اهتمام، احمد: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (Hbaghizadeh@noornet.net صفحهٔ احمد اهتمام را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به اهتمام، احمد منتقل کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۲۱ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۱:۴۵

    NUR06586.jpg
    نام
    نام‌های دیگر
    نام پدر
    متولد


    محل تولد
    رحلت
    اساتید
    برخی آثار
    کد مؤلف AUTHORCODE06586AUTHORCODE


    احمد اهتمام (1290-1346ش)، معروف به ملا احمد، از علمای رنان و امام جماعت مسجد آنجا، دارای تحصیلات حوزوی و آکادمیک، صاحب تألیفات و مدفون در قبرستان تخت فولاد اصفهان است.

    تولد

    شیخ احمد اهتمام، معروف به ملا احمد در سال 1290ش، در شهر رهنان (رنان)، واقع در شمال غرب استان اصفهان در میان خانواده‌‌ای معروف به دیانت به دنیا آمد. نبوغ و شوقش برای علم در ایام اولیه حیات علمی‌‌اش در مدارس دینی رخ داد. وجود مشکلات در طریق کسب علم نه‌‌تنها عزمش بر آموختن علم را کاهش نداد، بلکه هر روز بر آن افزوده شد[۱].

    دروس حوزوی، اساتید، خدمت سربازی

    او دروس مقدمات و سطح را نزد شیخ محمدرضا رنانی خواند و سپس در محضر برخی از اساتید حاضر شد که از جمله آنان سید محمد نجف‌‌آبادی است. او در 1314ش، به دلیل خدمت سربازی دروسش را قطع کرد و پس از آن به درس بازگشت و به درخواست آیت‌‌الله کلباسی لباس روحانیت پوشید. پس از آن امامت نماز جماعت مسجد شهر رهنان (رنان) را برعهده گرفت و به تبلیغ و ترویج شعائر اسلامی در آن منطقه پرداخت[۲].

    دروس آکادمیک

    احمد اهتمام، در کنار دروس حوزوی، به دروس دانشگاهی نیز مشغول بود و مدرک دانشگاهی گرفت. او در مدت کوتاهی در علوم جدید، مانند فیزیک و شیمی و جبر و ریاضیات و... تبحر یافت. جوانان در آن منطقه سؤالات در این زمینه را از وی می‌‌پرسیدند یا با او به بحث می‌‌پرداختند[۳].

    آثار

    1. فلسفة الأحكام (در دو جلد)؛
    2. حاشیه بر اصول آیت‌‌الله نجفی (چاپ‌‌نشده)؛
    3. دوره فقهی کامل (چهار جلد)؛
    4. غزلیات عرفانی که در لابه‌‌لای آثارش هست[۴].

    وفات

    احمد اهتمام در شب عید قربان سال 1346 در پنجاه‌‌وشش سالگی از دنیا رفت و از شهر رهنان تا مقبره تخت فولاد اصفهان تشییع و در آن مکان دفن شد[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: اهتمام، احمد، وسائل العباد في يوم التناد (الفقه الإجمالي علی مذهب أهل‌‌البيت(ع)، ج1، ص9
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص10
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    1. اهتمام، احمد، وسائل العباد في يوم التناد (الفقه الإجمالي علی مذهب أهل‌‌البيت(ع)، تنظیم و تقدیم محمدعلی رضائی اصفهانی، انتشارات پژوهش‌‌های تفسیر و علوم قرآن، قم، 1392ش.


    وابسته‌ها