ابن زهره، حمزه بن علی: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'پايان' به 'پایان')
    جز (جایگزینی متن - 'وي' به 'وی')
    خط ۵۵: خط ۵۵:


    ==اساتید==
    ==اساتید==
    ابن زهره آموزش را نزد پدر خويش علی بن زهره حلبی و جدش سید ابوالمحاسن زهره حلبی آغاز كرد و از پدرش و شيخ ابوعبدالله حسين بن طاهر صورى و محمد بن حسن نقاش و با يك واسطه از ابوعلى پسر [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]]، اجازه روايت يافت. النهایه [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] را بر حاجب حلبى خواند و از اين‌رو در فقه با 4 واسطه شاگرد شيخ به‌شمار مى‌آيد.
    ابن زهره آموزش را نزد پدر خویش علی بن زهره حلبی و جدش سید ابوالمحاسن زهره حلبی آغاز كرد و از پدرش و شيخ ابوعبدالله حسين بن طاهر صورى و محمد بن حسن نقاش و با يك واسطه از ابوعلى پسر [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]]، اجازه روايت يافت. النهایه [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] را بر حاجب حلبى خواند و از اين‌رو در فقه با 4 واسطه شاگرد شيخ به‌شمار مى‌آيد.


    ==شاگردان==
    ==شاگردان==
    خط ۶۲: خط ۶۲:
    # برادرش عبدالله بن على بن زهره
    # برادرش عبدالله بن على بن زهره
    # برادرزاده‌اش محيى‌الدّين محمدبن عبدالل‍-ه
    # برادرزاده‌اش محيى‌الدّين محمدبن عبدالل‍-ه
    # محمد بن جعفر المشهدى نويسند المزار
    # محمد بن جعفر المشهدى نویسند المزار
    # شادان بن جبرئيل قمى
    # شادان بن جبرئيل قمى
    # معين‌الدّين سالم بن بدران مصرى مازنى
    # معين‌الدّين سالم بن بدران مصرى مازنى
    # عزالدّين ابوالحرث محمدبن حسن بغدادى.
    # عزالدّين ابوالحرث محمدبن حسن بغدادى.


    فقيه نامدار، محمدبن ادريس حِلّى (د 598ق) نويسنده «السرائر» كه با ابوالمكارم حمزه معاصر بوده و از او اجاز روايت يافته، مى‌نويسد: «او را ديده‌ام و با يكديگر مكاتبه داشته‌ايم. در يكى از تصانيفش خطايى يافتم و با او در ميان نهادم. وى با دلايل ناموجه از پذيرفتن آن تن زد و نشان داد كه اين اعتراض بر او گران آمده است». اين سخن[[ابن‌ادریس، محمد بن احمد| ابن ادريس]]، كه برخى او را از نوابغ شيعه به‌شمار مى‌آورند، چيزى از پاى علمى ابوالمكارم نمى‌كاهد، زيرا[[ابن‌ادریس، محمد بن احمد| ابن ادريس]] از اين دست سخنان در باب ديگر دانشمندان بزرگ شيعه نيز دارد.
    فقيه نامدار، محمدبن ادريس حِلّى (د 598ق) نویسنده «السرائر» كه با ابوالمكارم حمزه معاصر بوده و از او اجاز روايت يافته، مى‌نویسد: «او را ديده‌ام و با يكديگر مكاتبه داشته‌ايم. در يكى از تصانيفش خطايى يافتم و با او در ميان نهادم. وى با دلايل ناموجه از پذيرفتن آن تن زد و نشان داد كه اين اعتراض بر او گران آمده است». اين سخن[[ابن‌ادریس، محمد بن احمد| ابن ادريس]]، كه برخى او را از نوابغ شيعه به‌شمار مى‌آورند، چيزى از پاى علمى ابوالمكارم نمى‌كاهد، زيرا[[ابن‌ادریس، محمد بن احمد| ابن ادريس]] از اين دست سخنان در باب ديگر دانشمندان بزرگ شيعه نيز دارد.


    ==وفات==
    ==وفات==