شفاعت و زیارت: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر| الشفاعة (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر| زیارت (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر| زیارت (ابهام زدایی)}}
    '''شفاعت و زیارت''' اثر جمعی از محققان، اين اثر، پاسخ‌نامه‌اى به پرسش‌ها و شبهه‌هايى است كه در قلمرو مفاهيمى چون شفاعت و زيارت اهل قبور وجود دارد.  
    '''شفاعت و زیارت''' اثر جمعی از محققان، اين اثر، پاسخ‌نامه‌اى به پرسش‌ها و شبهه‌هايى است كه در قلمرو مفاهيمى چون شفاعت و زيارت اهل قبور وجود دارد.  

    نسخهٔ ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۴۷

    شفاعت و زیارت
    شفاعت و زیارت
    پدیدآورانجمعی از محققان (نویسنده)
    ناشرانتشارات کانون اندیشه جوان
    مکان نشرتهران
    سال نشر1386
    چاپاول
    موضوعمفهوم‌شناسی زیارت
    کد کنگره

    شفاعت و زیارت اثر جمعی از محققان، اين اثر، پاسخ‌نامه‌اى به پرسش‌ها و شبهه‌هايى است كه در قلمرو مفاهيمى چون شفاعت و زيارت اهل قبور وجود دارد.

    محققان اين كتاب، پس از مطالعه آثار آيت‌الله جعفر سبحانى و با الهام از ديدگاه‌هاى ايشان، پاسخ‌هايى كوتاه اما مستند و مستدل به پرسش‌هاى مطرح شده داده‌اند. در مقدمه كتاب آمده است:

    كانون انديشه جوان برآن است تا مخلصانه و مشتاقانه، از ساحت ارجمند پژوهشگران استمداد كند و براى پرسش‌هاى معاصر، پاسخ‌هايى متقن و روزآمد فراهم آورد... اين كتاب حاصل يكى از همين كوشش‌هاى همدلانه در باب موضوعات دين پژوهى است كه در حلقه نقد و پاسخ حكمت و دين‌پژوهى كانون، با همفكرى و تلاش جمعى، به بررسى برخى از مهم‌ترين پرسش‌ها و شبهات پيرامون شفاعت و زيارت پرداخته و پاسخ‌هاى ارائه شده را با الهام از ديدگاه‌هاى آيت‌الله سبحانى، پس از ارزيابى، تكميل و بازنويسى، در اين دفتر گرد آورده‌اند.

    همان گونه كه در مقدمه كتاب اشاره شده، محققان اين اثر، با زبانى ساده و روان، به شرح و تبيين مفهوم شفاعت و زيارت و شبهات آن پرداخته‌اند و با استناد به قرآن و كتاب‌هاى حديثى اهل سنت مانند: سنن بيهقى، سنن ابى داود، صحيح بخارى و... و كتاب‌هاى حديثى شيعه مانند: اصول كافى، بحارالانوار، علل الشرايع و... جايگاه رفيع اين دو مفهوم دينى را ترسيم كرده‌اند.

    فهرست عناوین این کتاب عبارت است از:

    بخش اول / شفاعت: شفاعت يعنى چه؟ آيا شفاعت از ديدگاه قرآن پذيرفته شده است؟ چه كسانى شفاعت مى‌كنند؟ شفاعت با واسطه‌گرى دنيوى چه تفاوتى دارد؟ آيا درخواست شفاعت با توحيد در عبادات منافات ندارد؟

    بخش دوم / زيارت قبور: آيا زيارت قبور، آثار و پيامدهاى سودمندى در پى خواهد داشت؟ آيا زيارت قبرها از ديدگاه قرآن و روايات پذيرفته شده است؟ ديدگاه قرآن درباره زيارت قبر پيامبر(ص) چيست؟ نظر اسلام درباره زيارت بانوان چيست؟ آيا سفر براى زيارت و مرقد پيامبر(ص) جايز است؟[۱]

    پانویس

    1. ر.ک: باقریان موحد، رضا، ص134-135

    منابع مقاله

    باقریان موحد، کتابشناسی زیارت، قم- ایران، نشر مشعر، 1387


    وابسته‌ها