جغرافیای مجامع زنان در جهان اسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'کتابشناسی توصیفی زن،' به 'کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده،')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''جغرافیای مجامع زنان در جهان اسلام''' اثر زهرا پیشگاهی فرد مجموعه ای است با هدف شناسایی سازمان‌های زنان که در جنبه‌های بین‌المللی یا منطقه‌ای فعالیت می‌کنند تدوین یافته است.
    '''جغرافیای مجامع زنان در جهان اسلام''' اثر [[پیشگاهی فرد، زهرا|زهرا پیشگاهی فرد]] مجموعه ای است با هدف شناسایی سازمان‌های زنان که در جنبه‌های بین‌المللی یا منطقه‌ای فعالیت می‌کنند تدوین یافته است.


    سه هدف اصلی که شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان با اجرای این پژوهش پی‌گیری می‌کند، عبارتند از:  
    سه هدف اصلی که شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان با اجرای این پژوهش پی‌گیری می‌کند، عبارتند از:  

    نسخهٔ ‏۲۲ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۲۰

    جغرافیای مجامع زنان در جهان اسلام
    جغرافیای مجامع زنان در جهان اسلام
    پدیدآورانپیشگاهی فرد، زهرا
    ناشرروابط عمومی شورای فرهنگی اجتماعی زنان
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1384ش
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد2

    جغرافیای مجامع زنان در جهان اسلام اثر زهرا پیشگاهی فرد مجموعه ای است با هدف شناسایی سازمان‌های زنان که در جنبه‌های بین‌المللی یا منطقه‌ای فعالیت می‌کنند تدوین یافته است.

    سه هدف اصلی که شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان با اجرای این پژوهش پی‌گیری می‌کند، عبارتند از:

    1. بررسی نقاط قوت و ضعف ارتباط میان زنان کشورهای اسلامی؛

    2. پیدا کردن راه‌هایی برای تقویت ارتباط میان زنان کشورهای اسلامی؛

    3. جست‌وجو و تعیین نقش برای سازمان‌های زنان کشورهای اسلامی در فرآیند تصمیم‌سازی‌های بین‌المللی. براین‌اساس، جلد نخست، شامل سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای زنان است که حوزه فعالیت آنها گسترده و در نتیجه، اثرگذاری آنان بر محافل بین‌المللی قابل توجه است. این سازمان‌ها در چهار قلمرو جغرافیایی به ترتیب زیر دسته‌بندی شده‌اند:

    الف) سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای واقع در قاره‌های امریکا و اروپا: فعالیت این سازمان‌ها در سطح بین‌الملل یا در سطح یک منطقه وسیع جغرافیایی شامل چند کشور است، ولی پایگاه اصلی آنها در یکی از کشورهای اروپایی یا امریکایی است.

    ب) سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای واقع در خاورمیانه، شمال افریقا و افریقا: فعالیت این سازمان‌ها در سطح بین‌الملل یا در سطح منطقه خاص جغرافیایی است، ولی مراکز آنها در یکی از کشورهای خاورمیانه یا قاره افریقاست.

    ج) سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای واقع در قاره آسیا: سازمان‌هایی که نوع فعالیت آنها در سطح یک منطقه جغرافیایی یا بین‌المللی است و مراکز آنها در یکی از کشورهای آسیایی است.

    د) سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای فرامرزی: سازمان‌هایی که قلمرو فعالیت آنها یک قلمرو جغرافیایی گسترده شامل یک قاره یا بخش‌هایی از دو یا سه قاره است، ولی محل استقرار آنها یا مشخص نشده یا به‌شکل مجازی است.

    شماره دوم از این مجموعه، به بررسی سازمان‌های ملی و محلی زنان اختصاص دارد که یا در کشورهای اسلامی فعالیت می‌کنند یا در کشورهای غیرمسلمان قرار دارند، ولی بنابر هدف‌های اسلامی سامان‌دهی شده‌اند، از جمله: شبکه زنان مسلمانان استرالیا؛ انجمن حقوق‌دانان مسلمان زن برای حقوق بشر(کرامه) و(امریکا)؛ سرویس مشاوره تلفنی زنان مسلمان(انگلیس)؛ مرکز اسلامی اهل‌بیت(ایرلند)؛ انجمن مسلمانان کانادا؛ شورای زنان مسلمان کانادا؛ اتحادیه زنان اردن؛ دانشکده زنان دبی؛ اتحادیه عمومی زنان سودان؛ اتحادیه عمومی زنان فلسطینی؛ مرکز زنان اورشلیم؛ کمیسیون ملی زنان لبنان؛ مرکز حقوق زنان مصر؛ سازمان حمایت از حقوق زنان باویاب(نیجریه)؛ سازمان‌های زنان کشور آذربایجان؛ جمعیت انقلابی زنان افغانستان و سازمان اسلامی فاطمیا(اندونزی)... . برخی از نتایج این تحقیق نیز عبارتند از:

    در کشورهای غربی، دغدغه مشترکی میان زنان مسلمان وجود دارد که سبب تشکیل سازمان‌های غیردولتی با فعالیت‌های مشابه شده است و آن دغدغه، نگرانی از محو شدن اسلام و قوانین و احکام الهی در آینده‌ است. این نگرانی، انگیزه ‌زنان را برای ایجاد سازمان‌های غیردولتی زنان مسلمان تقویت کرده است.

    چه در کشورهای اسلامی و چه در کشورهای غیراسلامی، گاه سازمان‌های غیردولتی زنان، افزون بر آنکه هدف‌های انسان‌دوستانه‌ای را برای پیشرفت زنان پیش گرفته‌اند، سازمان‌دهی بسیار قدرتمندی برای اجرای خواسته‌های خود دارند و توانسته‌اند در سطح ملی، چه در امور سیاسی و چه در امور اقتصادی و اجتماعی صاحب نفوذ باشند. از این نمونه سازمان‌ها، در کشورهای اسلامی آسیایی بسیار دیده می‌شود[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص115-118

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.

    وابسته‌ها