كلمة الامام المهدى علیه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۶: خط ۶:
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[شيرازي، حسن]] (نویسنده)
    [[شيرازي، حسن]] (نویسنده)
    [[]] (محقق)
    [[]] (مترجم)
    |زبان  
    |زبان  
    | زبان =
    | زبان =

    نسخهٔ ‏۶ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۲۵

    كلمة الامام المهدى علیه‌السلام
    كلمة الامام المهدى علیه‌السلام
    پدیدآورانشيرازي، حسن (نویسنده)
    ناشررشيد
    مکان نشرقم
    سال نشر۱۴۲۶ق = ۱۳۸۴ش
    شابک964-96429-2-7
    کد کنگره
    ‏ BP۵۱ /ش۸۵ك۸

    اين کتاب ارزشمند، مجموعه ای از سخنان حضرت امام مهدی عجل‌الله‌فرجه‌الشریف است که محصول تلاش چندين ساله آيت‌اللّه شهيد سيّد حسن شيرازى(ره) است كه در 3 جلد تنظيم شده است.

    جلد اوّل اين مجموعه به توقيعات آن حضرت اختصاص دارد، جلد دوم، ادعيّه و زيارات آن حضرت را دربرمی‌گيرد و جلد سوم، به بيانات آن وجود شريف می‌‏پردازد.

    از آنجا كه جمع‌‏آورى و احصاء مجموعه بيانات و كلمات حضرت صاحب الامر(ع) مستلزم فرصت كافى و تحقيق گسترده و شافى بوده و مؤلّف شهيد در سال‏هاى پايانى عمر شريف خود به اين مهم دست يازيده، بنابراين نواقصى در بخش‏هايى از اين مجموعه راه يافته بود كه با همّت‏ ستودنى مصحّح محترم و تحقيق و تتّبع تدارك‏شده وى، مرتفع گرديده است.

    مصحّح كتاب، رنج فراوانى را بر خود هموار كرده و با پژوهش‏هاى خود به توقيعات ديگرى دست يافته و آنها را به صورت استدارك در پايان كتاب تحت عنوان «مستدرك توقيعات» آورده است.

    اين كتاب به تنسيق و تكميل و مقابله حسن تاجرى و ترجمه سيّد حسن افتخارزاده توسط «نشر آفاق» به چاپ رسيده است. جلد اوّل اين مجموعه با پيش‏گفتارى از مصحّح و مقدّمه‌‏اى كوتاه از مترجم آغاز می‌‏گردد و آنگاه مؤلّف، قبل از ورود به اصل كتاب، مقدّمه‌‏اى را در حدود صد صفحه سامان می‌‏دهد و در آن موضوعات: تمدّن و مشكلات آن و مسئله مصلح منتظر و آفت‏هاى انديشه انتظار را مطرح كرده و در همين راستا به شبهات آن نيز پاسخ می‌دهد.

    مؤلّف در ادامه از هنگامه ظهور، ولايت تكوينى امام و عدالت فراگير، سخن به ميان می‌‏آورد و در پى آن به ترديدهايى درباره طول عمر امام، پاسخ‏هايى در خور می‌دهد و دامنه مقدّمه را با مباحثى درباره فايده امام غايب و فلسفه غيبت برمی‌‏چيند.

    مرحوم شيرازى بعد از مقدّمه، شرح حال كوتاهى از نايبان خاصّ آن حضرت به دست می‌‏دهد و به دنبال آن، ديگر نمايندگان آن حضرت معرّفى می‌‏شوند و آنگاه توقيعات امام آورده می‌‏شود.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: بزرگمهرنیا(ترکی)، عبدالحسن، ص90-91


    منابع مقاله

    1. بزرگمهرنیا، عبدالحسن، مشتاقی و مهجوری، معرفی برترین‌هایی از مؤلفان و آثار مهدوی به انضمام ذکر برخی از تشرفات، تهران، موعود عصر(عج)، 1388

    وابسته‌ها