توضیحات و تعلیقات علی كتاب معالم‌الدين: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR13387J1.jpg | عنوان =توضيحات و تعليقات علی كتاب معالم...» ایجاد کرد)
     
    جز (Hbaghizadeh@noornet.net صفحهٔ توضیحات و تعلیقات علی كتاب معالم الدين را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به توضیحات و تعلیقات علی كتاب معالم‌الدين...)

    نسخهٔ ‏۷ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۰۹:۴۴

    توضيحات و تعليقات علی كتاب معالم الدين‏
    توضیحات و تعلیقات علی كتاب معالم‌الدين
    پدیدآورانرفیعان نیشابوری، حبیب‌‎الله (شارح) ابن شهید ثانی، حسن بن زین الدین (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرمعالم الدين و ملاذ المجتهدين. شرح توضيحات و تعليقات علي کتاب معالم الاصول
    ناشرچاپ نور
    مکان نشرايران - خوانسار
    سال نشرمجلد1: 1404ق ,
    موضوعابن شهيد ثاني، حسن بن زين ‎الدين، 959 - 1011ق. معالم الدين و ملاذ المجتهدين - نقد و تفسير اصول فقه شيعه ‏-‏ قرن 11ق.
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‏BP‎‏ ‎‏158‎‏/‎‏86‎‏ ‎‏/‎‏الف‎‏2‎‏ ‎‏م‎‏6024

    توضيحات و تعليقات علی كتاب معالم الدين، اثر حبیب‎الله رفیعان نیشابوری، توضیحات، تعلیقات و شرح کتاب «معالم الدين و ملاذ المجتهدين» اثر جمال‎الدین حسن بن زین‎الدین شهید ثانی بن علی بن احمد عاملی (متوفی 1011ق) است که به «معالم الأصول» نیز معروف می‎باشد.

    این کتاب، مشهورترین تألیف و تصنیف شیخ حسن بن شهید ثانى مى‎باشد؛ به‎طورى‎که او را به نام «صاحب معالم» مى‎شناسند. بر این کتاب، شرح و تعلقیات فراوانی نوشته شده است که از جمله آنها، کتاب حاضر می‎باشد. شارح ابتدا قسمت‎هایی از متن معالم را در داخل گیومه آورده و در ادامه، به تشریح و توضیح مفردات و موضوعات و مطالب آن قسمت، پرداخته است.

    در ابتدای کتاب، مقدمه کوتاهی از شارح، افزوده شده و در آن، به این نکته اشاره شده است که وی در ابتدا، قصد تدوین چنین اثری را نداشته و فقط به قصد مطالعه و مراجعات بعدی، تعلیقات و توضیحاتی پیرامون مطالب «معالم الدين» نگاشته است که بعدها با گردآوری آنها، اثر حاضر، به وجود آمده است[۱].

    ترتیب مطالب و موضوعات، همانند کتاب «معالم الدين» بوده و کتاب، فاقد هرگونه فهرست و پاورقی بوده و تنها جدول صواب و خطای کلمات متن، در انتهای آن آورده شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص3

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها