جهاد اکبر: تفاوت میان نسخه‌ها

    (صفحه ای تازه حاوی «<div class='wikiInfo'> [[پرونده:NUR02139J1.jpg|بندانگش» ایجاد کرد.)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۴۷: خط ۴۷:




    «جهاد اكبر يا مبارزه با نفس»، اثر مرحوم امام خمينى (ره)، به زبان فارسى است.
    '''جهاد اكبر يا مبارزه با نفس''' ، اثر [[خ‍م‍ی‍ن‍ی‌، روح‌الله، رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران|امام خمينى (ره)]]، به زبان فارسى است.


    == ساختار ==
    == ساختار ==
    خط ۵۹: خط ۵۹:
    درباره محتوا و ويژگى‌هاى اين اثر، توجه به نكات زير مفيد است:
    درباره محتوا و ويژگى‌هاى اين اثر، توجه به نكات زير مفيد است:


    1. امام خمينى، در سال‌هايى كه در نجف اشرف، در حال تبعيد به سر مى‌بردند، از رسالت مقدس سازندگى، غفلت نورزيده و در فرصت‌هاى مناسب، به پند و اندرز دانش‌پژوهان روحانى پرداخته، با سخنان سازنده و بيداركننده خويش، جامعه روحانيت را به خودسازى، تقويت قواى روحانى و مبارزه با نفس دعوت مى‌كردند.
    #امام خمينى، در سال‌هايى كه در نجف اشرف، در حال تبعيد به سر مى‌بردند، از رسالت مقدس سازندگى، غفلت نورزيده و در فرصت‌هاى مناسب، به پند و اندرز دانش‌پژوهان روحانى پرداخته، با سخنان سازنده و بيداركننده خويش، جامعه روحانيت را به خودسازى، تقويت قواى روحانى و مبارزه با نفس دعوت مى‌كردند.
     
    #:بخش‌هايى از بيانات شيوا و سازنده ايشان در زمينه مسائل اخلاقى كه در فرصت‌هاى مناسب در نجف اشرف ايراد كرده است، به‌وسيله سيد حميد روحانى جمع‌آورى و به اسم «مبارزه با نفس يا جهاد اكبر» چاپ و در دسترس عموم قرار گرفته است.
    بخش‌هايى از بيانات شيوا و سازنده ايشان در زمينه مسائل اخلاقى كه در فرصت‌هاى مناسب در نجف اشرف ايراد كرده است، به‌وسيله سيد حميد روحانى جمع‌آورى و به اسم «مبارزه با نفس يا جهاد اكبر» چاپ و در دسترس عموم قرار گرفته است.
    #مخاطب كتاب، بيشتر طلاب و روحانيون هستند، امّا مطالب ساده و روان و درعين‌حال عميق كتاب، مى‌تواند مورد استفاده تمام افرادى باشد كه در مسير خودسازى و مبارزه با نفس گام برمى‌دارند.
     
    #عناوين كلى مباحث كتاب، عبارت است از: «سفارش به حوزه‌هاى علميه»؛ «سفارش به طلاب»؛ «اهميت تهذيب و تزكيه نفس»؛ «عنايات الهى»؛ «نكاتى از مناجات شعبانيه»؛ «حجاب‌هاى انسان»؛ «علم و ايمان»؛ «قدم اوّل در تهذيب» و «هشدار ديگر».
    2. مخاطب كتاب، بيشتر طلاب و روحانيون هستند، امّا مطالب ساده و روان و درعين‌حال عميق كتاب، مى‌تواند مورد استفاده تمام افرادى باشد كه در مسير خودسازى و مبارزه با نفس گام برمى‌دارند.
    #در بخش پايانى كتاب، نكاتى برجسته تحت عنوان «فرازهاى برگزيده» به خواننده ارائه شده است.
     
    3. عناوين كلى مباحث كتاب، عبارت است از: «سفارش به حوزه‌هاى علميه»؛ «سفارش به طلاب»؛ «اهميت تهذيب و تزكيه نفس»؛ «عنايات الهى»؛ «نكاتى از مناجات شعبانيه»؛ «حجاب‌هاى انسان»؛ «علم و ايمان»؛ «قدم اوّل در تهذيب» و «هشدار ديگر».
     
    4. در بخش پايانى كتاب، نكاتى برجسته تحت عنوان «فرازهاى برگزيده» به خواننده ارائه شده است.


    == وضعيت كتاب ==
    == وضعيت كتاب ==
    خط ۹۲: خط ۸۸:
    [[رده:اخلاق اسلامی]]
    [[رده:اخلاق اسلامی]]
    [[رده:مباحث خاص اخلاق اسلامی]]
    [[رده:مباحث خاص اخلاق اسلامی]]