منجی به روایت اسلام و مسیحیت: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - '}} '''' به '}} '''')
    خط ۳۶: خط ۳۶:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
    '''منجى به روايت اسلام و مسيحيت'''، ترجمه فارسى «الملخص بين الاسلام و المسيحية»، اثر باسم الهاشمى، در صدد بيان گوشه‌اى از تفاهم و هم‌گرايى موجود بين اسلام و مسيحيت در مورد منجى است كه به موضوع مهم مهدويت پرداخته است.
    '''منجى به روايت اسلام و مسيحيت'''، ترجمه فارسى «الملخص بين الاسلام و المسيحية»، اثر باسم الهاشمى، در صدد بيان گوشه‌اى از تفاهم و هم‌گرايى موجود بين اسلام و مسيحيت در مورد منجى است كه به موضوع مهم مهدويت پرداخته است.



    نسخهٔ ‏۲۵ اوت ۲۰۱۸، ساعت ۲۳:۲۷

    منجی به روایت اسلام و مسیحیت
    منجی به روایت اسلام و مسیحیت
    پدیدآوراناحتشامی‌نیا، محسن (مترجم) هاشمی، باسم (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرالمخلص بین الاسلام و المسیحیه. فارسی

    المخلص بین الإسلام و المسیحیة

    ترجمه المخلص بین الإسلام و المسیحیة
    ناشرنشر آفاق
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1386 ش
    چاپ2
    شابک964-8918--05-8
    موضوعاسلام و مسیحیت

    عیسی مسیح در قرآن

    محمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق. -

    مهدویت

    مهدویت در ادیان
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏224‎‏ ‎‏/‎‏ﻫ‎‏2‎‏م‎‏8

    منجى به روايت اسلام و مسيحيت، ترجمه فارسى «الملخص بين الاسلام و المسيحية»، اثر باسم الهاشمى، در صدد بيان گوشه‌اى از تفاهم و هم‌گرايى موجود بين اسلام و مسيحيت در مورد منجى است كه به موضوع مهم مهدويت پرداخته است.

    اصل كتاب به زبان عربى بوده و در سال 1996م نوشته شده است.

    ويژگى خاص كتاب، مطالعه‌اى مقايسه‌گونه‌اى است درباره اين اعتقاد كه هم مسلمانان و هم مسيحيان در انتظار دو شخصيت بسيار مهم و تاريخ‌ساز بشرى بسرمى‌برند؛ مسلمانان، چشم به راه امام مهدى(ع)‌اند و مسيحيان، در انتظار حضرت مسيح(ع).

    ساختار

    كتاب با دو مقدمه از مترجم و مؤلف در تبيين ساختار كلى كتاب و اشاره به عدم اهتمام و توجه جدى مسلمين به موضوع مهدويت آغاز شده است.

    نگارنده با نگاهى تحليلى در سه بخش مطالب خود را ارائه كرده است: منجى از ديدگاه مسلمانان، مسيحيان و نجات بخش اسلامى - مسيحى.

    مباحث با نگاهى مقايسه‌اى بين دو دين آسمانى اسلام و مسيحيت، در پى اثبات اين مسئله است كه آينده نزديك بشريت، همان ظهور امام مهدى(عج) است؛ در يك نهضت الهى دينى عالم‌گير كه در آن حضرت مسيح(ع) نيز از آسمان به زمين آمده تا در هدايت مردم، كشف حقايق گم‌شده و رسوا كردن فريبى كه در طول تاريخ مردمان را گمراه كرده است، به يارى امام مهدى(ع) برخيزد.

    گزارش محتوا

    در بخش اول، مؤلف به منجى از ديدگاه مسلمانان پرداخته و در فصل‌هايى بسيار فشرده، مباحث مهمى از قبيل انتظار در بين مسلمانان، تولد امام مهدى(ع)، مادر امام(ع)، غيبت و دلايل آن از جمله نجات امام(ع) از قتل حتمى، بيعت نكردن با حاكميت‌هاى موجود، آماده‌سازى عمومى موقعيت‌ها و همچنين چگونگى بهره‌مندى مردم در زمان غيبت و سرانجام، ظهور، علايم آن، اهداف قيام و بحث‌هاى ديگر را به رشته تحرير درآورده است.

    وى با استفاده از متون دست اول اسلامى شيعى و غير شيعى، اين واقعيت را استخراج مى‌كند كه مهدويت، باورى كاملا قرآنى است كه تمامى روايات، آن را تأييد كرده و تصريح مى‌كنند كه حضرت مهدى(ع) فرزند امام حسن عسکری(ع) از خاندان بنى هاشم، در پايان تاريخ ظهور خواهد كرد و جهان را تحت حكومتى واحد، با استفاده از تعاليم قرآن، به شايسته‌ترين صورت، اداره خواهند فرمود و سرانجام زمين را پر از عدل و داد مى‌كند.

    بخش دوم، به بعثت حضرت مسيح(ع) در قوم بنى اسرائيل و اينكه آن حضرت در طول مدت بعثت به دو چيز اشاره مى‌فرمود، اشاره شده است:

    1. بشارت به ظهور پيامبرى كه بعد از او خواهد آمد و آخرين پيامبران است؛
    2. برپايى ملكوت خدا و توضيح اينكه ملكوت خدا چيست.

    مؤلف، با اشاره به اين نكته كه حضرت مسيح(ع) فقط به خاطر كشته نشدن و بركنار ماندن از آزار و اذيت به آسمان عروج داده نشده؛ چرا كه انبياء الهى به اين ناگوارى‌ها عادت دارند، تأكيد مى‌كند كه اين عروج و ذخيره‌سازى، براى هدفى ضرورى بوده كه آن موقع، زمان آن فراهم نشده و مى‌بايد در آينده محقق گردد.

    به‌راستى اين هدف چه بود و موقع آن چه وقت فراخواهد رسيد؟

    در اين بخش سعى شده تا به اين سؤالات پاسخ داده شده و مشخص شود كه حقيقت عروج حضرت مسيح(ع) و بازگشت ايشان چيست و چه چيزى از خلال انجيل‌ها دانسته مى‌شود و بيان شخص حضرت مسيح(ع) در اين باره چيست؟

    بررسى سنديت انجيل، نحوه بازگشت مسيح(ع) به زمين براى بار دوم و همراهى او در برپايى ملكوت خدا در آخرالزمان قبل از رستاخيز و نشانه‌هاى آن از جمله: برپايى اسرائيل، اشغال بيت‌المقدس و بازسازى ساختمان «هيكل سليمان» بر ويرانه‌هاى مسجدالاقصى از ديگر مباحث اين بخش است.

    نويسنده در بخش سوم، به‌دور از تعصب و با استناد به انجيل‌هاى چهارگانه قانونى مورد قبول و تأييد كلسيا و مسيحيان، در صدد كشف حقيقت اتحاد آينده اسلام و مسيحيت بوده و در پى آن است تا با بررسى تطبيقى هر دو دسته متن‌هاى اين دو دين آسمانى، اين نكته را آشكار سازد كه آيا هدف و آينده مشتركى بين اين دو دين الهى وجود دارد يا نه؟

    مؤلف با اين تطبيق بين دو دين، به‌عنوان نمونه نه انحصار، هدف فرود آمدن مسيح(ع) و هدف ظهور حضرت مهدى(عج) را بررسى كرده، آنگاه به برخى جزئياتى كه آن دو پيشواى آسمانى در صدد پياده كردن آنند، وارد شده تا معلوم شود كه آيا اين جزئيات، چيز واحدى است يا با هم تفاوت دارد.

    او به‌خوبى اثبات مى‌كند كه برپايى ملكوت خدايى حضرت مسيح(ع) كه در سراسر انجيل بسيار درباره آن سخن رفته و ايجاد حكومت واحد جهانى حضرت مهدى(ع)، در واقع يك چيز است و عيسى(ع) هنگام بازگشت به زمين، امام دوازدهم شيعيان را در تشكيل اين حكومت يارى خواهد كرد.

    وى معتقد است در حقيقت مسلمانان و مسيحيان جهان سرنوشت مشتركى را انتظار كشيده و خواستار يك چيزند.

    بى‌گمان اين اثر، براى كسانى كه به امام مهدى(ع) و حضرت مسيح(ع) و آينده بشريت علاقه دارند مفيد و قابل مطالعه است.

    نگاهى به ترجمه

    كتاب توسط محسن احتشامى‌نيا ترجمه شده و مترجم كوشيده است امانت را رعايت كرده و حتى‌المقدور چيزى از خود نيفزايد و اگر در جايى نكته و توضيحى لازم بوده، آن را در پاورقى آورده است تا ابهامى وجود نداشته باشد و خواننده را در بهتر فهميدن متن يارى كند.

    مترجم در ترجمه آيات قرآن، از ترجمه استاد فولادوند استفاده كرده و در ترجمه عربى بندهاى انجيل، به ترجمه فارسى كتاب مقدس انجمن بين‌المللى گديونز (واقع در لندن) اعتماد نموده است.

    وضعيت كتاب

    فهرست مطالب در انتهاى كتاب آمده است.

    پاورقى‌ها توسط مترجم نوشته شده و به ذكر منابع و توضيح برخى كلمات و عبارات پرداخته است.

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن كتاب؛
    2. پارسا با مشاركت بنياد فرهنگى حضرت مهدى موعود(عج) و انتشارات مسجد جمكران، (1388)، «امام مهدى(عج) در آينه قلم كارنامه منابع پيرامون امام مهدى(ع) و مهدويت»، قم، مؤسسه اطلاع‌رسانى اسلامى مرجع، ج 2، ص 1072.