أبكار الأفكار في أصول‌الدين: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۷ ژانویهٔ ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'اسلامي' به 'اسلامی'
(لینک درون متنی)
جز (جایگزینی متن - 'اسلامي' به 'اسلامی')
خط ۸۶: خط ۸۶:
به هر حال ترديدى وجود ندارد كه آمدى رويكرد عقلى بارزترى نسبت به اسلاف اشعرى خود در پيش گرفت و از اين جهت بر اخلاف خود تأثير شايانى برجاى نهاد.
به هر حال ترديدى وجود ندارد كه آمدى رويكرد عقلى بارزترى نسبت به اسلاف اشعرى خود در پيش گرفت و از اين جهت بر اخلاف خود تأثير شايانى برجاى نهاد.


آمدى در أبكار الأفكار مى‌كوشد، تا ديدگاه‌هاى نحله‌هاى كلامى مختلف اسلامى و گاهى آراى اديان آسمانى ديگر را نقل كند كه از آنها با عبارت ملّيّون ياد مى‌كند. در جايى كه اجماع ميان همۀ ملل و نحل را گزارش مى‌كند، تعبير قد اجمع العقلاء را به كار مى‌گيرد. گاهى براى نشان دادن رأى فرق اسلامى در برابر ملل غير اسلامى مى‌گويد، رأى اسلاميان چنين است. تقريبا در اكثر قريب به اتفاق موارد، ديدگاه معتزله يك سوى مهم بحث است. گاهى تمام متكلمان در برابر فلاسفه قرار داده مى‌شوند. در بسيارى موارد براى اشاره به رأى مورد پسند خود، كه موافق اسلاف اشعرى وى است، تعبير مذهب أهل حق را به خدمت مى‌گيرد. هميشه ديدگاه‌ها را به صورت منظم و دسته‌بندى شده و در چندين مسلك و تقريبا به ترتيب تاريخى گزارش مى‌كند. از ديگر ويژگى‌هاى روش آمدى در اين کتاب آن است كه پس از نقل آراء و اقوال وارد نقض و ابرام شده، از جهات متعددى؛ همچون جهت لغوى، معنايى، نص و عقل، اجماع و عقل به نقد و بررسى آنها مى‌پردازد. پس از تحرير محل نزاع و نقد و بررسى اقوال يا همه را ردّ مى‌كند و رأى تازه‌اى مى‌آورد يا در آن توقف كرده و فروتنانه اعتراف مى‌كند كه اين همۀ آن چيزى است كه بدان دست يافته است.
آمدى در أبكار الأفكار مى‌كوشد، تا ديدگاه‌هاى نحله‌هاى كلامى مختلف اسلامى و گاهى آراى اديان آسمانى ديگر را نقل كند كه از آنها با عبارت ملّيّون ياد مى‌كند. در جايى كه اجماع ميان همۀ ملل و نحل را گزارش مى‌كند، تعبير قد اجمع العقلاء را به كار مى‌گيرد. گاهى براى نشان دادن رأى فرق اسلامى در برابر ملل غير اسلامى مى‌گويد، رأى اسلامیان چنين است. تقريبا در اكثر قريب به اتفاق موارد، ديدگاه معتزله يك سوى مهم بحث است. گاهى تمام متكلمان در برابر فلاسفه قرار داده مى‌شوند. در بسيارى موارد براى اشاره به رأى مورد پسند خود، كه موافق اسلاف اشعرى وى است، تعبير مذهب أهل حق را به خدمت مى‌گيرد. هميشه ديدگاه‌ها را به صورت منظم و دسته‌بندى شده و در چندين مسلك و تقريبا به ترتيب تاريخى گزارش مى‌كند. از ديگر ويژگى‌هاى روش آمدى در اين کتاب آن است كه پس از نقل آراء و اقوال وارد نقض و ابرام شده، از جهات متعددى؛ همچون جهت لغوى، معنايى، نص و عقل، اجماع و عقل به نقد و بررسى آنها مى‌پردازد. پس از تحرير محل نزاع و نقد و بررسى اقوال يا همه را ردّ مى‌كند و رأى تازه‌اى مى‌آورد يا در آن توقف كرده و فروتنانه اعتراف مى‌كند كه اين همۀ آن چيزى است كه بدان دست يافته است.


==نسخه شناسى==
==نسخه شناسى==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش