نجفی کلباسی، محمدحسین: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه ای تازه حاوی «<div class='wikiInfo'> [[پرونده:NUR00660.jpg|بندانگشتی» ایجاد کرد.)
     
    جز (A-esmaili@noornet.net صفحهٔ نجفی کلباسی، محمد حسین را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به نجفی کلباسی، محمدحسین منتقل کرد)

    نسخهٔ ‏۲۸ ژوئن ۲۰۱۶، ساعت ۱۳:۵۳

    نجفی کلباسی، محمد حسین
    نام نجفی کلباسی، محمد حسین
    نام های دیگر
    نام پدر
    متولد 1284 هـ.ش یا 1905 م
    محل تولد
    رحلت 1376 هـ.ش یا 1418 هـ.ق یا 1997 م
    اساتید
    برخی آثار
    کد مولف AUTHORCODE660AUTHORCODE


    «آيت‌الله، شيخ محمدحسين كلباسى اصفهانى»، فرزند علامه شيخ محمدرضا، در سال 1284ش (1323 ق)، در بيت علم و فضيلت، در اصفهان به دنيا آمد.

    بيتى كه ايشان در آن ديده گشود، از بيوتات رفيعه علم و تقوى و اصيل و ريشه‌دار اصفهان مى‌باشد و بالغ بر صد سال، در اصفهان و تهران و مشهد و اعتاب عاليات، مصدر امور شرعى و روحى بوده است. ايشان در چنين خاندان اهل علم و فضيلتى، نشو و نما يافت. مقدمات و ادبيات را نزد علماى اصفهان آموخت، آن‌گاه در سال 1340ق، در سن 17 سالگى به نجف اشرف مهاجرت كرد.

    در نجف اشرف، فقه و اصول را در خدمت حضرات آيات عظام، حاج شيخ عبد الحسين دشتى، شيخ ضياء الدين عراقى، اصفهانى، اصطهباناتى و حاج شيخ كاظم شيرازى تلمذ نمود. آيت‌الله كلباسى، پس از ساليانى، به اصفهان بازگشت و از محضر مرحوم آيت‌الله، حاج سيد محمدصادق خاتون‌آبادى استفاده كرد. پس از مدتى، بار ديگر ساكن نجف شد و در محضر آيات عظام سيد عبد الهادى شيرازى، شيخ حسين حلى و سيد جمال الدين گلپايگانى شاگردى نمود.

    آيت‌الله، شيخ محمدحسين كلباسى اصفهانى، در سال 1360ق، مشرف به زيارت بيت‌الله الحرام شد و مدت 7 ماه در مكه و 7 ماه در مدينه اقامت نمود. در سال 1377ق، براى معالجه به تهران آمد و پس از بهبودى و عافيت نسبى، اطباء از مراجعت به عراق، او را منع كردند و ايشان، ناگزير به اقامت در ايران شد و شهرستان دينى و علمى قم را اختيار كرد و رحل سكونت در اين بلده طيبه كه حرم آل محمد(ص) است، انداخت و در حوزه علميه قم به تدريس فقه و اصول پرداخت.

    اين عالم بزرگ، سرانجام، در هجدهم آبان 1376ش، برابر با نهم رجب 1418ق، در 92 سالگى، جان به جان آفرين تسليم كرد و در صحن مطهر حضرت معصومه مدفون شد.

    آثار

    آيت‌الله كلباسى، داراى تأليفات متعددى است كه برخى از آنها از اين قرارند:

    1. فضايل اهل بيت؛

    2. شرح باب حادى عَشَر؛

    3. غرائب و قصار الكلم؛

    4. وسيلة الوصول إلى حقائق الأصول (تقريرات درس آيت‌الله سيد ابوالحسن اصفهانى).


    وابسته‌ها

    وسیلة الوصول الی حقائق الأصول / نوع اثر: کتاب / نقش: مقرر