اللطائف الإيمانية الملكوتية و الحقائق الإحسانية الجبروتية في رسائل العارف بالله الشيخ أحمد بن عجيبة الحسيني: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۵۶: خط ۵۶:
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    # متن کتاب.
    # متن کتاب.
    # صلواتی، عبدالله، «خمریه ابن فارض»، دانشنامه جهان اسلام، ص147 تا 149:
    #[[:noormags:1704129| صلواتی، عبدالله، «خمریه ابن فارض»، دانشنامه جهان اسلام، ص147 تا 149]].
    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1704129
     




    خط ۷۱: خط ۷۱:
    [[رده:آثار کلی تصوف و عرفان قرن 11 – 14]]
    [[رده:آثار کلی تصوف و عرفان قرن 11 – 14]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهر 1403]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ شهریور 1403 توسط سید محمد رضا موسوی]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ شهریور 1403 توسط سید محمد رضا موسوی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ شهریور 1403 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ شهریور 1403 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ ‏۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۵

    اللطائف الإیمانیة الملکوتیة و الحقائق الإحسانیة الجبروتیة في رسائل العارف بالله الشیخ أحمد بن عجیبة الحسني
    اللطائف الإيمانية الملكوتية و الحقائق الإحسانية الجبروتية في رسائل العارف بالله الشيخ أحمد بن عجيبة الحسيني
    پدیدآورانابن عجیبه، احمد (نويسنده)

    کیالی، عاصم ابراهیم (مصحح) ابن فارض، عمر بن علی ( نويسنده) ششتری، علی بن عبدالله ( نويسنده) ابن مشیش، عبد السلام بن مشیش ( نويسنده) رفاعی، احمد بن علی ( نويسنده) ابن عربی، محمد بن علی ( نويسنده)

    جنید بغدادی، جنید بن محمد ( نويسنده)
    عنوان‌های دیگرسلک الدرر فی ذکر القضاء و القدر ** شرح الابیات الثلاثه لابی القاسم الجنید ** شرح بعض مقتطفات الشیخ علی الششتری ** شرح خمریه ابن‌الفارض ** شرح صلاه الشیخ الاکبر محیی الدین‌بن عربی الحاتمی رضی الله عنه ** شرح صلاه القطب ابن مشیش رضی الله عنه ** شرح قص
    ناشردار الکتب العلمية
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1427ق - 2006م
    چاپ1
    موضوععرفان - متون قدیمی تا قرن 14 - تصوف - متون قدیمی تا قرن 14 - ابن فارض، عمر بن علی، 576 - 632ق. قصیده خمریه - نقد و تفسیر - ششتری، علی ‌بن عبدالله، -‎668ق. نونیه -- نقد و تفسیر - ابن مشیش، عبد السلام بن مشیش، - 622ق. الصلاه المشیشیه - نقد و تفسیر - رفاعی، احمد بن علی، 512 - ‎578ق. یا من تعاظم -- نقد و تفسیر - شعر عرفا‌نی‌ عربی‌ -- تا‌ریخ‌ و نقد - نماز
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    6ل2الف 284/3 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    اللطائف الإيمانية الملكوتية و الحقائق الإحسانية الجبروتية في رسائل العارف بالله الشيخ أحمد بن عجيبة الحسيني، مشتمل بر نه رساله عربی از شیخ احمد عجیبه حسینی شاذلی است که با مقدمه و حواشی عاصم ابراهیم کیّالی منتشر شده است.

    • شرح خمرية ابن الفارض: «خمریه ابن فارض» قصیده‌ای است عرفانی در 41 بیت به عربی، سروده ابن فارض (576-632ق)، که به قصیده میمیه نیز مشهور است[۱]‏. شارح به شیوه «قال – قلت» ابیات خمریه را ذکر و سپس شرح کرده است.
    • شرح نونية الإمام الششتري: شرحی است بر قصیده نونیه ابوالحسن علی بن عبدالله ششتری (610-668ق) که البته پیش از این توسط صوفی احمد زرّوق شرح شده است، ولی او تنها به حل و توضیح الفاظ و برخی معانی دشوار آن بسنده کرده و در دریای اسرار توحید آن غوطه‌ور نشده است[۲]‏.
    • شرح صلاة القطب ابن مشيش: شرحی است بر رساله صلاة القطب نوشته عبدالسلام بن مشیش (متوفی 625ق)[۳].‏ شیوه شرح بدین‌ صورت است که شارح بخشی از عبارت ابن مشیش را با «قال»، ذکر و شرح کرده است. در فرازی از رساله چنین می‌خوانیم: و حاصل آنکه ظاهر نبی(ص) ملک است و باطنش ملکوت و جمع بین این دو جبروت. پس سالک ابتدا به ملک ظاهرش نظر می‌کند تا شریعت آن حضرت را تحقیق کند، سپس به ملکوت باطنش نظر می‌کند تا طریقتش را تحقیق کند؛ پس ملکوت باطنش نردبانی برای اشراق نور حقیقتش است...[۴]‏.
    • شرح قصيدة «يا من تعاظم» للإمام الرفاعي: آن‌گونه که شارح نوشته این شرح به درخواست برخی از دوستان بر قصیده‌ای منسوب به احمد بن ابوالحسن رفاعی (متوفی 578ق) نوشته شده است[۵]‏.
    • معراج التشوف إلی حقائق التصوف: این رساله در موضوع تصوف است و با این عبارت آغاز شده است: علم تصوف، سید و رئیس علوم و لب و اساس دین است؛ چراکه تصوف، تفسیر مقام احسان است که همان مقام شهود و عیان است. ابن عجیبه هدف از نگارش این کتاب را گردآوری حقایق این فن و اصطلاحات آن دانسته است[۶]‏.
    • شرح صلاة الشيخ الأكبر ابن عربي: رساله‌ای است که به درخواست دوستان بر کتاب صلاة النبي محی‌الدین بن عربی (متوفی 638ق) در تبیین معانی و توضیح مبانی آن تألیف شده است[۷]‏.
    • سلك الدرر في ذكر القضاء و القدر: رساله‌ای است که موضوع قضا و قدر را با ذکر دلائل قرآنی و روایی، حکمت آن و... در پنج باب مطرح کرده است[۸]‏.
    • شرح بعض مقتطفات الششتري: شرحی است بر بعضی از عبارات گلچین‌شده علی بن عبدالله نمیری ششتری (610-668ق) که با ذکر شرح حال مختصری از وی آغاز شده است[۹]‏.
    • شرح الأبيات الثلاثة للجنيد: رساله دیگری از ابن عجیبه در شرح مسئله ابیات سه‌گانه منسوب به ابوالقاسم جنید بغدادی (متوفی 298ق) است. نویسنده الفاظ و واژگان و معنای ابیات را شرح و توضیح داده است؛ البته در انتها اذعان کرده که با این مختصر حق آن ادا نشده و کتاب‌ها و دواوین باید در شرح آن نوشت[۱۰]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: صلواتی، عبدالله، ج16، ص147
    2. ر.ک: متن کتاب، ص69
    3. ر.ک: همان، ص143-144
    4. ر.ک: همان، ص172
    5. ر.ک: همان، ص183
    6. ر.ک: همان، ص213
    7. ر.ک: همان، ص259
    8. ر.ک: همان، ص270
    9. ر.ک: همان، ص298
    10. ر.ک: همان، ص327

    منابع مقاله

    1. متن کتاب.
    2. صلواتی، عبدالله، «خمریه ابن فارض»، دانشنامه جهان اسلام، ص147 تا 149.



    وابسته‌ها