تهرانی، حیدر: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'ه‎و' به 'ه‌و')
    جز (جایگزینی متن - 'ه‎ص' به 'ه‌ص')
    خط ۵۴: خط ۵۴:


    ==آثار==
    ==آثار==
    وی دارای متجاوز از 40 اثر در عرفان و علوم و معارف الهی به‎صورت نظم و نثر است که اغلب آن‎ها به چاپ رسیده است. از آثار او کتاب‌های باب الولایه، قدرت‎نمایی علی(ع)، معجزه حافظ، گلچین سعدی، شرح مخمس، حدیقه العرفان، نظم نهج‎البلاغه، لمعات عشق (در مدح و منقبت حضرت معصومه سلام‎الله‌علیها) و آثار دیگری است که منتشر و در اختیار علاقه‎مندان قرار گرفته است.<ref>عابد نهاوندی، علی، ص249</ref>.
    وی دارای متجاوز از 40 اثر در عرفان و علوم و معارف الهی به‌صورت نظم و نثر است که اغلب آن‎ها به چاپ رسیده است. از آثار او کتاب‌های باب الولایه، قدرت‎نمایی علی(ع)، معجزه حافظ، گلچین سعدی، شرح مخمس، حدیقه العرفان، نظم نهج‎البلاغه، لمعات عشق (در مدح و منقبت حضرت معصومه سلام‎الله‌علیها) و آثار دیگری است که منتشر و در اختیار علاقه‎مندان قرار گرفته است.<ref>عابد نهاوندی، علی، ص249</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==

    نسخهٔ ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۷:۰۷

    حیدرعلی تهرانی
    نام حیدرعلی تهرانی
    نام‎های دیگر آق‍ا طه‍ران‍ي‌، ح‍ي‍در

    حيدرعلى معجزه تهرانى

    ام‍ي‍دوار طه‍ران‍ي‌، ح‍ي‍در

    طه‍ران‍ي‌، ح‍ي‍در

    م‍ع‍ج‍زه‌، ح‍ي‍در

    م‍ع‍ج‍زه‌

    نام پدر حکیم حاج مرشد چلویی
    متولد 1291ش
    محل تولد تهران
    رحلت 1376ش / 1418ق / 1998م
    اساتید
    برخی آثار طريق مستقيم

    گنجينه معرفت

    کد مؤلف AUTHORCODE05534AUTHORCODE

    حیدرعلی تهرانی (عابد نهاوندی) (1291ش-1376 تهران)، متخلص به معجزه، زاهد، و شاعر دوران معاصر.

    او فرزند ارشد حکیم حاج مرشد چلویی در سال 1291ش در تهران به دنیا آمد. در آغاز جوانى در راه سیر و سلوك عرفانى گام نهاد و در وادى تصوف وارد گردید. وى از هشتاد سال عمرش شصت سال را در تصوف سپرى كرد و چون ذوق و قریحه شاعرى داشت با زبان شعر، افكار و اندیشه‌‏هاى عرفانى خود را بیان مى‌‏نمود.

    وی خود در مقدمه‌اش بر کتاب منظوم نهج‎البلاغه می‌نویسد: «بنده امیدوار یکی از دلدادگان علی(ع) و بیاناتش هستم که به مقدار درک خود در حق آن حضرت معرفت پیدا نمودم و تا خود را شناخته‌ام مهر و عشقی از ائمه اطهار(ع) همواره در خود احساس کرده گاه‌وبیگاه به سرودن اشعار مشغول بوده‌ام و چند جلد کتاب در این زمینه به طبع رساندم اکنون در آستانه هشتادسالگی با جسم و چشمی ضعیف بخش‎هایی از کتاب نهج‎البلاغه حضرت علی(ع) که شامل 64 خطبه و 140 کلمه قصار است را با کمال سادگی منظوم ساختم به امید آنکه هم خود از آن بهره‎مند شوم و هم خدمتی به اهل ذوق و دوستان آن امام همام کرده باشم»[۱].

    وفات

    او در اسفندماه 1376 در تهران دار فانی را وداع گفته است،[۲]

    آثار

    وی دارای متجاوز از 40 اثر در عرفان و علوم و معارف الهی به‌صورت نظم و نثر است که اغلب آن‎ها به چاپ رسیده است. از آثار او کتاب‌های باب الولایه، قدرت‎نمایی علی(ع)، معجزه حافظ، گلچین سعدی، شرح مخمس، حدیقه العرفان، نظم نهج‎البلاغه، لمعات عشق (در مدح و منقبت حضرت معصومه سلام‎الله‌علیها) و آثار دیگری است که منتشر و در اختیار علاقه‎مندان قرار گرفته است.[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: ‎ تهرانی، حیدر علی معجزه، مقدمه، ص2
    2. ر.ک: عابد نهاوندی، علی، ص248
    3. عابد نهاوندی، علی، ص249

    منابع مقاله

    1. تهرانی، حیدر علی معجزه، بخش‎هایی از کتاب مستطاب نهج‎البلاغه منظوم، تهران، انتشارات تابان، چاپ اول، 1380.
    2. عابد نهاوندی، علی، بهترین کاسب قرن، بخش فرزند ارشد مرشد عالم ربانی مرحوم حیدر آقای تهرانی عارف فقید معاصر متخلص به (معجزه) (رحمه‌الله)؛ درج در پایگاه مرکز اطلاع‎رسانی غدیر، به آدرس اینترنتی:

    http://www.ghadeer.org/Book/336/50902

    وابسته‌ها