ابن فهد، محمد بن محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۳۱ اکتبر ۲۰۱۶
جز
جایگزینی متن - 'كتاب' به 'کتاب'
جز (جایگزینی متن - 'مقريزى' به 'مقريزى ')
جز (جایگزینی متن - 'كتاب' به 'کتاب')
خط ۳۲: خط ۳۲:




«تقى‌الدين ابوالفضل محمد»، پسر نجم‌الدين محمد بود. وى در 5 ربيع الثانى 787ق در اصفون زاده شد و در 795ق همراه پدر به مكه رفت و در آن‌جا به تحصيل علم پرداخت. او براى سماع حديث به مدينه و يمن سفر كرد. از شيوخ او در مكه، عبدالرحمان فاسى و ابوهُرَيره بن نقاش، در مدينه، رقيه دختر ابن مزروع و عبدالرحمان زرندى و در يمن مجد لغوى و على بن ابوبكر ازرق بوده‌اند. از استادان بسيارى اجازه گرفت و پسرش در اين مورد معجم و فهرست ويژه‌اى پرداخته است. تقى‌الدين، ابن حجر را در مكه ديد و از دانش او بهره‌مند شد. او «الامتاع» را نزد [[مقریزی، احمد بن علی|مقريزى]]  خواند و نسخه‌اى از آن را به خط فرزند خود نجم‌الدين عمر، براى خود تهيه كرد. او در كسب علم و ضبط و استخراج مطالب از كتاب‌ها، بلند آوازه شد و اين منزلت براى پسر او نيز حاصل گشت. كسان بسيارى در حجاز از وى اخذ حديث كردند. توجه به حديث و سنت از او به فرزندانش منتقل شد و شايد از اين روست كه گاه در نسبت آنان «الاَثَرى» هم ديده مى‌شود. سخاوى در دو نوبت كه مجاور مكه بود، او را ديده، از او بهره برده و بسيارى از نوشته‌هاى خود را به او ارائه كرده است.
«تقى‌الدين ابوالفضل محمد»، پسر نجم‌الدين محمد بود. وى در 5 ربيع الثانى 787ق در اصفون زاده شد و در 795ق همراه پدر به مكه رفت و در آن‌جا به تحصيل علم پرداخت. او براى سماع حديث به مدينه و يمن سفر كرد. از شيوخ او در مكه، عبدالرحمان فاسى و ابوهُرَيره بن نقاش، در مدينه، رقيه دختر ابن مزروع و عبدالرحمان زرندى و در يمن مجد لغوى و على بن ابوبكر ازرق بوده‌اند. از استادان بسيارى اجازه گرفت و پسرش در اين مورد معجم و فهرست ويژه‌اى پرداخته است. تقى‌الدين، ابن حجر را در مكه ديد و از دانش او بهره‌مند شد. او «الامتاع» را نزد [[مقریزی، احمد بن علی|مقريزى]]  خواند و نسخه‌اى از آن را به خط فرزند خود نجم‌الدين عمر، براى خود تهيه كرد. او در كسب علم و ضبط و استخراج مطالب از کتاب‌ها، بلند آوازه شد و اين منزلت براى پسر او نيز حاصل گشت. كسان بسيارى در حجاز از وى اخذ حديث كردند. توجه به حديث و سنت از او به فرزندانش منتقل شد و شايد از اين روست كه گاه در نسبت آنان «الاَثَرى» هم ديده مى‌شود. سخاوى در دو نوبت كه مجاور مكه بود، او را ديده، از او بهره برده و بسيارى از نوشته‌هاى خود را به او ارائه كرده است.


وى پيوسته به كار مطالعه و نوشتن سرگرم بود. كتابخانه او در آن زمان در مكه، نظير نداشت و همگان از آن بهره‌مند مى‌شدند. او كتابخانه‌اش را وقف كرد تا پس از مرگش نيز مورد استفاده طالبان علم قرار گيرد. وى طبع شعر نيز داشت و در 7 ربيع الاول 871ق از دنيا رفت.
وى پيوسته به كار مطالعه و نوشتن سرگرم بود. کتابخانه او در آن زمان در مكه، نظير نداشت و همگان از آن بهره‌مند مى‌شدند. او کتابخانه‌اش را وقف كرد تا پس از مرگش نيز مورد استفاده طالبان علم قرار گيرد. وى طبع شعر نيز داشت و در 7 ربيع الاول 871ق از دنيا رفت.


== آثار==
== آثار==
خط ۷۵: خط ۷۵:
7. تحفة الاشراف بمعرفة الاطراف، در 3 جلد؛
7. تحفة الاشراف بمعرفة الاطراف، در 3 جلد؛


8. تحفة العلماء الاتقياء بماجاء فى قصص الانبياء، سخاوى عنوان اين كتاب را نخبة العلماء... آورده است؛
8. تحفة العلماء الاتقياء بماجاء فى قصص الانبياء، سخاوى عنوان اين کتاب را نخبة العلماء... آورده است؛


9. تقريب البعيد فيما ورد فى يومى العيد؛
9. تقريب البعيد فيما ورد فى يومى العيد؛


10. الجُنة باذكار الكتاب و السنة؛
10. الجُنة باذكار الکتاب و السنة؛


11. الزوائد على حياة الحيوان للدميرى؛
11. الزوائد على حياة الحيوان للدميرى؛
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش