صفار، محمد بن حسن: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'ىعليه‌السلام' به 'ی‌عليه‌السلام')
    جز (جایگزینی متن - 'امام حسن عسكری‌عليه‌السلام' به 'امام حسن عسكری‌عليه‌السلام ')
    خط ۴۲: خط ۴۲:




    '''محمد بن حسن صفار'''، از ياران امام حسن عسكری‌عليه‌السلام مى‌باشد و از چهره‌هاى سرشناس ياران ائمه عليهم‌السلام و راويان حديث به شمار مى‌آيد.
    '''محمد بن حسن صفار'''، از ياران [[امام حسن عسکری(ع)|امام حسن عسكری‌عليه‌السلام]]  مى‌باشد و از چهره‌هاى سرشناس ياران ائمه عليهم‌السلام و راويان حديث به شمار مى‌آيد.


    او را مى‌توان از بزرگان قرن سوم هجرى برشمرد.
    او را مى‌توان از بزرگان قرن سوم هجرى برشمرد.
    خط ۵۵: خط ۵۵:
    [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] در كتاب فهرست مى‌فرمايد:
    [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] در كتاب فهرست مى‌فرمايد:


    «[[صفار، محمد بن حسن|محمد بن حسن صفار]] اهل قم مى‌باشد. وى تأليفات فراوانى دارد و نامه‌هايى نيز به امام حسن عسكری‌عليه‌السلام فرستاده است كه آن نامه‌ها و جواب آنها موجودند و در اختيار مى‌باشند.»
    «[[صفار، محمد بن حسن|محمد بن حسن صفار]] اهل قم مى‌باشد. وى تأليفات فراوانى دارد و نامه‌هايى نيز به [[امام حسن عسکری(ع)|امام حسن عسكری‌عليه‌السلام]]  فرستاده است كه آن نامه‌ها و جواب آنها موجودند و در اختيار مى‌باشند.»


    [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] در كتاب خلاصه مى‌فرمايد:
    [[حلی، حسن بن یوسف|علامه حلى]] در كتاب خلاصه مى‌فرمايد:
    خط ۸۷: خط ۸۷:
    صفار در دورانى زندگى مى‌كرد كه ظلم و جنايت و خفقان بنى عباس به نهايت خود رسيده بود.
    صفار در دورانى زندگى مى‌كرد كه ظلم و جنايت و خفقان بنى عباس به نهايت خود رسيده بود.


    بسيارى از شيعيان و ياران ائمه عليهم‌السلام در زندان‌ها و شكنجه گاه‌ها به سر مى‌بردند و حتى امامان معصوم نيز در خانه‌هاى خود تحت مراقبت و نظر به سر مى‌بردند و به اين دليل به امام حسن عسكری‌عليه‌السلام عسكرى مى‌گويند كه آن حضرت را در منطقه نظامى تحت نظر داشتند و در آنجا سكونت داده بودند.
    بسيارى از شيعيان و ياران ائمه عليهم‌السلام در زندان‌ها و شكنجه گاه‌ها به سر مى‌بردند و حتى امامان معصوم نيز در خانه‌هاى خود تحت مراقبت و نظر به سر مى‌بردند و به اين دليل به [[امام حسن عسکری(ع)|امام حسن عسكری‌عليه‌السلام]]  عسكرى مى‌گويند كه آن حضرت را در منطقه نظامى تحت نظر داشتند و در آنجا سكونت داده بودند.


    صفار يكى از چهره‌هاى درخشان آن روزگار است كه با استفاده‌هاى فراوان از شخصيت‌هاى علمى آن زمان و نوشتن نامه‌هاى خصوصى و مخفيانه خدمت امام حسن عسكری‌عليه‌السلام خود را به آن حضرت مرتبط مى‌كرد و شيعيان را از نور وجود ايشان بهره‌مند مى‌ساخت.
    صفار يكى از چهره‌هاى درخشان آن روزگار است كه با استفاده‌هاى فراوان از شخصيت‌هاى علمى آن زمان و نوشتن نامه‌هاى خصوصى و مخفيانه خدمت [[امام حسن عسکری(ع)|امام حسن عسكری‌عليه‌السلام]]  خود را به آن حضرت مرتبط مى‌كرد و شيعيان را از نور وجود ايشان بهره‌مند مى‌ساخت.


    ==شهر قم==
    ==شهر قم==