى ديگر را درباره جواز نقل مى‌كند و به نقد و تحليل آنها مى‌پردازد.


رسالة نكاح المريض  
رسالة نكاح المريض  


مصنف، معتقد است ازدواج مريض، اگر چه قبل از دخول فوت كند صحيح است و اشكالى در صحت آن از نظر فقها وجود ندارد و دليل‌هاى قرآنى و روايى آن كامل مى‌باشد، لكن در باره عدّه، مهريه و ارث كه شرط آنها دخول است، ظاهر فتاواى فقها ثابت نبودن اين احكام است و شايد مراد برخى، از بطلان نكاح مريض قبل از دخول، همين باشد.
مصنف، معتقد است ازدواج مريض، اگر چه قبل از دخول فوت كند صحيح است و اشكالى در صحت آن از نظر فقها وجود ندارد و دليل‌هاى قرآنى و روايى آن كامل مى‌باشد، لكن درباره عدّه، مهريه و ارث كه شرط آنها دخول است، ظاهر فتاواى فقها ثابت نبودن اين احكام است و شايد مراد برخى، از بطلان نكاح مريض قبل از دخول، همين باشد.


رسالة ردّ السلام أثناء الصلوة  
رسالة ردّ السلام أثناء الصلوة  
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش