قوای مسلح در اندیشه امام خمینی(س): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی (س)' به 'مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)')
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ قوای مسلح در اندیشه امام خمینی (س) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به قوای مسلح در اندیشه امام خمینی(س) منتقل کرد)

    نسخهٔ ‏۲۰ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۵۶

    قوای مسلح در اندیشه امام خمینی (س)
    قوای مسلح در اندیشه امام خمینی(س)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده)

    مرندي، علي (گردآورنده) رحمتی، علی اصغر ( گردآورنده)

    مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) ( محقق)
    ناشرمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1383ش
    چاپ2
    شابک964-335-685-x
    موضوعخمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره سیاست و حکومت - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره نیروهای مسلح
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ن‎‏9‎‏ق‎‏9 1574/5 ‏DSR‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    قوای مسلح در اندیشه‌ی امام خمینی(س)، سخنان، پیام‌ها و فرمان‌های امام خمینی(س) در خصوص نیروهای مسلح است که توسط مهدی مرندی و علی‌اصغر رحمتی (معاصر) و با اشراف مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) تدوین شده است.

    نوشتار حاضر، مشتمل بر مجموعه‌ای از سخنان، فرمان‌ها، پیام‌ها و نظرات امام(ره) درباره نیروهای مسلح و تبیین ویژگی‎ها، اهداف، مأموریت‌ها، نقش آن و... است[۱].

    کتاب در هشت فصل تنظیم شده است. فصل اول، پیرامون کلیات قوای مسلح است و در آن به مباحثی مانند وجه تمایز قوای مسلح الهی و غیر الهی و ضروریات نیاز به قوای مسلح و ارزش و جایگاه آن پرداخته شده است. فصل دوم، پیرامون ویژگی‌های قوای مسلح اسلامی با موضوعاتی همچون نظامیان صدر اسلام و نظامیان جمهوری اسلامی و خصوصیات فرماندهان اسلام تدوین گردیده است. در فصل سوم، به اهداف و مأموریت‌های قوای مسلح و نوع اهداف مأموریت‌ها اشاره شده است. فصل چهارم، به نظم و سلسله مراتب در قوای مسلح اختصاص یافته و در آن به مباحثی همچون مفهوم نظم و سلسله مراتب و ضرورت وجود آنها در قوای مسلح پرداخته شده است. در فصل پنجم، با عنوان «مسئولیت متقابل مردم و نیروهای مسلح»، مسئله ضرورت اتحاد بین مردم و نیروهای مسلح و... ذکر شده است. فصل ششم، تحت عنوان «هشدارها و رهنمودها»، به پرهیز از گروه‌گرایی و حزب‌بازی، جلوگیری از نفوذ در صفوف نیروها و رعایت اخلاق پرداخته است. در فصل هفتم، به نقش قوای مسلح در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس اشاره شده و مطالب فصل هشتم و پایانی کتاب به فرامین و انتصابات امام(س) اختصاص یافته است[۲].

    لازم به ذکر است که علاوه بر انتخاب عناوین و سرفصل‌های مطالب کتاب، برای هریک از قطعات منتخب نیز جمله یا عنوانی در نظر گرفته شده است. در تنظیم قطعات منتخب داخلی هریک از فصول و عناوین فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از سوی حضرت امام(ره) ملاک قرار گرفته است. تاریخ صدور پیام‌ها و سخنرانی‌های برگرفته از صحیفه امام، در ذیل هر قطعه ذکر شده و مشخصات کامل مآخذ بر اساس شماره مسلسل ذکرشده در پایان هر قطعه در انتهای کتاب آمده است[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، صفحه ز
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان صفحه ز - ح

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها