النبذ في آداب طلب العلم: تفاوت میان نسخه‌ها

    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
    '''النبذ في آداب طلب العلم''' تألیف حمد بن ابراهیم عثمان، آموزش دانش آدابى دارد که پایبندى به آن‌ها رفتار شاگرد را با معلم و دیگر شاگردان اصلاح مى‌کند و راه به دست آوردن دانش را بر او کوتاه مى‌سازد و او را به اهم و مهم در دانش آموختن آگاه مى‌کند و به راه پیشینیان راسخ در علم رهنمون مى‌دهد (ص 7). از این‌رو نگارنده این کتاب کوشیده است با استفاده از کتاب و سنت و گفتار و نوشتار دانشمندان مسلمان شمارى از آداب و اخلاق دانش‌آموزى را پیش‌رو نهد.
    '''النبذ في آداب طلب العلم''' تألیف [[عثمان، حمد بن ابراهیم|حمد بن ابراهیم عثمان]]، آموزش دانش آدابى دارد که پایبندى به آن‌ها رفتار شاگرد را با معلم و دیگر شاگردان اصلاح مى‌کند و راه به دست آوردن دانش را بر او کوتاه مى‌سازد و او را به اهم و مهم در دانش آموختن آگاه مى‌کند و به راه پیشینیان راسخ در علم رهنمون مى‌دهد (ص 7). از این‌رو نگارنده این کتاب کوشیده است با استفاده از کتاب و سنت و گفتار و نوشتار دانشمندان مسلمان شمارى از آداب و اخلاق دانش‌آموزى را پیش‌رو نهد.


    نگارنده در کتاب حاضر گذشته از مقدمه‌اش، مطالب را در یکصد و یک مدخل برگزیده، قلمى ساخته است. اکثر این عناوین و مدخل‌ها در آثار تربیتى عالمانى چون محمد ابن‌سحنون (202-256 ق)، ابوالحسن قابسى (324-403 ق)، ابوحامد محمد غزالى (450-505 ق)، زرنوجى (قرن ششم قمرى)، ابن‌جماعه (639-733 ق)، خواجه نصیرالدین طوسى (597-673 ق)، شهید ثانى (911-965 ق) نیامده است.
    نگارنده در کتاب حاضر گذشته از مقدمه‌اش، مطالب را در یکصد و یک مدخل برگزیده، قلمى ساخته است. اکثر این عناوین و مدخل‌ها در آثار تربیتى عالمانى چون [[ابن سحنون، محمد بن عبدالسلام|محمد ابن‌ سحنون]] (202-256 ق)، [[ابوالحسن قابسى]] (324-403 ق)، [[غزالی، محمد بن محمد|ابوحامد محمد غزالى]] (450-505 ق)، [[زرنوجى]] (قرن ششم قمرى)، [[ابن جماعة، محمد بن ابی‌بکر|ابن‌ جماعه]] (639-733 ق)، [[نصیرالدین طوسی، محمد بن محمد|خواجه نصیرالدین طوسى]] (597-673 ق)، [[شهید ثانی، زین‌الدین بن علی|شهید ثانى]] (911-965 ق) نیامده است.


    برخى از عنوان‌هاى بازشکافى‌شده در این کتاب به شرح ذیل است:
    برخى از عنوان‌هاى بازشکافى‌شده در این کتاب به شرح ذیل است: