بلوی، یوسف بن محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'ه‎ا' به 'ه‌ا')
    جز (جایگزینی متن - 'می‎ک' به 'می‌ک')
    خط ۳۹: خط ۳۹:
    </div>
    </div>


    '''یوسف بن محمد بلوی''' (526-604ق)، عالم به لغت و ادبیات و در بسیاری از فنون دیگر معرفت، مانند فقه و اصول و نحو و هندسه و حساب و شعر دستی داشت. او متولی خطابه در شهر مالقه بود و همچنین صدارت تدریس آن شهر با وی بود. گفته شده بلوی، در شهرش مالقه، بیست‎وپنج مسجد را از مال خودش ساخت و خودش هم در ساخت آن به کارگری پرداخت. او بسیار در جنگ‎ها شرکت می‎کرد و در برخی از جنگ‎ها به‎همراه منصور در مغرب و همچنین همراه صلاح‎الدین در شام بود.
    '''یوسف بن محمد بلوی''' (526-604ق)، عالم به لغت و ادبیات و در بسیاری از فنون دیگر معرفت، مانند فقه و اصول و نحو و هندسه و حساب و شعر دستی داشت. او متولی خطابه در شهر مالقه بود و همچنین صدارت تدریس آن شهر با وی بود. گفته شده بلوی، در شهرش مالقه، بیست‎وپنج مسجد را از مال خودش ساخت و خودش هم در ساخت آن به کارگری پرداخت. او بسیار در جنگ‎ها شرکت می‌کرد و در برخی از جنگ‎ها به‎همراه منصور در مغرب و همچنین همراه صلاح‎الدین در شام بود.


    ==نام کامل، تولد و وفات==
    ==نام کامل، تولد و وفات==
    خط ۴۵: خط ۴۵:


    ==همسران و فرزند==
    ==همسران و فرزند==
    او بااینکه ازدواج‎های متعدد داشت، اما فرزندی نصیبش نشد و ازاین‎رو از زندگی با همسران خویش احساس خوشبختی نمی‎کرد؛ تا اینکه در آخرین ازدواجش، با دختر جوان سیاه‎پوستی ازدواج کرد و در پیری از آن زن جوان، صاحب پسری شد که او را عبدالرحیم نام نهاد. یوسف بلوی، کتاب «الف باء...» را به‎خاطر فرزندش عبدالرحیم، نگاشت تا بعد از خودش برای او به یادگار بماند<ref>ر.ک: همان</ref>.
    او بااینکه ازدواج‎های متعدد داشت، اما فرزندی نصیبش نشد و ازاین‎رو از زندگی با همسران خویش احساس خوشبختی نمی‌کرد؛ تا اینکه در آخرین ازدواجش، با دختر جوان سیاه‎پوستی ازدواج کرد و در پیری از آن زن جوان، صاحب پسری شد که او را عبدالرحیم نام نهاد. یوسف بلوی، کتاب «الف باء...» را به‎خاطر فرزندش عبدالرحیم، نگاشت تا بعد از خودش برای او به یادگار بماند<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==مناصب دولتی و فعالیت‎های اجتماعی و سیاسی==
    ==مناصب دولتی و فعالیت‎های اجتماعی و سیاسی==
    او متولی خطابه در شهر مالقه بود و همچنین صدارت تدریس آن شهر با وی بود. گفته شده او در شهرش مالقه، بیست‎وپنج مسجد را از مال خودش ساخت و خودش هم در ساخت آن به کارگری پرداخت. او بسیار در جنگ‎ها شرکت می‎کرد. در برخی از جنگ‎ها همراه منصور در مغرب و همچنین به‎همراه صلاح‎الدین در شام بود<ref>ر.ک: همان</ref>.
    او متولی خطابه در شهر مالقه بود و همچنین صدارت تدریس آن شهر با وی بود. گفته شده او در شهرش مالقه، بیست‎وپنج مسجد را از مال خودش ساخت و خودش هم در ساخت آن به کارگری پرداخت. او بسیار در جنگ‎ها شرکت می‌کرد. در برخی از جنگ‎ها همراه منصور در مغرب و همچنین به‎همراه صلاح‎الدین در شام بود<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==اطلاعات علمی==
    ==اطلاعات علمی==