سپهسالار، فریدون بن احمد: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۷: خط ۳۷:
    '''مجدالدين فريدون بن احمد سپهسالار''' (وفات پیش از 719ق)، معروف به سپهسالار، نویسنده و صوفى
    '''مجدالدين فريدون بن احمد سپهسالار''' (وفات پیش از 719ق)، معروف به سپهسالار، نویسنده و صوفى


    به علت شغل سپاهى‌گرى كه در عهد سلجوقيان داشت، به سپهسالار معروف شده است. او از اصحاب و پيروان مولاناست و به تصريح خودش چهل سال شب و روز در طبقه مريدان او بوده است. به نظر مرحوم نفيسى وى در 632ق كه چهل سال پيش از مرگ مولانا باشد، به خدمت او رسيد و چون به دلايل مسلّم پيداست كه اين كتاب را در ميان سال‌هاى 719 و 729ق تأليف كرده، اگر پنداريم در زمانى كه جزو اصحاب مولانا شده بيست سال از عمر او گذشته است، مى‌بايست در حدود612 ولادت يافته باشد و اگر هم پس از 719 ديگر نزيسته باشد، مى‌بايست صد و هفت سال عمر كرده باشد و اگر هم ولادت او را ده سال پس از آن؛ يعنى در 622ق بگيريم و اين امر محال را باور كنيم كه در ده سالگى جزو اصحاب مولانا شده باز مى‌بايست، 97 سال زيسته باشد و اين مطالب همه دشوار است. پس ناچار بايد گفت يا مولّف چهل سال جزو اصحاب مولانا نبوده و در حساب خود اشتباه يا مبالغه كرده است و يا اين‌كه آن‌چه در پايان كتاب درباره اولاد بهاءالدين سلطان ولد آمده است و تاريخ تأليف اين رساله را پس از 719ق قرار مى‌دهد، از مولّف نيست و بعدها بر آن الحاق كرده‌اند و وى پيش از 719 درگذشته است.
    به علت شغل سپاهى‌گرى كه در عهد سلجوقيان داشت، به سپهسالار معروف شده است. او از اصحاب و پيروان مولاناست و به تصريح خودش چهل سال شب و روز در طبقه مريدان او بوده است. به نظر مرحوم نفيسى وى در 632ق كه چهل سال پيش از مرگ مولانا باشد، به خدمت او رسيد و چون به دلايل مسلّم پيداست كه كتاب [[زندگی‌نامه مولانا جلال‌الدین مولوی؛ رساله فریدون بن احمد سپهسالار در احوال مولانا جلال‌الدین مولوی|زندگى‌نامه مولانا جلال‌الدين مولوى]] را در ميان سال‌هاى 719 و 729ق تأليف كرده، اگر پنداريم در زمانى كه جزو اصحاب مولانا شده بيست سال از عمر او گذشته است، مى‌بايست در حدود612 ولادت يافته باشد و اگر هم پس از 719 ديگر نزيسته باشد، مى‌بايست صد و هفت سال عمر كرده باشد و اگر هم ولادت او را ده سال پس از آن؛ يعنى در 622ق بگيريم و اين امر محال را باور كنيم كه در ده سالگى جزو اصحاب مولانا شده باز مى‌بايست، 97 سال زيسته باشد و اين مطالب همه دشوار است. پس ناچار بايد گفت يا مولّف چهل سال جزو اصحاب مولانا نبوده و در حساب خود اشتباه يا مبالغه كرده است و يا اين‌كه آن‌چه در پايان كتاب درباره اولاد بهاءالدين سلطان ولد آمده است و تاريخ تأليف اين رساله را پس از 719ق قرار مى‌دهد، از مولّف نيست و بعدها بر آن الحاق كرده‌اند و وى پيش از 719 درگذشته است.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==

    نسخهٔ ‏۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۱۷

    سپهسالار، فریدون بن احمد
    نام سپهسالار، فریدون بن احمد
    نام‎های دیگر ج‍لال‌ال‍دی‍ن‌ چ‍ل‍ب‍ی

    ف‍ری‍دون‌ س‍پ‍ه‍س‍الار

    مجدالدین فریدون سپهسالار

    نام پدر احمد
    متولد
    محل تولد
    رحلت وفات پیش از 719ق
    اساتید
    برخی آثار زندگی‌نامه مولانا جلال‌الدین مولوی؛ رساله فریدون بن احمد سپهسالار در احوال مولانا جلال‌الدین مولوی
    کد مؤلف AUTHORCODE03810AUTHORCODE

    مجدالدين فريدون بن احمد سپهسالار (وفات پیش از 719ق)، معروف به سپهسالار، نویسنده و صوفى

    به علت شغل سپاهى‌گرى كه در عهد سلجوقيان داشت، به سپهسالار معروف شده است. او از اصحاب و پيروان مولاناست و به تصريح خودش چهل سال شب و روز در طبقه مريدان او بوده است. به نظر مرحوم نفيسى وى در 632ق كه چهل سال پيش از مرگ مولانا باشد، به خدمت او رسيد و چون به دلايل مسلّم پيداست كه كتاب زندگى‌نامه مولانا جلال‌الدين مولوى را در ميان سال‌هاى 719 و 729ق تأليف كرده، اگر پنداريم در زمانى كه جزو اصحاب مولانا شده بيست سال از عمر او گذشته است، مى‌بايست در حدود612 ولادت يافته باشد و اگر هم پس از 719 ديگر نزيسته باشد، مى‌بايست صد و هفت سال عمر كرده باشد و اگر هم ولادت او را ده سال پس از آن؛ يعنى در 622ق بگيريم و اين امر محال را باور كنيم كه در ده سالگى جزو اصحاب مولانا شده باز مى‌بايست، 97 سال زيسته باشد و اين مطالب همه دشوار است. پس ناچار بايد گفت يا مولّف چهل سال جزو اصحاب مولانا نبوده و در حساب خود اشتباه يا مبالغه كرده است و يا اين‌كه آن‌چه در پايان كتاب درباره اولاد بهاءالدين سلطان ولد آمده است و تاريخ تأليف اين رساله را پس از 719ق قرار مى‌دهد، از مولّف نيست و بعدها بر آن الحاق كرده‌اند و وى پيش از 719 درگذشته است.

    وابسته‌ها