النبي الأعظم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|الغدير (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|الغدير (ابهام زدایی)}}
    '''النبي الأعظم(ص)'''، خلاصه کتاب [[الغدير في الكتاب و السنة و الأدب|الغدیر]] علامه [[امینی نجفی، عبدالحسین|عبدالحسین امینی]] (1320-1390ق) با موضوع نبی اعظم(ص) و فضائل و احادیث و مباحث مرتبط است که توسط [[شفیعی، محمدحسن|محمدحسن شفیعی شاهرودی]] تحقیق و گردآوری شده است.
    '''النبي الأعظم صلی‌الله‌عليه‌و‌آله‌و‌سلم بحث مستل من موسوعة الغدير للعلامة الأميني رحمة‌الله‌عليه'''، خلاصه کتاب [[الغدير في الكتاب و السنة و الأدب|الغدیر]] علامه [[امینی نجفی، عبدالحسین|عبدالحسین امینی]] (1320-1390ق) با موضوع نبی اعظم(ص) و فضائل و احادیث و مباحث مرتبط است که توسط [[شفیعی، محمدحسن|محمدحسن شفیعی شاهرودی]] تحقیق و گردآوری شده است.


    ==ساختار==
    ==ساختار==

    نسخهٔ ‏۲۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۴۷

    النبي الأعظم صلی الله علیه و آله و سلم
    النبي الأعظم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم
    پدیدآورانامینی، عبدالحسین (نويسنده) شفیعی، محمدحسن (گردآورنده و محقق)
    عنوان‌های دیگرالغدیر في الکتاب و السنة و الأدب. برگزیده ** بحث مستل من موسوعة الغدیر للعلامة الأمیني رحمة الله علیه
    ناشرمؤسسة ميراث النبوة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1431ق
    چاپ1
    شابک978-600-5363-90-6
    موضوععلی بن ابی طالب (ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - غدیر خم - محمد (ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - احادیث
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /الف8 الف7015 223/54 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    النبي الأعظم صلی‌الله‌عليه‌و‌آله‌و‌سلم بحث مستل من موسوعة الغدير للعلامة الأميني رحمة‌الله‌عليه، خلاصه کتاب الغدیر علامه عبدالحسین امینی (1320-1390ق) با موضوع نبی اعظم(ص) و فضائل و احادیث و مباحث مرتبط است که توسط محمدحسن شفیعی شاهرودی تحقیق و گردآوری شده است.

    ساختار

    كتاب با مقدمه گردآورنده آغاز و مطالب در 27 موضوع، در 29 جلد، تنظيم شده است.

    جلد نخست مجموعه «الغدير» علامه امينى، درباره واقعه غدير بوده و ساير مجلدهاى آن، اشعار و مطالبى پراكنده درباره واقعه غدير را شامل مى‌شود. موضوع مباحث كتاب «الغدير»، بر اساس مناسبت‌هاى شرح اشعار آورده شده است، اما در اثر حاضر، 27 موضوع اصلى گردآورى و مطالب بر اساس آن، طبقه‌بندى شده است؛ در واقع سرفصل‌ها و چينش مطالب، توسط گردآورنده و به شكل انتخابى بوده، اما محور مطالب، همان مطالب مجموعه «الغدير» مى‌باشد.

    گزارش محتوا

    در مقدمه کتاب در پنج عنوان مطالبی بیان شده است؛ از جمله مظلومیت پیامبر(ص) در زمان حیاتشان که پس از رحلت آن حضرت نیز ادامه یافت. مصداق این مظلومیت اشخاصی بودند که بر سرزمین‌های اسلامی تسلط یافتند و در ابدان و وجود آنها روح اموی سریان داشت؛ پس در مسجدالحرام و مسجد نبوی شریف و بر منابر و در خطبه‌های نماز، احادیث و حکایات را از امثال معاویه به‌جای امیرالمؤمنین و اهل بیت نبی(ص) نقل می‌کردند و حال آنکه پیامبر(ص) همواره نسبت به شجره ملعونه خبیثه بنی‌امیه هشدار می‌داد و مردم را از آنها برحذر می‌داشت[۱]‏.

    آن‌گونه که در مقدمه آمده عنوان «نبی اعظم(ص)» یکی از 27 موضوعی است که برای اکثر آنها عناوینی را که محقق برگزیده، در کتاب غدیر نیست و محقق آنها را از خلال مطالعه برای تلخیص الغدیر اصطیاد کرده و سپس آن مطالب و مباحث را تنظیم و هماهنگ کرده است[۲]‏.

    مباحث کتاب با ذکر فضائل نبی اعظم(ص) آغاز شده است؛ «لو لا محمد ما خلقت الجنة و النار». نویسنده به اشعاری که در رابطه با این حدیث در الغدیر آمده اشاره کرده:

    لأجل جدكم الأفلاك قد خلقت لولاه ما اقتضت الأقدار تكوينا

    که اشاره به روایت صحیحه حاکم نیشابوری از ابن عباس دارد[۳]‏. شفاعت و ابتر بودن دشمن آن حضرت از دیگر فضائل آن حضرت است[۴].‏

    در ادامه مباحث کتاب، به بیان مسئله ازدواج آن حضرت و استحباب نام‌گذاری به نام نبی اعظم(ع) پرداخته شده است. سپس بخش اعظمی از این جلد (جلد اول) به روایاتی اختصاص یافته که آن حضرت در فضیلت امیرالمؤمنین علی(ع) و فاطمه(س) فرموده است[۵]‏.

    نویسنده در ادامه، اجتهادات صحابه در مقابل نص و سنت رسول‌الله(ص) را در 85 عنوان خلاصه کرده است[۶]‏.

    در جلد دوم، به موضوع وضاعین و سازندگان حدیث پرداخته شده و احادیث موضوع و ساختگی در ضمن عناوین مختلف دسته‌بندی و خلاصه شده است[۷]‏.

    زیارت از جمله سنن نبوی است که ابن تیمیه آن را انکار کرد و حکم به حرمت سفر برای زیارت قبر نبی(ص) داد؛ در بخش دیگری از مباحث کتاب الغدیر به این موضوع پرداخته شده و تصریح شده که منع از توسل به قبور طاهره، از بدعت‌های اموی است[۸]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، ص22
    2. ر.ک: همان، ص23-24
    3. ر.ک: متن کتاب، همان، ص29-30
    4. ر.ک: همان، ص35-36
    5. ر.ک: همان، ص42-75
    6. ر.ک: همان، ص131-468
    7. ر.ک: همان، ج2، ص23-134
    8. ر.ک: همان، ص277-290

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها