شناخت‌نامه حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    ''' شناخت‌نامه حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی'''، مشتمل بر بیست مقاله و اثر مکتوب در شرح حال و آثار صاحب العروة الوثقی (م 1337ق) است. این اثر به کوشش علی‌اکبر زمانی‌نژاد فراهم آمده است.
    ''' شناخت‌نامه حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی'''، مشتمل بر بیست مقاله و اثر مکتوب در شرح حال و آثار صاحب [[العروة الوثقی و بهامشها تعليقات أعلام العصر و مراجع الشيعة الإمامية|العروة الوثقی]] (متوفای 1337ق) است. این اثر به کوشش [[زمانی‌نژاد، علی‌اکبر|علی‌اکبر زمانی‌نژاد]] فراهم آمده است.


    محقق اثر در مقدمه به کاری مشابه با این اثر با عنوان [[سه رساله از تألیفات حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم یزدی، به‌همراه دوازده مقاله و اثر مکتوب]] که آن را نیز خود وی فراهم آورده، اشاره کرده است.
    محقق اثر در مقدمه به کاری مشابه با این اثر با عنوان سه رساله از تألیفات [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم یزدی]]، به‌همراه دوازده مقاله و اثر مکتوب که آن را نیز خود وی فراهم آورده، اشاره کرده است.


    شناخت‌نامه آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، دربردارنده بیست عنوان مقاله و گفتار در شرح حال و آثار و معرفی شاگردان و... و مطالبی که در این یک‌صد سال اخیر در کتاب‌های مرجع و شرح‌حال‌نگاری‌ها و کتاب‌شناسی‌ها و مقالات است که توسط دانشمندان و فضلا در وصف مرحوم سید یزدی نوشته شده است.
    شناخت‌نامه [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی]]، دربردارنده بیست عنوان مقاله و گفتار در شرح حال و آثار و معرفی شاگردان و... و مطالبی که در این یک‌صد سال اخیر در کتاب‌های مرجع و شرح‌حال‌نگاری‌ها و کتاب‌شناسی‌ها و مقالات است که توسط دانشمندان و فضلا در وصف مرحوم [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید یزدی]] نوشته شده است.


    این شناخت‌نامه در دو بخش فارسی و عربی تدوین شده است. بخش اول شناخت‌نامه، شامل دوازده مقاله و گفتار فارسی درباره سید محمدکاظم یزدی و بخش دوم آن، شامل هشت مقاله و گفتار و مقدمه برخی از آثار سید محمدکاظم طباطبایی یزدی به زبان عربی است<ref>ر.ک: پیشگفتار، ص7-8</ref>‏.
    این شناخت‌نامه در دو بخش فارسی و عربی تدوین شده است. بخش اول شناخت‌نامه، شامل دوازده مقاله و گفتار فارسی درباره [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید محمدکاظم یزدی]] و بخش دوم آن، شامل هشت مقاله و گفتار و مقدمه برخی از آثار سید محمدکاظم طباطبایی یزدی به زبان عربی است<ref>ر.ک: پیشگفتار، ص7-8</ref>‏.


    ==چند نکته درباره مقالات==
    ==چند نکته درباره مقالات==
    * به گفته محقق کتاب، این مقالات و گفتارهای چاپ‌شده، از مطالب تکراری در امان نبوده است؛ لکن ازآنجاکه نویسندگان هریک با نگرشی خاص، گوشه‌ای از زندگی سید یزدی را گزارش کرده‌اند، با وجود تکراری بودن بعضی مطالب، سودمند و مفید خواهد بود.
    * به گفته محقق کتاب، این مقالات و گفتارهای چاپ‌شده، از مطالب تکراری در امان نبوده است؛ لکن ازآنجاکه نویسندگان هریک با نگرشی خاص، گوشه‌ای از زندگی [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید یزدی]] را گزارش کرده‌اند، با وجود تکراری بودن بعضی مطالب، سودمند و مفید خواهد بود.
    * سعی بر آن بوده که تا حد امکان تصرفی در مقالات و گفتارها صورت نگیرد و صرفاً ویرایش صوری و یکسان‌سازی رسم‌الخطی شود.
    * سعی بر آن بوده که تا حد امکان تصرفی در مقالات و گفتارها صورت نگیرد و صرفاً ویرایش صوری و یکسان‌سازی رسم‌الخطی شود.
    * این شناخت‌نامه غیر از شرح ‌حال و شرح آثار سید محمدکاظم یزدی مشتمل بر سال‌شمار و مأخذشناسی سید یزدی و تعداد بسیاری از اجازات و اسناد و نامه‌ها و صفحات اول و آخر چاپ‌های مختلف آثار و رساله‌های سید یزدی است و کلیشه این اسناد در پایان کتاب زینت‌بخش شناخت‌نامه شده است<ref>ر.ک: همان، ص8-9</ref>‏.
    * این شناخت‌نامه غیر از شرح ‌حال و شرح آثار [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید محمدکاظم یزدی]] مشتمل بر سال‌شمار و مأخذشناسی [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید یزدی]] و تعداد بسیاری از اجازات و اسناد و نامه‌ها و صفحات اول و آخر چاپ‌های مختلف آثار و رساله‌های [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید یزدی]] است و کلیشه این اسناد در پایان کتاب زینت‌بخش شناخت‌نامه شده است<ref>ر.ک: همان، ص8-9</ref>‏.
    * نکته قابل توجه آنکه برخلاف آنچه در بدو امر به ذهن می‌رسد، منظور از «مقاله» در این کتاب مقاله با ویژگی‌های امروزین نیست، بلکه گاه در مثل مقاله سوم (محمدكاظم الطباطبايي اليزدي النجفي در الفوائد الرضوية)، نوشتاری دوصفحه‌ای به قلم شیخ عباس قمی برگرفته از «الفوائد الرضوية» است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص24</ref>‏؛ یا اینکه در مقاله چهارم (مرحوم آقا سید محمدکاظم یزدی - اعلی الله مقامه - در مكارم الآثار)، نوشته‌ای چهارصفحه‌ای برگرفته از «مكارم الآثار» میرزا محمدعلی معلم حبیب‌آبادی است<ref>ر.ک: همان، ص26</ref>. جالب آنکه مقاله هفتم، یعنی «نظارت غیر مستقیم شیخ انصاری و سید محمدکاظم یزدی بر پخش موقوفه اَوَد» با عبارت «از مباحث گذشته دریافتیم...» شروع شده است که منظور مباحث گذشته در کتاب «تراز سیاست» علی ابوالحسنی منذر است و زمانی‌نژاد خود در پاورقی نکته را گوشزد کرده است<ref>ر.ک: همان، ص36</ref>‏؛ بنابراین منظور از بیست مقاله در این کتاب، به‌جز مقاله اول که سال‌شمار به قلم محقق اثر است، بیست نوشته یا گزیده یا مقدمه یک کتاب است.
    * نکته قابل توجه آنکه برخلاف آنچه در بدو امر به ذهن می‌رسد، منظور از «مقاله» در این کتاب مقاله با ویژگی‌های امروزین نیست، بلکه گاه در مثل مقاله سوم (محمدكاظم الطباطبايي اليزدي النجفي در الفوائد الرضوية)، نوشتاری دوصفحه‌ای به قلم [[قمی، عباس|شیخ عباس قمی]] برگرفته از «[[الفوائد الرضوية في أحوال علماء المذهب الجعفرية|الفوائد الرضوية]]» است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص24</ref>‏؛ یا اینکه در مقاله چهارم (مرحوم آقا [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید محمدکاظم یزدی - اعلی الله مقامه]] - در [[مكارم الآثار در احوال رجال دوره قاجار|مكارم الآثار]])، نوشته‌ای چهارصفحه‌ای برگرفته از «[[مكارم الآثار در احوال رجال دوره قاجار|مكارم الآثار]]» میرزا [[حبیب‌آبادی، محمدعلی|محمدعلی معلم حبیب‌آبادی]] است<ref>ر.ک: همان، ص26</ref>. جالب آنکه مقاله هفتم، یعنی «نظارت غیر مستقیم [[انصاری، مرتضی بن محمدامین|شیخ انصاری]] و [[یزدی، سید محمدکاظم بن عبدالعظیم|سید محمدکاظم یزدی]] بر پخش موقوفه اَوَد» با عبارت «از مباحث گذشته دریافتیم...» شروع شده است که منظور مباحث گذشته در کتاب «تراز سیاست» [[علی ابوالحسنی منذر]] است و [[زمانی‌نژاد، علی‌اکبر|زمانی‌نژاد]] خود در پاورقی نکته را گوشزد کرده است<ref>ر.ک: همان، ص36</ref>‏؛ بنابراین منظور از بیست مقاله در این کتاب، به‌جز مقاله اول که سال‌شمار به قلم محقق اثر است، بیست نوشته یا گزیده یا مقدمه یک کتاب است.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==

    نسخهٔ ‏۱۴ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۱۶

    ‏شناخت نامه حضرت آیه الله سید محمد کاظم طباطبائی یزدی
    شناخت‌نامه حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی
    پدیدآورانزمانی‌نژاد، علی‌اکبر (نويسنده)
    عنوان‌های دیگربیست مقاله و اثر مکتوب در شرح حال و شرح آثار
    ناشرنشر دانش حوزه
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1391ش
    چاپ1
    شابک978-964-8893-31-1
    موضوعیزدی، محمد کاظم بن عبد العظیم، 1247؟ - 1338؟ق. - سرگذشت نامه - مجتهدان و علما - ایران - سرگذشت نامه - مجتهدان و علما - عراق - سرگذشت نامه - فقیهان شیعه - ایران - سرگذشتنامه - فقیهان شیعه - عراق - سرگذشتنامه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    1391* ش9ز8 55/3 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شناخت‌نامه حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، مشتمل بر بیست مقاله و اثر مکتوب در شرح حال و آثار صاحب العروة الوثقی (متوفای 1337ق) است. این اثر به کوشش علی‌اکبر زمانی‌نژاد فراهم آمده است.

    محقق اثر در مقدمه به کاری مشابه با این اثر با عنوان سه رساله از تألیفات حضرت آیت‌الله سید محمدکاظم یزدی، به‌همراه دوازده مقاله و اثر مکتوب که آن را نیز خود وی فراهم آورده، اشاره کرده است.

    شناخت‌نامه آیت‌الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، دربردارنده بیست عنوان مقاله و گفتار در شرح حال و آثار و معرفی شاگردان و... و مطالبی که در این یک‌صد سال اخیر در کتاب‌های مرجع و شرح‌حال‌نگاری‌ها و کتاب‌شناسی‌ها و مقالات است که توسط دانشمندان و فضلا در وصف مرحوم سید یزدی نوشته شده است.

    این شناخت‌نامه در دو بخش فارسی و عربی تدوین شده است. بخش اول شناخت‌نامه، شامل دوازده مقاله و گفتار فارسی درباره سید محمدکاظم یزدی و بخش دوم آن، شامل هشت مقاله و گفتار و مقدمه برخی از آثار سید محمدکاظم طباطبایی یزدی به زبان عربی است[۱]‏.

    چند نکته درباره مقالات

    • به گفته محقق کتاب، این مقالات و گفتارهای چاپ‌شده، از مطالب تکراری در امان نبوده است؛ لکن ازآنجاکه نویسندگان هریک با نگرشی خاص، گوشه‌ای از زندگی سید یزدی را گزارش کرده‌اند، با وجود تکراری بودن بعضی مطالب، سودمند و مفید خواهد بود.
    • سعی بر آن بوده که تا حد امکان تصرفی در مقالات و گفتارها صورت نگیرد و صرفاً ویرایش صوری و یکسان‌سازی رسم‌الخطی شود.
    • این شناخت‌نامه غیر از شرح ‌حال و شرح آثار سید محمدکاظم یزدی مشتمل بر سال‌شمار و مأخذشناسی سید یزدی و تعداد بسیاری از اجازات و اسناد و نامه‌ها و صفحات اول و آخر چاپ‌های مختلف آثار و رساله‌های سید یزدی است و کلیشه این اسناد در پایان کتاب زینت‌بخش شناخت‌نامه شده است[۲]‏.
    • نکته قابل توجه آنکه برخلاف آنچه در بدو امر به ذهن می‌رسد، منظور از «مقاله» در این کتاب مقاله با ویژگی‌های امروزین نیست، بلکه گاه در مثل مقاله سوم (محمدكاظم الطباطبايي اليزدي النجفي در الفوائد الرضوية)، نوشتاری دوصفحه‌ای به قلم شیخ عباس قمی برگرفته از «الفوائد الرضوية» است[۳]‏؛ یا اینکه در مقاله چهارم (مرحوم آقا سید محمدکاظم یزدی - اعلی الله مقامه - در مكارم الآثار)، نوشته‌ای چهارصفحه‌ای برگرفته از «مكارم الآثار» میرزا محمدعلی معلم حبیب‌آبادی است[۴]. جالب آنکه مقاله هفتم، یعنی «نظارت غیر مستقیم شیخ انصاری و سید محمدکاظم یزدی بر پخش موقوفه اَوَد» با عبارت «از مباحث گذشته دریافتیم...» شروع شده است که منظور مباحث گذشته در کتاب «تراز سیاست» علی ابوالحسنی منذر است و زمانی‌نژاد خود در پاورقی نکته را گوشزد کرده است[۵]‏؛ بنابراین منظور از بیست مقاله در این کتاب، به‌جز مقاله اول که سال‌شمار به قلم محقق اثر است، بیست نوشته یا گزیده یا مقدمه یک کتاب است.

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص7-8
    2. ر.ک: همان، ص8-9
    3. ر.ک: متن کتاب، ص24
    4. ر.ک: همان، ص26
    5. ر.ک: همان، ص36

    منابع مقاله

    پیشگفتار و متن کتاب.


    وابسته‌ها