زندگی و اندیشه زرتشت: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی « {{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر = NURزندگی و اندیشه زرتشتJ1.jpg | عنوان = | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = دهباشی، علی |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = | موضوع = |ناشر | ناشر = افکار | مکان نشر = ایران - تهران | سال نشر = 1387 | کد اتوماسیون =AUTOMATIONC...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    }}
    }}


    ''' زندگی و اندیشه زرتشت '''، گردآوری علی دهباشی، دربرگیرنده مقالات مهم و بخش‌هایی از آثار برجسته دیگر است که به‌وسیله محققان و ایران‌شناسان غربی و ایرانی درباره آیین زرتشتی نگاشته شده‌اند. گردآورنده کوشیده است تا بخش‌ها و مقاله‌هایی را برگزیند که روی‌هم‌رفته، تصوری کلی از زندگی زرتشت، آموزه‌ها و آیین و آداب او به‌دست دهد. در کتاب یاد شده در حدود 68 نوشتار گنجانده شده است.  
    ''' زندگی و اندیشه زرتشت '''، گردآوری علی دهباشی، دربرگیرنده مقالات مهم و بخش‌هایی از آثار برجسته دیگر است که به‌وسیله محققان و ایران‌شناسان غربی و ایرانی درباره آیین زرتشتی نگاشته شده‌اند. گردآورنده کوشیده است تا بخش‌ها و مقاله‌هایی را برگزیند که روی‌هم‌رفته، تصوری کلی از زندگی زرتشت، آموزه‌ها و آیین و آداب او به‌دست دهد.  


    دو مقاله نخست، فرهنگ ایران باستان و جهان‌بینی جامعه مادی را بررسی می‌کند. ده مقاله بعدی، به بررسی زندگی و زمان و مکان زرتشت اختصاص دارد. دو مقاله نیز مبحث گاه‌شماری زرتشتی و دلیل اطلاق مزدیسنی به آن را از نظر می‌گذراند. نزدیک به سی مقاله هم به بررسی آموزه‌های زرتشت و مهم‌ترین باورهای دین زرتشت اختصاص دارد. سایر مقالات نیز مباحث مربوط به دین زرتشت را در ادوار مختلف پادشاهی ایران تا حمله اعراب، آداب مذهبی و جشن‌ها، مقام زن، بخش‌های مختلف اوستا، تأثیر جهان‌بینی زرتشتی بر ادب و عرفان پارسی، کتاب شناخت دین زرتشتی، زرتشت مورد نظر نیچه خوراک‌های آیینی و... را بررسی کرده‌اند<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص36-37</ref>.
    در کتاب یاد شده در حدود 68 نوشتار گنجانده شده است. دو مقاله نخست، فرهنگ ایران باستان و جهان‌بینی جامعه مادی را بررسی می‌کند. ده مقاله بعدی، به بررسی زندگی و زمان و مکان زرتشت اختصاص دارد. دو مقاله نیز مبحث گاه‌شماری زرتشتی و دلیل اطلاق مزدیسنی به آن را از نظر می‌گذراند. نزدیک به سی مقاله هم به بررسی آموزه‌های زرتشت و مهم‌ترین باورهای دین زرتشت اختصاص دارد. سایر مقالات نیز مباحث مربوط به دین زرتشت را در ادوار مختلف پادشاهی ایران تا حمله اعراب، آداب مذهبی و جشن‌ها، مقام زن، بخش‌های مختلف اوستا، تأثیر جهان‌بینی زرتشتی بر ادب و عرفان پارسی، کتاب شناخت دین زرتشتی، زرتشت مورد نظر نیچه خوراک‌های آیینی و... را بررسی کرده‌اند<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص36-37</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==

    نسخهٔ ‏۱۰ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۳:۱۵

    زندگی و اندیشه زرتشت
    زندگی و اندیشه زرتشت
    پدیدآوراندهباشی، علی
    ناشرافکار
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1387
    چاپیکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    زندگی و اندیشه زرتشت ، گردآوری علی دهباشی، دربرگیرنده مقالات مهم و بخش‌هایی از آثار برجسته دیگر است که به‌وسیله محققان و ایران‌شناسان غربی و ایرانی درباره آیین زرتشتی نگاشته شده‌اند. گردآورنده کوشیده است تا بخش‌ها و مقاله‌هایی را برگزیند که روی‌هم‌رفته، تصوری کلی از زندگی زرتشت، آموزه‌ها و آیین و آداب او به‌دست دهد.

    در کتاب یاد شده در حدود 68 نوشتار گنجانده شده است. دو مقاله نخست، فرهنگ ایران باستان و جهان‌بینی جامعه مادی را بررسی می‌کند. ده مقاله بعدی، به بررسی زندگی و زمان و مکان زرتشت اختصاص دارد. دو مقاله نیز مبحث گاه‌شماری زرتشتی و دلیل اطلاق مزدیسنی به آن را از نظر می‌گذراند. نزدیک به سی مقاله هم به بررسی آموزه‌های زرتشت و مهم‌ترین باورهای دین زرتشت اختصاص دارد. سایر مقالات نیز مباحث مربوط به دین زرتشت را در ادوار مختلف پادشاهی ایران تا حمله اعراب، آداب مذهبی و جشن‌ها، مقام زن، بخش‌های مختلف اوستا، تأثیر جهان‌بینی زرتشتی بر ادب و عرفان پارسی، کتاب شناخت دین زرتشتی، زرتشت مورد نظر نیچه خوراک‌های آیینی و... را بررسی کرده‌اند[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص36-37

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها