جهاد (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) بدون خلاصۀ ویرایش |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - ' (ره)' به '(ره)') برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه |
||
خط ۳۱: | خط ۳۱: | ||
* [[جهاد اکبر|جهاد اكبر يا مبارزه با نفس]] اثر [[موسوی خمینی، سید روحالله|امام خمينى (ره)]]، به زبان فارسى است. | * [[جهاد اکبر|جهاد اكبر يا مبارزه با نفس]] اثر [[موسوی خمینی، سید روحالله|امام خمينى(ره)]]، به زبان فارسى است. | ||
نسخهٔ ۲۹ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۵۹
جهاد ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- ثلاث رسائل في الجهاد از آثار مقام معظم رهبری، متن عربی و ویرایششده 3 رساله امان، صابئه و مهادنه است. این مباحث بعد از تدریس مبحث جهاد در درس خارج فقه سالهای 1369-1373ش، بازنگری و نگارش شده است. ابتکارهای ارزنده نویسنده در کتاب حاضر، پاسخی اجتهادی و روشن به شبهات دشمنان در موضوع سرنوشتساز جهاد است. بنا بر گواهی فقیهان خبره، مباحث این اثر، از منظر فقه کاربردی و حکومتی و نظامسازی اسلامی، ارزشی فوقالعاده دارد و زیربنای فتاوای مهمی مانند حرمت تولید، نگهداری و بهکارگیری سلاح هستهای است.
- جهاد، اثر آیتالله حسین نوری همدانی (متولد 1304ش)، پیرامون نظرات فقهی ایشان درباره مسأله جهاد برگرفته از سلسله دروس معظمله است. مطالب کتاب، به عنوان یکی از بحثهای آیتالله همدانی، در حوزه مقدسه قم، مطرح گردیده و پس از اینکه برخی از فضلا، آن را از نوار پیاده کردهاند، کلیه مطالب از ابتدا تا به آخر، مورد مطالعه ایشان قرار گرفته و آن قسمت از مباحث که بهواسطه داشتن مبانی استدلالی عمیق، لازم بود تنها در جلسات بحثی حوزه علمیه، مطرح شود، جدا شده و بقیه، بهصورت کتاب حاضر، در اختیار جامعه اسلامی، قرار گرفته است.
- جهاد اسلامی، جمع دو کتاب از شهید مطهری در یک کتاب است؛ هر دوی این کتابها از قالب سخنرانی بهصورت نوشتاری درآمدهاند. کتاب حاضر دارای دو بخش ا ست. بخش اول، تنظیمشده سه جلسه بحث و انتقاد درباره جهاد اسلامی توسط شهید آیتالله مطهری در انجمن اسلامی پزشکان در بهار و تابستان 1350ش است. این بخش قبلا بهصورت مستقل تحت عنوان «جهاد اسلامی و آزادی عقیده» منتشر شده و چاپ اول آن در سال 1394 بوده و بعد از آن چند نوبت تجدید چاپ شده است. در این مباحث به مسائلی متمایز از مسائل بخش دوم نیز پرداخته شده است؛ مانند: کتب ضلال، تفتیش عقاید و آزادی منتقد و مخالف در اظهار نظر که شامل نکات بدیعی است.
- جهاد و دفاع در قرآن اثر فارسى مركز تحقيقات اسلامى معاونت متون آموزشى و كمكآموزشى، در موضوع بررسى آياتى است كه پيرامون جهاد و دفاع نازل شده است.
- جهاد در آیینه روایات توسط جناب آقاى مصطفى آخوندى گردآورى و به كوشش پژوهشکده تحقيقات اسلامى قم در دو جلد تدوين شده است، به صورت موضوعى، روايات مربوط به جهاد و دفاع را بررسى كرده و شرح كوتاهى درباره موضوعات آن ارائه مىكند.
- فرهنگ موضوعی جهاد و دفاع در آینه آیات و روایات آيات و روايات مربوط به جنگ و دفاع به صورت موضوعى توسط پژوهشگران پژوهشکده تحقيقات اسلامى قم، تدوين شده است.
- جهاد در آیینه قرآن توسط جناب آقاى على تقىزاده اكبرى گردآورى و به كوشش پژوهشكده تحقيقات اسلامى قم تدوين شده است، به شرح پيامها و مفاد آيات قرآنى مرتبط با جهاد، به شيوه موضوعى پرداخته و در دو مجلد چاپ گرديده است.
- جهاد الشيعة في العصر العباسي الأول از آثار علمى دكتر سميره مختار الليثى است كه در آن، فعالیتهای مجاهدانه شیعیان را از دوره پيامبر(ص) تا پايان دوره اول خلافت عباسى (سال 232ق) بررسى كرده است.
- جبهه و جهاد اکبراثر استاد مظاهرى از دانشمندان معاصر و به زبان فارسى است كه حاصل 22 درس از جلسات سخنرانى وى مىباشد كه در محل سپاه پاسداران انقلاب اسلامى قم و به در خواست و همت مركز بررسى و تحقيقات عقيدتى سياسى سپاه پاسداران در ايام ماه مبارک رمضان 1404ق تشكيل شده و توسط اين مركز از نوار پياده و پس از بازبينى معظم له به چاپ رسيده است.
- جهاد شیعه در دوره اول عباسی ترجمه محمد حاجىتقى از كتاب «جهاد الشيعة في العصر العباسي الأول» نوشته دكتر سميره مختار ليثى است. اين ترجمه، رسا و شيواست و البته مترجم چند صفحه را ترجمه نكرده است. از مزاياى اين ترجمه افزودن متن كامل سخنرانى محقّقانه مقام معظم رهبرى حضرت آيتاللّه خامنهاى با عنوان «عنصر مبارزه در زندگانى ائمه(ع)» است، كه به جاى نقد محتوايى كتاب و براى رفع كاستىهاى آن آمده است.
- جهاد اكبر يا مبارزه با نفس اثر امام خمينى(ره)، به زبان فارسى است.
- جهاد با نفس ترجمه «جهاد النفس» از کتاب وسائل الشيعة، شيخ حر عاملى است که برگردان آن توسط على افراسيابى صورت گرفته است.
- الإرتباط بالله و جهاد النفس اثر سيد محمدحسینى شيرازى، از علماى معاصر است كه درباره اخلاق و جهاد با نفس، به زبان عربى نوشته شده است.
- نهادگرائی و جهاد سازندگی تألیف محمدجواد ایروانی، نتایج پژوهش نهادگرایی است که به جهت فراهم کردن زمینه استفاده آن بهطور کامل و با هدف استفاده جهادگران، علاقهمندان و محققین منتشر شده است.
- الإمام السجاد جهاد و أمجاد تألیف حسین حاج حسن، اين اثر همانند ديگر كتب شرح حال زندگى ائمه مطالبى كلى را بيان كرده و كمتر به تحقيق و تحليل زواياى زندگى آن حضرت پرداخته است.
- جهاد امام سجاد علیهالسلام ترجمهای روان به قلم موسی دانش از کتاب «جهاد الإمام السجاد(ع)» محمدرضا حسینی جلالی (معاصر) است. بررسی شیوه سیاسی و مبارزاتی زینالعابدین(ع) در مبارزه با حکومتهای ستمگر زمان، موضوع اصلی کتاب است.
- جهاد با نفس (مظاهری، حسین) اثر استاد اخلاق آیتالله مظاهرى است كه به زبان فارسى نوشته شده و حاوى سلسله درسهاى ايشان است، كه در جمع انجمن اسلامى معلمان قم بيان شده است.
- كتاب الجهاد (عبدالله بن مبارک) اثر عبدالله بن مبارک (متوفی 181ق)، کتابی است یکجلدی به زبان عربی با موضوع فقه و روایات اسلامی. به گزارش تراجمنویسان این اولین اثری است که بهصورت مستقل در باب جهاد نوشته شده است و پیشازاین، مباحث جهاد بهعنوان یک باب در میان کتابها مطرح میشده است. مقدمه، تحقیق و تعلیقات کتاب از دکتر نزیه حماد است.
- دروس تفسیر سوره حمد، جهاد اکبر یا مبارزه با نفس، نامههای اخلاقی، عرفانی (موسوعه جلد 50) مشتمل بر سه بخش مختلف است كه بهصورت جداگانه منتشر شده و اكنون به دليل حجم كم هركدام از آنها و جهتگيرى مشترك اخلاقى - عرفانى ميان آنها، در كنار يكديگر قرار گرفته است.
- گنجینه معارف شیعۀ امامیه در راه جهاد سازندگی از آقاى حاج ميرزا محمدباقركمرهاى كه ترجمهى فارسى بر كتاب كنز الفوائد علامه كراجكى متوفاى 449ق است، مىباشد.
- رسایل و فتاوای جهادی اثر محمدحسن رجبی، کتابی است یکجلدی به زبان فارسی با موضوع فقه و علوم سیاسی. نویسنده در این اثر به صدور فتاوای جهادی علمای مسلمان و نقش آنها در نهضتهای اسلامی در میان سالهای 1785 تا 1920 میلادی پرداخته است.
- جهاد اکبر به ضمیمه مکارم الاخلاق اثر محمدرضا تهرانی، کتابی است دربردارنده فراوانی از آیات و روایات اخلاقی که نویسنده برای هر مدخل از آن استفاده برده است. کتاب خالی از تفسیر و تحلیل مفاهیم اخلاقی است و زبان آن مغلق است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |