تاريخ الخلفاء الفاطميين بالغرب القسم الخاص من كتاب عيون الأخبار: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (A-esmaili@noornet.net صفحهٔ تاریخ الخلفاء الفاطمیین بالغرب القسم الخاص من کتاب عیون الأخبار را به [[تاريخ الخلفاء الفاطميين بالغرب القسم الخاص من...)
    جز (جایگزینی متن - ' ،' به '،')
    خط ۷۱: خط ۷۱:




    نويسنده در فصل اول، احاديثى را از پيامبر(ص) مبنى بر بشارت و ظهور حضرت مهدى(عج) بيان مى‌دارد. احاديثى مانند پيشگوئى آن حضرت(ص) از شهادت حضرت على(ع)، طلوع خورشيد از ناحيه مغرب ، ظلم و جور خانداد عباسى و... كه اين گفتارها، در مكان‌ها و مناسبت‌هاى مختلفى از زبان پيامبر(ص) صادر و به وقوع حتمى آن‌ها اشاره شده است.
    نويسنده در فصل اول، احاديثى را از پيامبر(ص) مبنى بر بشارت و ظهور حضرت مهدى(عج) بيان مى‌دارد. احاديثى مانند پيشگوئى آن حضرت(ص) از شهادت حضرت على(ع)، طلوع خورشيد از ناحيه مغرب، ظلم و جور خانداد عباسى و... كه اين گفتارها، در مكان‌ها و مناسبت‌هاى مختلفى از زبان پيامبر(ص) صادر و به وقوع حتمى آن‌ها اشاره شده است.


    در فصل دوم ، نويسنده به ظهور اشخاص مختلفى كه در يمن با عنوان مهدى موعود دعوت خود را شروع نموده در يك مقطع زمانى، به جمع‌آورى ياران مى‌پردازند، اشاره كرده است. اولين شخصى كه نام وى در اين كتاب با عنوان منجى آمده است، ابن حوشب مى‌باشد كه در يمن ظهور كرده و سفيران خود مانند الهيثم و ابن‌عباس را به مناطق مختلف جهت گرويدن مردم به اين دعوت فرستاده است.
    در فصل دوم، نويسنده به ظهور اشخاص مختلفى كه در يمن با عنوان مهدى موعود دعوت خود را شروع نموده در يك مقطع زمانى، به جمع‌آورى ياران مى‌پردازند، اشاره كرده است. اولين شخصى كه نام وى در اين كتاب با عنوان منجى آمده است، ابن حوشب مى‌باشد كه در يمن ظهور كرده و سفيران خود مانند الهيثم و ابن‌عباس را به مناطق مختلف جهت گرويدن مردم به اين دعوت فرستاده است.


    فصل سوم در واقع يك فصل نسبتا طولانى است كه در رابطه با ترويج دعوت مردم جهت يارى رساندن به مهدى موعود در مغرب (مراكش) مى‌باشد و در آن مطالبى پيرامون جنگ‌ها و كارزارهاى متعدد مانند فتح قسطيله و قفصه ، باغايه ، تيجس و همچنين فرار زيادة الله به سرزمين طرابلس ، آوردن جمله حى على خيرالعمل در اذان بعد از اين‌كه اين جمله در زمان خلفا از اذان حذف شده و به جاى آن از جمله الصلاة خير من النوم آورده شده است- در منطقه‌اى بنام قيروان و.. و اتفاقات زيادى كه در رابطه با اين دعوت رخ داده است را مى‌توان يافت.
    فصل سوم در واقع يك فصل نسبتا طولانى است كه در رابطه با ترويج دعوت مردم جهت يارى رساندن به مهدى موعود در مغرب (مراكش) مى‌باشد و در آن مطالبى پيرامون جنگ‌ها و كارزارهاى متعدد مانند فتح قسطيله و قفصه، باغايه، تيجس و همچنين فرار زيادة الله به سرزمين طرابلس، آوردن جمله حى على خيرالعمل در اذان بعد از اين‌كه اين جمله در زمان خلفا از اذان حذف شده و به جاى آن از جمله الصلاة خير من النوم آورده شده است- در منطقه‌اى بنام قيروان و.. و اتفاقات زيادى كه در رابطه با اين دعوت رخ داده است را مى‌توان يافت.


    نويسنده در فصل چهارم، مطالبى را راجع به ولادت المهدى بأمر الله بيان مى‌دارد و اين‌كه اين شخص در سحر روز دوشنبه ، دوازدهم شوال سال (250ق) در منطقه‌اى بنام عسكر مكرم از بلاد خوزستان متولد شده است و اين‌كه وى از ترس جان خود به دمشق و سپس به منطقه رمله و مصر نقل مكان كرده؛ چرا كه خليفه عباسى دستور دستگيرى وى را صادر نموده است.
    نويسنده در فصل چهارم، مطالبى را راجع به ولادت المهدى بأمر الله بيان مى‌دارد و اين‌كه اين شخص در سحر روز دوشنبه، دوازدهم شوال سال (250ق) در منطقه‌اى بنام عسكر مكرم از بلاد خوزستان متولد شده است و اين‌كه وى از ترس جان خود به دمشق و سپس به منطقه رمله و مصر نقل مكان كرده؛ چرا كه خليفه عباسى دستور دستگيرى وى را صادر نموده است.


    سپس نويسنده در قسمت ديگرى از اين فصل به مسائل و امورى كه المهدى بأمرالله به آن‌ها پرداخته است اشاره مى‌كند مانند بناى مصلى ، تعيين قائم به عنوان وليعهد خود ، حركت وى به سمت آفريقا و در نهايت اشاره به مريضى و وفات المهدى بأمر الله كرده و اين فصل را به پايان مى‌رساند.
    سپس نويسنده در قسمت ديگرى از اين فصل به مسائل و امورى كه المهدى بأمرالله به آن‌ها پرداخته است اشاره مى‌كند مانند بناى مصلى، تعيين قائم به عنوان وليعهد خود، حركت وى به سمت آفريقا و در نهايت اشاره به مريضى و وفات المهدى بأمر الله كرده و اين فصل را به پايان مى‌رساند.


    نويسنده در فصل پنجم به وقايعى كه در عهد زمامدارى القائم بأمرالله اتفاق افتاده است اشاره مى‌كند . اتفاقاتى مانند: علاقه و رغبت وى به علم و دانش، محاصره مهديه (محل حكومت)، هجوم‌هاى متعدد به مهديه و... و در نهايت اين فصل را با ذكر وفات القائم بأمرالله خاتمه مى‌دهد.
    نويسنده در فصل پنجم به وقايعى كه در عهد زمامدارى القائم بأمرالله اتفاق افتاده است اشاره مى‌كند . اتفاقاتى مانند: علاقه و رغبت وى به علم و دانش، محاصره مهديه (محل حكومت)، هجوم‌هاى متعدد به مهديه و... و در نهايت اين فصل را با ذكر وفات القائم بأمرالله خاتمه مى‌دهد.
    خط ۱۰۶: خط ۱۰۶:
    [http://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Text/19441 مطالعه کتاب تاریخ الخلفاء الفاطمیین بالغرب القسم الخاص من کتاب عیون الأخبار در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور]
    [http://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Text/19441 مطالعه کتاب تاریخ الخلفاء الفاطمیین بالغرب القسم الخاص من کتاب عیون الأخبار در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]