ابن کربلایی، حافظ حسین: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' ]]' به ']]')
    جز (جایگزینی متن - 'مى‏' به 'مى‌‏')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۴۷: خط ۴۷:
    او در سال 988ق، از راه دمشق به حج رفت و چون به تبریز برگشت، با اندک فاصله‌ای رخت به‌سوی دمشق کشید و در آن شهر رحل اقامت انداخت و در محله قیمریه سکنی گرفت<ref>ر.ک: سلطان‌القرائی، محمدامین، صفحه سی‌وچهار</ref>.
    او در سال 988ق، از راه دمشق به حج رفت و چون به تبریز برگشت، با اندک فاصله‌ای رخت به‌سوی دمشق کشید و در آن شهر رحل اقامت انداخت و در محله قیمریه سکنی گرفت<ref>ر.ک: سلطان‌القرائی، محمدامین، صفحه سی‌وچهار</ref>.


    وى از متصوفه طریقه عبداللهیه علویه و مرید سید احمد حسینى حسنى موسوى باب‌الابوابى بود. در دمشق با شیخ بورینى ملاقات کرد و شیخ زبان فارسى را از او فراگرفت و در همین ایام بود که با شیخ بهایى ملاقات کرد. وى خط را نیکو مى‏نوشت و از شاگردان علاءالدین على‌بیگ تبریزى بود<ref>ر.ک: پایگاه اینترنتی راسخون</ref>.
    وى از متصوفه طریقه عبداللهیه علویه و مرید سید احمد حسینى حسنى موسوى باب‌الابوابى بود. در دمشق با شیخ بورینى ملاقات کرد و شیخ زبان فارسى را از او فراگرفت و در همین ایام بود که با شیخ بهایى ملاقات کرد. وى خط را نیکو مى‌‏نوشت و از شاگردان علاءالدین على‌بیگ تبریزى بود<ref>ر.ک: پایگاه اینترنتی راسخون</ref>.


    ==وفات==
    ==وفات==

    نسخهٔ ‏۱۲ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۲۵

    NUR04583.jpg
    نام ابن کربلایی، حافظ حسین
    نام‌های دیگر
    نام پدر حسن بابافرجی 
    متولد
    محل تولد
    رحلت 997ق
    اساتید سيد احمد حسينى حسنى موسوى باب الابوابى (دربندى)

    شيخ صفى‌الدين شاه مجتبى لاله‌اى

    علاء‌الدين على بيگ

    برخی آثار روضات الجنات و جنات الجنان

    روضات الجنان و جنات الجنان (نسخه خطی)

    کد مؤلف AUTHORCODE04583AUTHORCODE

    حافظ حسین کربلایی تبریزی (متوفی 997ق)، معروف به ابن کربلایی، عارف، عالم، مورخ، شاعر و خطاط، از فضلاء و شعراء و علماى عارف مشرب آذربايجان و صاحب کتاب «روضات الجنات و جنات الجنان».

    تولد و موطن

    سال تولد وی معلوم نیست، ولی سنین عمرش، بیشتر در بلاد غربت به سر شده است.

    سفرها

    او در سال 988ق، از راه دمشق به حج رفت و چون به تبریز برگشت، با اندک فاصله‌ای رخت به‌سوی دمشق کشید و در آن شهر رحل اقامت انداخت و در محله قیمریه سکنی گرفت[۱].

    وى از متصوفه طریقه عبداللهیه علویه و مرید سید احمد حسینى حسنى موسوى باب‌الابوابى بود. در دمشق با شیخ بورینى ملاقات کرد و شیخ زبان فارسى را از او فراگرفت و در همین ایام بود که با شیخ بهایى ملاقات کرد. وى خط را نیکو مى‌‏نوشت و از شاگردان علاءالدین على‌بیگ تبریزى بود[۲].

    وفات

    حافظ حسین کربلایی در دمشق درگذشت و در موضع مرج الدحداح در جوار قبر شیخ ابوشامه دفن شد.

    آثار

    روضات الجنات و جنات الجنان از آثار اوست[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: سلطان‌القرائی، محمدامین، صفحه سی‌وچهار
    2. ر.ک: پایگاه اینترنتی راسخون
    3. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    1. سلطان‌القرائی، محمدامین، مقدمه «روضات الجنات و جنات الجنان»، تألیف حافظ حسین کربلایی و تصحیح جعفر سلطان‌القرائی، انتشارات ستوده، تبریز، اول، 1383ش.
    2. پایگاه اینترنتی راسخون

    وابسته‌ها