الباب الحادي عشر (تحقیق مهدی محقق): تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - ' »' به '»')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۵: خط ۳۵:
    </div>
    </div>


    '''الـباب الحادي عشر'''، كتابى است دربردارندۀ موضوعات عمدۀ كلامى در اصول عقايد اماميه. مؤلف اين كتاب، ابومنصور حسن بن يوسف بن على بن مطهر، معروف به [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلّى]] متوفاى 726ق است.


    ==معرفى اجمالى==
    ==معرفى اجمالى==


     
    نویسنده به درخواست وزير محمد بن محمد قوهدى كتاب «[[مصباح المتهجد]]» [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] را كه موضوع آن فروع دين و ادعيه و عبادات بود، در 10 باب خلاصه كرد و آن را «منهاج الصلاح في مختصر المصباح» ناميد. سپس باب ديگرى با عنوان «الباب الحادى عشر فيما يجب على عامة المكلفين من معرفة اصول‌ الدين» در اصول دين بر آن افزود تا كتاب را تكميل كرده باشد. اين باب از جهت اختصار و جامعيت مورد توجّه اهل علم واقع شد به نحوى كه آن را جدا از ده باب ديگر مورد نسخ و تدوين قرار دادند و شروح و تعليقات فراوانى بر آن نگاشته شد.
    «الباب الحادي عشر»، كتابى است دربردارندۀ موضوعات عمدۀ كلامى در اصول عقايد اماميه. مؤلف اين كتاب، ابومنصور حسن بن يوسف بن على بن مطهر، معروف به [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلّى]] متوفاى 726ق است. وى به درخواست وزير محمد بن محمد قوهدى كتاب «[[مصباح المتهجد]]» [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] را كه موضوع آن فروع دين و ادعيه و عبادات بود، در 10 باب خلاصه كرد و آن را «منهاج الصلاح في مختصر المصباح» ناميد. سپس باب ديگرى با عنوان «الباب الحادى عشر فيما يجب على عامة المكلفين من معرفة اصول‌ الدين» در اصول دين بر آن افزود تا كتاب را تكميل كرده باشد. اين باب از جهت اختصار و جامعيت مورد توجّه اهل علم واقع شد به نحوى كه آن را جدا از ده باب ديگر مورد نسخ و تدوين قرار دادند و شروح و تعليقات فراوانى بر آن نگاشته شد.


    ==ساختار و گزارش محتوا==
    ==ساختار و گزارش محتوا==
    خط ۷۸: خط ۷۹:
    ==منابع==
    ==منابع==


     
    #مقدمه دكتر محقق.
    1-مقدمه دكتر محقق.
    #فهرس التراث، ج 1، ص 707 و 755.
     
    #دائرة المعارف بزرگ اسلامى، ج 11، مدخل: باب الحادى عشر.
    2-فهرس التراث، ج 1، ص 707 و 755.
     
    3-دائرة المعارف بزرگ اسلامى، ج 11، مدخل: باب الحادى عشر.